Nu al 250 ‘gele hesjes’ opgepakt in Frankrijk

Het is weekend, de gele hesjes gaan weer aan en Frankrijk maakt zich op voor fikse rellen. 250 mensen zijn uit voorzorg al gearresteerd en naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog velen volgen. Dat meldt NU.nl.

Frankrijk heeft 89.000 man paraat staan, zo’n 8000 alleen al in Parijs. Daar zijn ook de eerste arrestaties verricht. Het gaat hier vooral om figuren die met maskers, katapulten en hamers liepen te paraderen. Nog eens 180 mensen zijn staande gehouden bij controles. Belgische gele hesjes doen ook gezellig mee en hebben de E40 autosnelweg richting Duinkerken geblokkeerd.

Dit wordt het vierde weekend waar men massaal de straat op gaat en de boel op stelten zal gaan zetten. Allerlei attracties zijn gesloten, winkeliers vrezen voor hun etalages en Macron zit ondanks de opschorting van de belastingverhoging met de handen in het haar. Misschien moet hij even met Rutte bellen, die begrijpt de ‘gele hesjes’ wel en voelt enige verbinding.

Het huidige record van de protesten staat op 144 gewonden en 400 arrestaties. Nog 151 arrestaties voor vandaag en dan hebben ze dat record in ieder geval al verbroken. Het aantal gewonden zal ook niet moeilijk te overtreffen zijn, de Fransen zijn er vandaag namelijk vroeg bij en de dag is nog maar net begonnen!

Het kan makkelijk escaleren vandaag dus we houden het goed in de gaten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Troelstra

  Razzia’s. Oude totalitaire tijden herleven.

  1. Spaanse kok

   Gezien uw sympathie en strijdlust had ik verwacht, dat u wel afgereisd naar Parijs.

 2. Spaanse kok

  Bron AD op hetzelfde tijdstip:
  Parijs maakt zich op voor flinke ongeregeldheden. Ruim 8000 agenten zijn op de been om de aangekondigde demonstraties van de ‘gele hesjes’ in goede banen te leiden. De regering aangekondigd een stuk harder op te treden. Hoewel het nog rustig is op straat heeft de politie vanmorgen uit voorzorg al 317 mensen opgepakt.
  .
  Ergerlijk, die onnauwkeurigheid.

  1. edoc431

   Je Nederlands ook trouwens

 3. Meriadoc Brandebok

  Macron moet voet bij stuk houden en elke economische hervorming die hij nodig acht doorvoeren. Deze gele hesjes, die men beter kan aanduiden als rode hesjes, kan hij beter negeren. Als Frankrijk door zijn economisch beleid los komt uit het vastgelopen zand waar het eerst inzat zullen ze hem er nog dankbaar voor zijn.

  1. marco1

   Het Franse volkje zou misschien ook iets gemotiveerder kunnen gaan werken, i.p.v. 2uur pauze te gaan houden een half uur en wat langer doorwerken dat zou de economie daar ook wel wat verbeteren.

   1. Toverkol

    Bullshit maakt niets uit, kijk naar ons wij werken ons suf en worden tot op het bot uitgekleed.

    1. marco1

     Dan gaat u een keer goocheltruukjes verkopen i n Frankrijk dan zult u wel merken hoe het is om met Fransen te werken.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ja, maar als Macron aan de wet zit die treinpersoneel op pak hem beet hun vijfenzestigste met pensioen laat gaan, gaan de Fransen de straat op. Het is een soort politiek-correctisme: wie ingrijpende hervomingen wil doorvoeren is de lul.

  2. Paaldanseres

   Laten we vooral hopen dat Macron en zijn linkse honden voet bij stuk houden. Des te harder en geweldadiger zal de tegenactie zijn. Frankrijk zal branden. Deze geest gaat niet meer terug in de fles. Macron heeft zijn kaarten verspeelt. Dit gaat zijn hoofd en zijn ballen kosten. Ik hoop dat ze hem te pakken krijgen en openbaar aan de schandpaal nagelen, als voorbeeld voor al die andere graaiende EU teringlijers. Dit gaat niet meer goed komen.

   “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”
   We zijn al bij stap 3 van de 4.

   1. Meriadoc Brandebok

    Populistisch rechts toont haar ware aard. Gewelddadig tot op het bot.

    Macron heeft overigens het gelijk aan zijn zijde. De werkloosheid in Frankrijk is groot, de economie blijft achter op Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Als hij Frankrijk gezonder wil maken moet hij tegen dit gepeupel opstaan.

    1. Groeneveld

     ‘gepeupel….’

     Dat zei Zonnekoning Lodewijk XIV ook net voor zijn paleis bestormd werd.

     1. Dendermonde

      Het is inderdaad tuig dat uit is op schade en ellende.

      Alleen totale nihilisten en anarchisten voelen hier sympathie voor.

     2. Groeneveld

      Dendermonde, onze reus in voorspellingen, behoort tot de ‘adel’ die als eerste zijn kop verloor onder de guillotine. Tot het laatst toe aan de verkeerde kant staan is hem wel toevertrouwd.

     3. Dendermonde

      Ik heb het genoegen in Nederland te wonen, Groeneveld, en daar lijkt het protest der Gele Hesjes de dynamiek te hebben van een natte krant.

      Het doet me genoegen dat mijn bijdragen u de indruk gaven dat ik tot de adel behoor. Dat is niet het geval. Ik ben een nederig burger die echter niet vrolijk wordt van sneuvelende winkelruiten en tuig dat met bommen en granaten door de straten trekt.

     4. Groeneveld

      ‘Adel’ staat tussen haakjes, domme jongen. Dat betekent: niet letterlijk nemen. Maar weet jij veel.

      Ernst Quispel is geheel terug aan het DDS front. Drie dagen was het hier rustig, veranderde de toon zeer ten goede en nu is die loepzuivere psychopaat weer in elk item aanwezig.

      Het wachten is op zijn volgende ‘permaban’.

     5. Meriadoc Brandebok

      Wat je maar ten goede noemt

      Laten we eerlijk zijn: de Rode Hesjes worden enkelt gesteund, omdat zij tegen Macron zijn. Als diezelfde protestbeweging zich tegen de hervormingen van Le Pen had gekant, was zij opgehemeld en de demonstranten de grond in geschreven.

      Maar Macron moet koste wat het kost kapot, dus, tja.

    2. fockingworst

     @meriadoc kunt u aantonen of de gele hesjes “populistisch rechts” zijn zoals u beweert, de beweging is ontstaan door woedende burgers die het zat zijn om meer belasting te betalen.
     Ik heb nog geen groene kikkers van alt right gezien of hakenkruizen evenmin varkenskop maskers ed.

     1. Dendermonde

      Extreem-rechts is er altijd als de kippen bij als er wat valt te rellen en te vernielen. Het staat ook vast dat de gewelddadige uitingen van de Gele Hesjes beweging vooral het werk zijn van extreem rechts.

     2. fockingworst

      @dendermonde vermomming voor @ernst.
      Even 2 weken niet reaguren kom terug en herken direct weer dezelfde propagandamachine.

     3. Meriadoc Brandebok

      Ik bedoelde dat de reageerder Paaldanseres agressief reageerde, fockingworst.

     4. fockingworst

      @meriadoc ik probeer het echt, maar kan geen chocola maken van al uw reacties op dit topic sorrh.

    3. Gekko

     Opstaan tegen het gepeupel, zei de decadente flapdrol meriaboc.

 4. marco1

  Nog 299.750 te gaan en het eerste jaar niet meer loslaten en het gezeik is over.

  1. Groeneveld

   Marco ontpopt zich als een gezagsgetrouw overheidsslaafje. Samen met Meriadoc vormt hij een puik duo: wat de overheid doet is altijd welgedaan.

   1. marco1

    Neehoor ik vind het gewoon een beetje opvallend dat in het land waar het minst gedaan word het meest geprotesreerd word.

    1. Groeneveld

     Marco, de belastingdruk is in Frankrijk het hoogste van Europa en het leven is er duur. Daardoor zijn grote groepen mensen niet meer in staat om hun hoofd boven water te houden. Dan is er maar een uitweg: vechten voor je leven.

     1. marco1

      Het leven duur in Frankrijk? In vergelijking met Albanie wel ja.

  2. Siemien

   Marco vind het blijkbaar heerlijk om in z’n jas genaaid te worden

 5. Dendermonde

  Het linkse volksverzet in Frankrijk krijgt de steun van DDS.

  Opmerkelijk.

  1. Siemien

   Onzin Erns.t het volksverzet daarin tegen wel..

   1. Dendermonde

    Ik bedoel het in ernst, Siemien, de inhoudelijke eisen van de Gele hesjes zijn, voor zover er enige samenhang in is te ontwaren, expliciet links van aard.

    1. Siemien

     Onzin Erns.t dat bedoel jij helemaal niet, dan heb jij het expliciet dus niet begrepen en wens jij je linkse kots hier te verkondigen op de manier die inmiddels bekend is bij vele.
     Het structureel tegendraads reageren is jou doel om te zuigen..

     1. Dendermonde

      “dat bedoel jij helemaal niet”

      Ik heb geen enkele reden hier iets anders te beweren dan ik bedoel.

  2. Groeneveld

   Ernst, het is geen ‘links’ volksverzet. Het is een breed volksverzet. Vrijwel alle sociale klassen nemen er aan deel.

   Je zit er dus weer eens naast. Net als twee weken geleden toen je opperde dat de Gele Hesjes beweging niets voorstelde en zou uitgaan als een nachtkaars.

  3. IJsbrand Koudvuur

   Heeft dit überhaupt nog met ‘links en rechts’ te maken @Dendermonde?

   De Fransen zijn er gewoon klaar mee om door de overheid genaaid te worden.

   1. Siemien

    Nee natuurlijk heeft dit niets met links/rechts te maken maar de linksaffers kapen graag de extremen zodat ze er weer van alles bij kunnen halen, discriminatie, racisme, fascisme, boze blanke man etc etc.. you feel me bro..

   2. Groeneveld

    Exact IJsbrand. Wat we nu zien is een herhaling van 1968. Toen waren het de studenten die begonnen, nu is het de onder- en middenklasse. Het doel is in beide gevallen een omverwerping van de gevestigde macht.

   3. Meriadoc Brandebok

    Door de overheid genaaid worden? Men heeft er verdorie nog steeds een wet uit 1920 die treinconducteuren op hun vijftigste met pensioen stuurt. Die worden niet genaaid; die worden compleet verwendt.

    1. Dendermonde

     Precies, Meriadoc: men verzet zich tegen privileges in de verzorgingsstaat die onbetaalbaar zijn geworden.
     Als Macron onderuit wordt gehaald zal Frankrijk economisch alleen maar verder wegzakken.

     1. Meriadoc Brandebok

      Toen Macron in het degelijke Denemarken was noemde hij de Fransen “star”.

      Dit bewijst zijn gelijk.

     2. Mart

      2 Witte honden vechten om een been…..de derde lichtgekleurd met zwarte strepen…..gaat er ras mee heen.

 6. fusilier

  Er is overproductie , de schappen in de winkels puilen uit, maar veel mensen kunnen het niet betalen, ze verdienen domweg te weinig . Geef iedereen een basis inkomen ,werk of geen werk. Maar genoeg om van te leven.

  1. Dendermonde

   Fusilier bevestigt mijn stelling: de Gele Hesjes voeren een strijd tegen het Kapitaal en bepleiten een herverdeling van inkomen en kapitaal. Dat is een expliciet linkse agenda.

   1. Siemien

    Onzin Erns.t het is niet links of rechts, het is menselijk dat je aan het eind van de maand gewoon nog een brood kunt kopen als je werkt..

    1. Dendermonde

     Siemien, als je een totale herverdeling van inkomen en kapitaal bepleit, is dat dan rechts?

     1. Siemien

      Jij leest niet wat hier geschreven wordt en wil het verhaal vooral een bepaalde hoek indrukken.
      Het is niet links en niet rechts wat je ziet, wat je ziet zijn mensen die in opstand komen.

     2. Dendermonde

      Ja, en de mensen die in opstand komen doen dat met een socialistische agenda.

     3. Siemien

      Nee Erns.t de mensen die in opstand komen doen dit omdat ze ontevreden zijn..

     4. Groeneveld

      Siemien, laat Ernst toch. Het enige wat hij wil is per se de Gele Hesjes framen als een linkse groep met een socialistische agenda. Hij moet een houvast hebben anders raakt hij de draad kwijt. Zo zitten trollen nu eenmaal in elkaar.

      Jouw antwoord dat het om mensen gaat die ontevreden is volstrekt juist, maar niet behapbaar voor de huistrol: hij raakt er van in de war als hij niet een etiket kan opplakken.

     5. Dendermonde

      Van framen is geen sprake, een enkele blik op de inhoud van de manifesten bevestigt mijn these.

     6. Siemien

      “Van framen is geen sprake”

      Zeker is daar wel spraken van, het structureel in een hoek wegzetten van gele hesjes is framen!

      “een enkele blik op de inhoud van de manifesten bevestigt mijn these.”

      Nee, Erns.t bevestigd helemaal niets, het gesprek een bepaalde hoek in drukken dat is wél wat wij met z’n allen zien.
      En het is te begrijpen want alles wat Erns.t doet hier is tegenstrijdige reacties geven, gewoon om te zuigen en omdat het kan..

   2. IJsbrand Koudvuur

    Dendermonde:

    “…Dat is een expliciet linkse agenda…”

    Hm.. nee. Extreem rechts denkt er net zo over.

 7. Gekko

  Leuk, die steun van de Blokkeerbelgen.

 8. fusilier

  Dendermonde .Een arbeider is zijn loon waardig.

 9. worstcase

  Deze reactie van een Francaise lees ik op TPO:
  ‘Mijn moeder heeft ook een waardeloos pensioen. Ze is nu 70 en moet nog steeds aan de slag als werkster. Ondertussen heeft mijn ex een uitkering. Als je al zijn toelagen optelt – voor de huur, de kinderen, de ziektekosten – komt hij er veel beter uit dan iemand met het minimumloon. Voor sommige mensen is dit land heel erg sociaal, voor anderen heel hard en wij moeten dat systeem betalen.’
  Dit moet ons toch ook aan het denken zetten. In Nederland is het niet anders. De grootste groep hardwerkende middenmoters betaalt het gelach. De uitkeringsgerechtigden waaronder een zeer grote groep asielzoekers en niksnut vluchtelingen profiteert volop. De rijken worden steeds rijker en machtiger. Maar de gewone werkslaven, van hoog tot laag, die worden uitgebuit. Net als in Frankrijk. Onder druk van de linkse grachtengordel elite. Onbegrijpelijk dat er nog mensen op de SP en co stemmen. Die partijen huilen mee met die linkse elitaire gezaghebbers. Terwijl juist bij die partijen de meeste slachtoffers zitten. Wanneer stemmen zij PVV? Die partij is helemaal niet links en veel soclialer dan SP, GL, PvdA, D66. PVV wordt rechts genoemd omdat de partij een realistisch beeld schept van de islam en moslimvluchtelingen. Dus mensen, kom op, gele hesjes aan en keer de linkse landverraders de rug toe!

  1. Beukman

   De uitkeringsgerechtigden waaronder een zeer grote groep asielzoekers en niksnut vluchtelingen profiteert volop.

   Vergeet het maar. Het etiketje “volop profiteren” plakken op een bijstandstrekker slaat echt nergens op. Verder: hoe groot is die groep “niksnut vluchtelingen” eigenlijk, percentueel?

   Als ik Jordan Petersen was, zou ik bij de hesjes-demo’s langsgaan met pallets vol met zijn nieuwe boek. In dat boek staat keurig uitgelegd dat je in plaats van te klagen en anderen overal de schuld van te geven, ook de schouders onder je eigen leven kan zetten en daar de verantwoordelijkheid voor kan nemen.

   Dat zal zeker niet altijd gemakkelijk zijn, maar het geeft je wel je gevoel voor eigenwaarde terug, én het besef dat je geluk niet afhankelijk moet maken van anderen.

 10. Hamer Sikkel

  ’t Is te hopen, dat de ‘gele hesjes’-beweging, zoals die met name in Frankrijk gestalte krijgt, een volksopstand als gevolg zal hebben.
  De ontevredenheid bij de Fransen broeit reeds langer, maar er waren geen politieke instrumenten om dit te kanaliseren.
  De PS is gereduceerd tot een splinter, de PCF, de ooit machtige communistische partij van weleer, heeft nog slechts 10 van de 600 districten achter zich en de overwegend syndicalistische vakbond CGT is inmiddels zo erg verburgerlijkt, dat het een knechtje van de regering is geworden.
  Marine Le Pen (RN/FN) heeft getracht dit vacuüm op te vullen. Echter de homofobe en arbeidersonvriendelijke tunnelvisie en de ontelbare schandalen hebben daar eveneens geen massaal applaus opgeleverd.
  De stijging van de brandstofprijs is de bekende druppel geweest.
  Laten we ervan uitgaan, dat het protest van de mensen niet wordt overschreeuwd door het geweld van autonome relschoppers.
  De Marcon-elite moet plaats maken voor een bestuur met sympathie voor humanitaire levensomstandigheden.

  1. Gekko

   Hulde voor je afgewogen reactie, Hamer Sikkel. Dat kan het trollenleger dat hier op DDS voortdurend actief is, in zijn zak steken.

  2. Meriadoc Brandebok

   Onder elke president in Frankrijk broeit ontevredenheid. In elk geval in de laatste termijnen is er geen enkele president geweest die geen ontevredenheid veroorzaakte, want de Fransen zijn nu eenmaal moeilijk te besturen.

   Macron had het lef tegen de massa op te staan en de economie te hervormen, teneinde die te moderniseren. Zo trachtte hij een wet uit de jaren twintig af te schaffen die de treinconducteuren op hun vijftigste (!) met pensioen stuurde. Voorts voerde hij een aantal liberale hervormingen door.

   Tja, daar zaten de Fransen niet op te wachten, dus gingen ze de straat op.

   Populistisch rechts in Nederland wil Macron nu eenmaal kapot. Daartoe zijn ze bereid een bende tuig te steunen die ageren tegrn hervormingsplannen die juist rechts zo zouden moeten bevallen. Dat toont slechts aan dat er iets grondig mis is met populistisch rechts.

   1. Gekko

    Onzin Meriaboc, Macron heeft helemaal geen lef. Hij volgt slechts de orders vanuit EU/Brussel op. Want daar ziet hij zijn verdere carrièrekansen. Net als Rutte trouwens. Hij minacht daarvoor zijn eigen volk en dat breekt hem nu op.

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee hoor, Frankrijk is veel te machtig in Brussel om orders van Brussel te krijgen. En Rutte voegde zich gewoon in de lange traditie van Nederland om met Berlijn mee te rollen. Hoewel die trouw aan Duitsland ook aan slijtage onderhevig is, zie de zogenaamde Hanzebond.

  3. Meriadoc Brandebok

   Af te schaffen = op de schop nemen.

 11. Mart

  Wat mij opvalt bij de reageerders….Niemand heeft blijkbaar de vidios van ”lichtgetinten en negers” voorbij zien komen die huishielden in de winkels met roven en vernielen,terwijl de gele hesjes aan het demonstreren waren……was zeker faknieuws.

 12. Rosasolis

  Misschien zal al die arme laagverdieners en werklozen in Frankrijk denken om van politieke koers te veranderen: dat zij zot zijn van radicale rechts van M. le Pen en nu ook het minder radicaal rechts beleid van Macron. Gaan al die arme geel hesjes mensen een nieuwe geluid in Europa oproepen? Zoals iets als “wij armen bestaan ook, en wij kregen weinig steun om door te gaan met te weinig geld om rond te komen!” Terwijl de kosten van het leven blijven stijgen, en zo veel mensen die belasting kosten niet meer kunnen betalen. Daarom de gele vesten beweging, nu ook in Nederland, hoewel minder fel.
  Ik vraag me af: wordt er wegens grote problemen in het levensonderhoud, velen gedwongen worden om opnieuw vooruit naar het socialisme te gaan kijken. Hopelijk
  wordt dit niet alweer onze lot, maar armoede is vreselijk. Daarom de kregen gisteren de nationale CDU partij van Duitsland een nieuwe leider die wil opkomen voor de armen, en ook heel nieuwe strenge wetten invoeren, tegen illegale immigranten. AKK wordt voor de CDU de opvolger van Merkel, en ze gaat een hele nieuwe immigratie beleid invoeren. Vele Duiters steunen deze nieuwe leider, AKK, die de leiderschap van A. Merkel heeft overgenomen voor de grote Chr. CDU partij van Duitsland.
  Liever geen linkse socialisten, die altijd de klok willen terugdraaien. De Christelijke partijen kijken vooruit. Maar het is nu duidelijk dat het is afgelopen met ultra-rechts partijen in Europe…Zowel Frankrijk als Duitsland willen ze niet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.