Oh hij is serieus; ‘Top 2000 is wéér feest voor witte mannen,’ zegt Özcan Akyol

Özcan Akyol, normaal best een aardige vent die nog wel eens nadenkt over zaken, pist vandaag volledig naast de pot. De Top 2000 is te veel gericht op ‘witte mannen van 60 en ouder’, en Akyol vraagt zich af waar zijn nostalgische bagger is. Via het AD.

Akyol begint z’n column al met het benoemen van z’n migratieachtergrond. Ja, hij is dan wel Nederlander, maar wel ‘zo één’, dus heeft hij als ‘dit type Nederlander’ natuurlijk weer een nèt iets andere mening over muziek en de Top 2000. Sterker nog, het maakt hem zelfs boos en verdrietig dat hij naar Pink Floyd en Led Zeppelin moet luisteren en niet naar Tarkan!

Ja, Tarkan is weliswaar een soort ééndagsvlieg geweest en de andere artiesten die hij noemt hebben we ook nog nooit van gehoord maar de 500.000 ‘echte Nederlanders’ (met een migratieachtergrond, dus nét even anders!) volgens Akyol wel! Ja, die 500.000 man had zelf ook gewoon kunnen stemmen en Tarkan die lijst op kunnen slingeren, maar nee, dat kan het niet zijn. We zijn gewoon in de ban van ‘witte nostalgie’, want dan kun je mooi vanaf de zijlijn blijven zeiken en hoef je niet die 500.000 man te mobiliseren voor je favoriete liedje.

‘Ach Wout, dit gaat toch nergens over? De Top 2000, kom toch op zeg!’ Was het maar zo simpel. Ja het gaat nu over iets simpels, maar er zit een achterliggend idee achter. Kennelijk is de meest basale vorm van democratie bij een kul onderwerp als de Top 2000, al een inclusiviteitsprobleem. Één die niet opgelost moet worden met ‘zorg dan voor meer stemmen,’ maar direct een gelijkheidsstrijd is waar ‘witte oude mannen’ eigenlijk verkeerd stemmen en meer op bagger als Tarkan moeten stemmen, zodat Akyol eindelijk stopt met huilen.

Daarvoor moet nog wel eerst meer geld naar de NPO, want om zijn wil door te drukken en de mening van ‘witte oude mannen’ te veranderen is natuurlijk keiharde cash nodig. Stel je voor dat je zelf geld moet gaan inzamelen voor een doel waarvan je meent dat het zó belangrijk is.

Kap eens heel snel met die trieste identiteitspolitiek, Akyol, en ga weer eens over normale zaken schrijven, dat doe je namelijk prima.

Edit: Kennelijk zat ik zó intens in de ‘witte-mannen-haat-modus’ dat ik ironie niet meer van werkelijkheid kon onderscheiden. Özcan was ironisch:

https://twitter.com/OzcanAkyol/status/1076414064899878912

Het zal wel aan mij liggen, maar zoveel scheelt die ironie van Akyol niet meer van de werkelijkheid, tegenwoordig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Spaanse kok

  Ben blij dat ik de top2000 op de radio volg.
  Die geeft kleurloos de muziek door.

  1. Top

   Stop de persen!!!!! Spaanse Jabba de lul, is blij en volgt op een kleurloze zender, de top 2000! Zegt het voort, zegr het voort.

 2. J.Rademaker

  Weet je waar je naar Tarkan kunt luisteren.

 3. Marija

  @Ozcan, heel simpel man, laat je hele achterban stemmen in de top 2000 dan zal er vast een anders gekleurd type in komen.
  Wat een gezeik weer zeg, ik had je ff iets hoger ingeschat, Foutje.

 4. TD

  Waarom Nederlanders luisteren naar hun favoriete en/of soort muziek,en niet naar Turkse of andere buitenlandse muziek?
  Over deze vraagstelling gaat een autochtone Nederlander niet nadenken.

 5. Bosche draak

  Ozzie is een over het paard getilde stukjes schrijver die ietsje beter is dan de type trutjes die normaal de krant voltoeteren.

  Het typische verhaal van een voormalig boefje dat aan alle kanten wordt gesteund om vooral maar te tonen “kijk eens hoe goed ze het wel niet doen”

  Hij miert met regelmaat over hoe we wel niet naar elkaar moeten groeien.
  Maar wil de vinger maar zelden op de zere plek leggen.

  1. sonar

   +++++++++

  2. Top

   En daarom moet u schrijven, “kijk eens hoe goed ze het wel, NIET doen”

   1. Bosche draak

    Had ook gekund, dank u wel

 6. Marsman

  Er staat een biseksuele zoroastrische indier op 1 samen met zn bandje… Het verschil is dat deze migrant geen janker in een permanente slachtofferrol was.

 7. Lugar

  Özcan Akyol mag wat mij betreft vertrekken naar zijn “migratieachtergrond”

  1. Top

   Hij was/is? Een paar jaar geleden nog, een crimineel bontkraagje in Rotterdam.

   1. Lugar

    Van het soort waar je er minder van wil?

 8. pejoar

  Zijn stuk had niks met ironie te maken.
  Een dag eerder stond er in de VK ook iets over witte mannen die de top 2000 domineerden.Hij heeft dat gelezen en dus wilde hij dat bevestigen.

 9. Ritter

  “Witte mannen”?

  Dat moet zijn blanke mannen.

 10. Anthony2

  Ik heb nog nooit een witte man gezien, witte vrouw ook niet trouwens. Nou is niet helemaal waar, ik heb ooit een Albino ontmoet, maar die had wel rode ogen. Een paar weken terug heb ik wel een boze man ontmoet, maar die was ook niet wit maar licht geel.

 11. Original NL

  Quote……..Akyol begint z’n column al met het benoemen van z’n migratieachtergrond. Ja, hij is dan wel Nederlander, maar wel ‘zo één’, …….
  M.a.w. hij is een “goede” of “model” nederlander, hij past helemaal in de gr links , pvda en d66 mal.
  Daar zou de oorspronkelijke bevolking zich aan moeten aanpassen.
  Btw….moslims kunnen toch hun eigen top 2000 uitzenden via radio erdogan!?.

 12. Heinz

  De ene keer is hij Top omdat hij zijn landgenoten hier op hun nummer zet en nu doet hij het weer helemaal verkeerd. Geen touw aan vast te knopen.

 13. Rud56

  @Bosche draak: prima verwoord!!

  @Original NL: “top 2000 via radio Erdogan”, hillarisch …!! Maar eh, dan wel hallal hé!

 14. HendrikJan

  Deze kerel is voor mij de reden geweest, om het AD na ca 50 jaar als lezer/abonnee te verlaten.
  Met dit soort columnisten, wordt het steeds duidelijker dat de Nederlandse pers net als de Nederlandse bestuurders, in een stevige Bilderberg greep is.
  En gereed is voor een totale omvolking.
  Jammer van het eens zo mooie, vrije, fijne Nederland.

 15. Karel de Grote

  Laat die Erdogan hielenlikker eerst eens Nederlands leren, dan weet hij dat het blanke mensen zijn. We leven niet in Amerika waar ze dat niet weten. bij de Turken dus ook niet.
  Zelfs in Indonesië zeggen ze al 400 jaar Belanda’s, raad eens waar dat vandaan komt.. Maar ja, dat Atatürk een goede rechtsstaat heeft ontwikkeld waar geloof en politiek gescheiden zijn wordt vergeten want Erdogan help alles wel naar de kloten, met deze hielenlikkers voorop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.