Nederlands ministerie opgelicht door overheid én ngo's Tanzania

Geen categoriedec 22 2018, 9:00
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is tot hun grote schrik opgelicht voor bijna negen ton. Het gaat om een bouwproject in Tanzania, die er helemaal niet blijkt te zijn! Tanzaniaanse overheid en ngo's blijken verantwoordelijk! Dat meldt de NOS.
Is dat even een bittere pil, de republiek Tanzania, waar nog op albino's wordt gejaagd vanwege hun magische krachten, houdt zich niet aan de afspraken rondom een bouwproject en pleegt zelfs fraude! Gelukkig heeft Sigrid Kaag nu de Tanzaniaanse anti-corruptieautoriteit in weten te schakelen, die de zaak wel weer even in goede banen gaat leiden.
Ook de uitvoerders hebben beloofd het project alsnog te bouwen of het geld terug te betalen, want zo makkelijk gaat dat! Je hoeft helemaal niet boos te worden dat er negen ton is weg gepist en er niks staat, je moet gewoon even opnieuw netjes vragen of ze het alsnog willen bouwen! Leuk man, zulke cultuurverschilletjes! Hier in Nederland had je allang een rechtszaak aan de broek maar ja, daar schieten die Tanzanianen ook niet wat mee op natuurlijk. Misschien toch een beter idee om eerst te controleren waar het geld naar toe gaat voor het maar lukraak 'op goed vertrouwen' wordt uitgegeven? Helemaal in dat soort shithole countries waar zelfs de overheid met ngo's massaal probeert te frauderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten