De vier grootste 'fuck you's' uit het klimaatakkoord

De vier grootste 'fuck you's' uit het klimaatakkoord

Zet u maar schrap, dit wordt niet leuk! In 2030 moet de CO2 met 49 procent zijn verminderd en daar gaat u keihard voor betalen. We zetten de meest achterlijke punten even op een rijtje. Via NU.nl.

Boetes voor bedrijven
Stoot je meer dan tien kiloton CO2 per jaar uit? Dan ben je verplicht een CO2-verminderingsplan op te stellen. Doe je dit niet? Boete. Doe je dit wel maar hou je je er niet aan? Boete. Voor 2021 graag, anders boete.

Woningisolatie
Tussen 2022 en 2030 moeten zo'n 1,5 miljoen woningen en gebouwen goed geïsoleerd zijn én gasvrij worden gemaakt. En dat allemaal zonder extra kosten door de huur of energierekening te verhogen, want dat kan gewoon! Nee, niet zo negatief, je wordt heus niet via een andere weg genaaid, dat geld komt gewoon uit de lucht vallen en je hebt je nergens zorgen over te maken!

Er is zelfs een 'woning-gebonden hypotheek' beschikbaar, zodat als je je goed geïsoleerde huis wil verkopen, de hypotheek wordt overgedragen! Zo blijven huizen voor nieuwe kopers mooi betaalba- ...oh wacht.

Automobilistje pesten
Geen brandstofauto's meer verkopen in 2030! Want, in 2016 reed maar liefst 4,6 procent van alle auto's in Nederland deels of volledig op elektriciteit, op naar de 100 procent (in 14 jaar, lol)!

Ja, die elektrische auto's zijn natuurlijk hartstikke duur, daarom gaat de overheid nu alvast belasting heffen op allerlei bullshit zodat u straks door uw eigen geld subsidie kan krijgen voor uw eigen elektrische auto! 'Is zelf sparen dan niet makkelijker, Wout?' Ja, maar dat zou persoonlijke verantwoordelijkheid veronderstellen en daar doen we niet aan.

Trouwens, met zulke vragen donder je maar een eind op, weet je wat? Geen korting meer voor jou, die geldt nu alleen voor dure auto's vanaf 48.000 euro. 6.000 Euro korting voor de rijke middenklasse, mede dankzij de Volkswagen Golf-rijders die met hun afgedankte auto lekker kilometerheffing of 'innovatietoeslag' door hun strot krijgen gedrukt, zodat bakfietsmoeder/ parttime Chief Happiness Officer, Lideweij uit Utrecht met haar nieuwe Prius de kinderen genaamd 'Storm' en 'Bikkel' naar school kan brengen, dolletjes!

Elektrische auto's
'Hey maar Wout, zorgt dit er niet voor dat de overheid nu eigenlijk gewoon de aanschaf van een product praktisch verplicht stelt? Creëert de overheid daarmee niet juist de toenemende vraag, waardoor, bij gelijk aanbod, de prijs stijgt?' Nou inderdaad! En gezien het feit dat die korting voor elektrische auto's pas bij 40.000 euro begint lijkt het er dus sterk op dat die auto's niet snel goedkoper zullen gaan worden, laat staan betaalbaar voor arme sloebers zoals u en ik! Zuur of niet?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties