Oh jee! Gele hesjes gespot in Den Haag, gooien zelfs rotjes!

Het is hommeles in Den Haag vandaag! Een paar honderd ‘sympathisanten van de Gele Hesjes’ staan in de buurt van het Binnenhof te roeptoeteren dat ze er klaar mee zijn! Dat meldt De Telegraaf.

Er zijn vooral veel oproepen te horen waar men zoveel mogelijk lawaai moet maken en ‘Rutte rot op’ moet roepen. Daar hoort natuurlijk ook muziek bij, tussen het schreeuwen en mekkeren door, van Bob Marley en De Dijk. Dit geouwehoer zorgt er weer voor dat er tientallen agenten op de been zijn.

Volgens de krant was er ‘even een moment van dreiging’ toen er rotjes werden afgestoken! Hartstikke gevaarlijk (categorie II!!!) vuurwerk waar zo’n agent zomaar een wondje van zou kunnen krijgen!

“Als een agent een vinger naar ons uitsteekt, dan is het hek van de dam!” zegt de leider met de megafoon. Dat is namelijk tegenwoordig al genoeg om met de politie op de vuist te gaan. Hij voegt er echter wel aan toe: “Maar ook die agenten verdienen te weinig geld en kennen te hoge werkdruk.” Ja, door lamlullen zoals jullie bijvoorbeeld.

Laat die agent die vinger maar uitsteken, dit generieke gedram heeft niks met demonstreren te maken maar is gewoon ordinaire ordeverstoring. Even interessant doen met een geel hesje en dan tegen 17:00 uur weer naar huis voor het avondeten, lekker iedereens zaterdagmiddag verpest. Slap gedoe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Siemien

  Het word tijd voor andere maatregelen..

  1. marco1

   Zoals?

 2. Meriadoc Brandebok

  Volgens mij missen die gele hesjes dat Rutte door de kiezer is gekozen.

  Verder eens met Wout. En nu allemaal weer naar huis.

  1. edoc431

   Even wachten maria brandsok, het is zo zondag

 3. Gekko

  Demonstreren is een recht, hoor Wout. Dat is een onderdeel van de democratie. Agenten in Den Haag hebben daar een dagtaak aan. Ik kan het weten, want kom er zelf dagelijks. En rotjes worden er bij mij in de straat ook continu afgestoken de laatste dagen. En nog wel wat zwaarder spul ook.

 4. Aytas

  ‘Dat meldt De Telegraaf.’

  Ik kan beter de telegraaf gaan lezen, de hoeveelste is dit vandaag al? Hahaha gekheid.

  ‘Bob Marley’

  “That until the basic human rights
  Are equally guaranteed to all
  Without regard to race
  Dis a war.”

  Nog net zo actueel als toen hij het schreef. Jah rastafarai.

  ‘Even interessant doen met een geel hesje en dan tegen 17:00 uur weer naar huis voor het avondeten, lekker iedereens zaterdagmiddag verpest. Slap gedoe.’

  De gepamperde westerse samenleving goed omschreven.

  1. HendrikJan

   Satya.
   Als jij de berijdster was van dat zwarte paard, dan ontvang je toch gewoon een afgesproken salaris.
   Even onder ons, een paard corrigeren moet je aan de berijder (van het Bruine paard) over laten en niet met je zweepje op zijn billen slaan.
   Het paard heeft daar moeite mee, want wie doet mij wat.

 5. Mar

  Er liepen gasten tussen met de Nederlandse vlag ondersteboven aan de stok. Dus niet rood-wit-blauw maar blauw-wit-rood

  Foutje bedankt of had dit nog een speciale bedoeling?

  1. Meriadoc Brandebok

   Ja, beetje dom.

   1. edoc431

    Over dom gesproken hahahaha

    1. HendrikJan

     Sorry edoc431.
     Het lukt niet om op Mar te reageren, wel op jouw inbreng.
     Even voor de goede orde, heden middag is door mij op het Plein ca 43 Minuten film geschoten, ik heb de filmpjes nu terug gekeken en zie de omgedraaide vlaggen niet in beeld verschijnen, wel een persoon met een vlag dragend als jas, met de blauwe baan over zijn linker schouder.
     En onze Haagse Henkie zittend op een bankje.

  2. edoc431

   Wat denk je zelf ???

  3. toetssteen

   Mar
   Is een noodsignaal. Serieus.

 6. Original NL

  Ik juich iedere vorm van protest tegen deze “regering” van harte toe!!!

  1. Meriadoc Brandebok

   Welk alternatief ziet u eigenlijk voor deze regering?

   1. edoc431

    Mijn god je bent nog dommer dan ik dacht lees je wel eens ja de bijbel maar verder deugd er niet veel aan jou

    1. Duijndam

     deugt, simpele ziel.

   2. Original NL

    De jostiband is bijvoorbeeld al beter geschikt….!

    1. Meriadoc Brandebok

     Een coalitie wordt samengesteld in de Staten-Generaal. Welke coalitie zie je dan graag en wie moet het kabint gaan leiden?

     De zo bejubelde populisten hebben tezamen geen meerderheid, maar zullen de burger met hun “nexit” bovendien keihard gaan pakken. Een coalitie over links heeft geen meerderheid en is sowieso al drie keer niets.

     Zo, welke kandidaten zijn er voor het premierschap? Wilders is te koppig, Baudet te licht, Jetten te onervaren en Buma en Asscher zullen geen regie hebben. Over Marijnissen nog maar te zwijgen.

     Voor Rutte en zijn kabinet is er geen alternatief.

     1. Spaanse kok

      Merijn, kijk je verder dan de huidige fractieleiders maar ook naar burgemeesters of oudgedienden en huidige ministers, komen er toch wel wat namen in mijn gedachten.
      Aboutaleb, Bos, Ollongren(over een paar jaar) lijken mi goede bestuurders.

     2. Meriadoc Brandebok

      Het is een goede gewoonte dat de leider van de grootste partij premier wordt. De vraag is wie de lijsttrekkers in 2021 worden, maar ik ga er even van uit dat dat de partijleiders/fractievoorzitters van nu zijn.

      Overigens, gezien Aboutalebs strikte houding tegenover migratie, en zijn milde toon ten opzivhte van regeringsdeelname van de PVV, zou hij de PvdA zeer zeker naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar volgens mij heeft de PvdA hem begraven in Rotterdam.

     3. Spaanse kok

      Aboutaleb snapt de Haagse slangenkuil, hij blijft voorlopig liever in Rotterdam
      Bos heeft zijn draai gevonden bij bedrijfsleven en daardoor betere privé leven.

     4. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, Spaanse kok. En aan Ollongren kleeft de afschaffing van de kroonjuwelen van D66.

     5. Spaanse kok

      Ondanks dat D66 mijn partij is, hebben ze voor mijn gevoel teveel prijsgegeven om mee te mogen doen. Heeft de CU het slimmer aangepakt.

     6. Meriadoc Brandebok

      Ik denk dat Pechtold er aanvankelijk op had gerekend dat GroenLinks zou aanschuiven als tweede progressieve partij. Toen hij Segers de eerste keer opzichtig had afgewimpeld, de reboot met GroenLinks was mislukt, probeerde hij de PvdA nog te porren, maar die wilde herstellen in de oppositie. Zodoende kwam hij klem te zitten tussen de conservatieven en gaf hij veel te veel prijs.

      Zeker, D66 is Pechtold dank verschuldigd dat hij haar weer in het centrum van de macht heeft gemanouvreerd, maar tegelijkertijd was het beter geweest als men een andere onderhandelaar de Stadhouderskamer had ingestuurd.

     7. Meriadoc Brandebok

      Reactie moet nog worden goedgekeurd.

 7. Spaanse kok

  Wout wauwelt:
  Hartstikke gevaarlijk (categorie II!!!) vuurwerk waar zo’n agent zomaar een wondje van zou kunnen krijgen!
  .
  Morgen kliedert Wout weer dat er totaal geen respect voor de politie is.
  Hoe zou het toch komen?

  1. edoc431

   Wout wauwelt tenminste nog jij kraamt alleen maar onzin uit .
   Het is beter dat jij van de spiritus afblijft zeiksnor .

 8. HendrikJan

  Is dit nu de mening van Wout of van de Telegraaf.?
  Mijn simpele redenatie is, als de politie niet met een aantal paarden tegen de groep was gaan drukken, was alles simpel afgelopen.
  Kijk en de rookpotten geven alleen maar stank en wat kleur aan het leven, ook niks mis mee toch.
  Wat er later gebeurt is ook simpel, de politie heeft het gevoel dat zij moeten scoren en dat gebeurt dan ook, er is altijd wel een mallotige deelnemer met een Geel hesje die een snuifje te veel heeft genomen.
  Maar deze aanwezige politie was te aanwezig.

 9. Gekko

  Erg slim is die gele hesjesbeweging niet. Wie gaat er nu op zaterdag voor kerst en zaterdag voor oud en nieuw een demonstratie organiseren? Iedereen is druk met inkopen voor de feestdagen of met hamsteren voor volgend jaar als voor alle dagelijkse benodigde producten 50% meer belasting moet worden betaald. Er komt dus geen hond, behalve raddraaiers die de boel willen verzieken.

  Zo’n Jan Dijkgraaf, een van de motoren achter de gele hesjes, zou toch beter moeten kunnen. Begin half februari met de betogingen, dat is een maand voor de verkiezingen. Dan kun je nog enig effect verwachten op de uitslag. Nu bloedt de beweging dood, voor die goed en wel tot leven is gekomen.

  1. HendrikJan

   Was Jan ook in Den Haag, ik heb hem niet gespot wel Henk Bres.
   Was jij ook aanwezig, liep jij soms met die versterkte megafoon.?
   Of zat je op een van die paarden.?

 10. Gerlos

  En wat voor regering moet er dan komen gele hesjes, links kabinet met Klavertje drie aan het roer, dan weet je zeker dat je leegloop vanwege zijn idiote klimaat veranderingen, Geert en Baudet samen maar met wie gaat helaas niet lukken, D66 kunnen we ook missen als kiespijn dus wat dan. Ik ben zo vrij om te denken dat Rutte het niet zo verkeerd doet als premier, maar sommige uitspraken had hij niet moeten doen.

 11. Mar

  Voor de ongelovigen (HendrikJan):

  Kijk op omroepwest.nl en regio15.nl. Daar staan foto’s waarop omgekeerde vlaggen te zien zijn.

 12. Gekko

  Spaanse kok komt met 3 namen op de proppen als toekomstige premiers: Aboutaleb, Bos, Ollongren. Afgezien van het feit dat deze representanten van bijna splinterpartijen (2x PvdA, 1x D66) kansloos zijn om een premier te leveren, zijn het ook nog eens waardeloze kandidaten.

  Aboutaleb heeft geen contact meer met zijn dochters, sinds zij een relatie zijn aangegaan met een niet-moslim. Iemand die in eigen huis al geen verbinding tot stand kan brengen, is totaal ongeschikt om dit op landniveau wel te doen. Aboutaleb is sowieso zwaar overgewaardeerd, typisch geval van Truus-allochtoon.

  Bos heeft Nederland miljarden gekost door zijn dwaze bod op de Fortis-bank, in de tijd toen hij Minister van Financiën was. Werkelijk alles aan deze man is nep, tot aan de inhoud van zijn kinderwagen aan toe.

  Dan Ollongren, van de 3 namen is zij nog de minst slechte. maar dat wil niet zeggen dat zij geschikt is als premier. Deze door haar partij naar voren geschoven ex-ambtenaar en vroegere 1e medewerker van Rutte compenseert haar gebrek aan democratisch besef met een over-gedimensioneerd ego. Bijna despotisch hoe zij soms reageert op in haar ogen ongewenste ontwikkelingen.

  Spaanse kok is met zijn bijdrage door de mand gevallen. Als iemand die interessant wil doen, maar niet het vermogen heeft om door de bomen het bos te zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.