#SorryJohan aanjager durft niet meer op voorgrond te treden

Bowi Jong, de jongen (20) die de brief schreef aan het KNVB vanwege al dat ‘homo’-gescheld, durft niet lang z’n nek uit te steken vanwege bedreigingen en verwensingen aan zijn adres. Het wordt hem te veel. Dat meldt NU.nl.

Dit komt voor hem blijkbaar als een totale verrassing. Hoe is het toch mogelijk dat je wél ziet dat er op het voetbalveld zo uitbundig wordt gescholden, maar dan niet de conclusie kunt trekken dat internet nog een veel hardere wereld is?

Begrijp me niet verkeerd, hartstikke sneu dat zo’n knaap dat allemaal over zich heen krijgt. Is ook gewoon een trieste bedoening om iemand zo van achter je scherm de grond in te trappen maar, even realistisch, wat had je dán verwacht?

Kennelijk krijgt hij vanuit diverse hoeken flinke kritiek. De ‘pis- en relnicht’ scheldkanonnades vliegen hem om de oren, maar dat zat er dik in. Hij is echter óók verbaasd dat blijkbaar diverse homo’s hem óók van van alles betichten. Zo moest hij ‘maar z’n bek leren houden’ en ‘spreekt hij niet voor de homogemeenschap’. Zijn reactie?

“Ik dacht: als jullie het al niet begrijpen…”

Met alle respect maar die homo’s hebben (hoewel ze vrij hard reageerden) gewoon gelijk. Je slingerde jezelf in een positie waar je meende voor ‘jouw groep’ te spreken over een onderwerp waar helemaal geen eenduidigheid vanuit die groep bestaat. Niet alle homo’s vinden het een probleem dat ‘homo’ een scheldwoord is of dat er geintjes over wordt gemaakt. Heel apart maar kennelijk zijn homo’s ook gewoon individuen en staan ze niet met z’n allen als een kudde eenhoorns om een oase van rosé met een regenboog en een pot glitters te janken om hoe erg Johan Derksen wel niet is. Zij begrijpen prima wat je probeerde te doen en dat komt neer op het slachtofferschap wat je jezelf (wellicht terecht) hebt aangemeten, óók op hun probeerde te plakken.

Hartstikke goed dus dat homo’s zich daar tegen uitspreken, al vind ik de manier waarop nogal lomp van aard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Aytas

  ‘Is ook gewoon een trieste bedoening om iemand zo van achter je scherm de grond in te trappen maar, even realistisch, wat had je dán verwacht?’

  Wat we hier dagelijks op dds zien bedoel je? Om van het demoniseren van sylvana nog maar te zwijgen.

  1. Gekko

   Waarom kom je hier nog, AyTas, als het hier zo’n trieste bedoening is? Er zijn vast blogs waar jij je helemaal in je element voelt. Dus pak je biezen en verdwijn!

   1. Aytas

    Nope, ik wil niet schuldig aan wegkijken worden verklaard.

  2. Duke

   Jij komt hier regelmatig met onzin, racistische reacties en blankenhaat. Wie de schoen past…

   1. Aytas

    Nee hoor ik ben niet racistisch, ik heb voornamelijk blanke mannen in bed en veel blanke vrienden. Je kunt geen argument op tafel leggen van mij dat racistisch is.

    1. Duke

     Wie je in bed hebt hoeven we hier op DDS niet te weten. Het is bovendien oncontroleerbaar, dus je kan het uit je duim zuigen om jezelf minder racistisch over te laten komen.
     Als ik er een moet noemen, want er zijn veel en veel meer, je deelt de racistische opvattingen van de racistische club Only Black Lives Matter.

     1. Aytas

      Dat is geen racistische groep. In Amerika is dat hard nodig. Je lult zoals gewoonlijk uit je nek.

      Het interesseert mij niet of jij mijn woorden in twijfel trekt over met wij ik naar bed ga, ook deze opmerking daarover zegt meer over jou dan mij. Voor jou is liegen zo normaal dat je er vanuit gaat dat iedereen dat doet.

     2. Duke

      Dat je die racististische club niet als racistisch ziet, bewijst al genoeg.
      Jij komt met oncontroleerbare dingen aan zoals bedpartners, en wil dat als argument gebruiken om aan te tonen dat je niet racistisch zou zijn. Omdat ik dit niet als valide argument accepteer, ben ik de leugenaar. Leuk geprobeerd, maar erg zwak Aytas.

     3. Floris

      Aytas is gefrustreerd en probeert dat hier te compenseren met allerlei grootspraak over haar hoge opleiding, dik salaris, talenkennis, bedpartners etc.

      Allemaal oncontroleerbaar en dus van nul en generlei waarde.

    2. Tguard

     Mevr Simons zou dit een disclaimer noemen.

   2. Top

    Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of Kralingen popfestival zijn blijven zitten. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje, je zou het moeten kunnen vertellen aan haar broers of beter haar vader, dan was ze hier zo weg. Het is, dat E. Mispel die tegenwoordig Duijndam heet, geen kip kan maken, al krijgt hij de veren cadeau, want anders zou je denken, dat dit een dochter van hem is. En dat vind voor haar een beetje zielig, want dat gun je geen mens. Oh wacht even…………..

  3. Tguard

   Aytas vergeet je eigen aandeel niet he, mensen bruinhemden of fascisten noemen lijkt me voor een inhoudelijk gesprek niet echt een constructieve stap.

 2. C.A.Barstow

  Niemand gaat mij dwingen homofilie normaal te vinden!,
  voor mij part staat er stapel wetten van een meter hoog en alle linkse smeerlapperij ten spijt.

  1. Top

   En zo is het maar net!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.