Syrië en Rusland verzonnen gifgas aanval, volgens VS en Groot-Brittannië

Syrië en Rusland zouden een gifgasaanval hebben verzonnen om rebellen in diskrediet te brengen. De VS en Groot-Brittannië geloven er niets van! Dat meldt de NOS.

Dit artikel maakt pijnlijk duidelijk hoe hypocriet er met informatie om wordt gegaan. Wanneer Rusland of Syrië zelf worden beschuldigd van gifgasaanvallen dan wordt dat verhaal ‘op basis van anonieme bronnen en betrouwbare informatie van inlichtingendiensten’ direct overgenomen en verklaart iedereen je voor gek als je daar vraagtekens bij zet. Maar melden Syrië en Rusland over een gifgasaanval dan wordt dat praktisch weggelachen.

Nu lijkt mij dit eerder een geval waar Rusland en Syrië op een goedkope manier de rebellen proberen te dwarsbomen om ze vervolgens te verdrijven, maar het is nogal schrijnend dat hun aantijging niet met dezelfde furore wordt ontvangen als wanneer zij zelf beschuldigd werden.

Strategisch gezien heeft de hele aantijging weinig meerwaarde. Rusland is Idlib praktisch aan het schoonvegen en er is geen enkele manier waarop de overgebleven rebellen het gaan winnen van luchtaanvallen, laat staan genoeg voorzieningen weten te krijgen om de strijd voort te zetten.

Er is weliswaar een staakt-het-vuren afgekondigd in Idlib, maar dit wordt met enige regelmaat geschonden. Russische vergeldingsacties in de vorm van luchtaanvallen op 24 november, vertrapten enige hoop voor een herstel van het staakt-het-vuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Aytas

  De evil empire strategie zit diep.

  De wapenindustrie vaart er wel bij. Crony kapitalisme is een vloek, de westerse bevolking is de enige die profiteert. Hierom slaan mensen op de vlucht.

  Het is te hopen dat er eens een fatsoenlijke partij wordt opgericht en dit onderkend.

 2. Arie B

  De Rus zegt standaard zwart tegen wit. Lag erg voor de hand dit..

 3. IJsbrand Koudvuur

  Putin is inderdaad een onbetrouwbaar sujet.
  Maar laten we niet vergeten dat hij en zn regering Assad heeft geholpen om die rebellen, IS-strijders en de door Israël gesteunde al Nusra, Syrië uit te donderen. Hij heeft werkelijk Syrië bevrijd!

  Die zogenaamde rebellen zijn allang doorzien…
  …zooitje acteurs!
  Er zijn teveel beelden online waaruit blijkt dat ze veel in scène zetten.

  1. Aytas

   Net als de Russen en Amerikanen. Ondertussen gaat het de elite aan beide zijden goed.

   De Russen hebben filmpjes online geplaatst waarin zogenaamde Amerikaanse soldaten de koran vernietigen. Dit is gebleken een in scène gezet filmpje te zijn uit de beruchte trollenfabriek.

   Het volk blijft maar schreeuwen zonder zich te informeren. Terwijl het er soms zo dik bovenop ligt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.