Inhoudsloos gezever Mark Rutte: 'we hebben allemaal een geel hesje aan'

Inhoudsloos gezever Mark Rutte: 'we hebben allemaal een geel hesje aan'

Hier gaan de nekharen je toch recht van overeind staan? Rutte snapt de frustraties en geluiden uit de samenleving. Verder lacht hij je praktisch uit.

In het programma Gesprek met de minister-president slingert Rutte via de NOS even wat overheidspropaganda de ether in. 'Je suis Gilet Jaunes' zal wel ontraden zijn door de spindoctors, want het is nogal een slissende zin, maar de lading is zelfs in het Nederlands een regelrechte trap in het gezicht van de kiezer.

Migratie
Man man man, wat fijn dat Rutte zegt te begrijpen dat mensen zich zorgen maken over migratie en vluchtelingen, dat hun inkomen onder druk komt te staan en met de vraag zitten wat voor effect klimaatmaatregelen op hun leven gaat hebben. 'Oh, dus je gaat er wat aan doen?' vraagt menigeen zich af. Ben je bedonderd! In plaats van zorgen weg te nemen zegt hij dat het 'een lastig punt blijft'. Joh!

Klimaat
Klimaatmaatregelen zijn noodzakelijk om het land leefbaar te houden, zegt Rutte. Het perspectief, de kosten en of het zin heeft, is wat mensen willen weten. Rutte vertikt het om daar fatsoenlijk antwoord op te geven en probeert ons gerust te stellen door te zeggen dat die onrendabele onzinmaatregelen worden verspreid over dertig jaar, alsof het dan wél meevalt.

'We hebben allemaal een geel hesje aan, tot op zekere hoogte'
De 'gele hesjes' komen ook nog aan bod. Hoewel Frankrijk voor morgen 89.000 man paraat heeft staan en het reisadvies voor Frankrijk op niveau 'shit gaat mis, yo' staat, meent Rutte dat 'het overgrote deel fatsoenlijke mensen zijn,' en 'er een paar zijn die het verpesten voor de rest.'

Kort opgesomd zegt hij in feite dit:
- 'Kut voor je dat migranten deze kant uit zullen blijven komen.'
- 'Zuur voor Macrón dat 89.000 beveiligers nodig zijn voor die 'paar' rotte appels.'
- 'Je boft want je betaalt die 1.000 miljard voor 0,00007 graden minder opwarming over een periode van 30 jaar.'
- 'Stil nou maar, dit is beter voor je.'
- 'Ik ben net als jullie, haha.'

Rutte en de VVD hebben hun beste tijd inmiddels wel gehad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer