Syrië en Rusland verzonnen gifgas aanval, volgens VS en Groot-Brittannië

Geen categoriedec 08 2018, 8:00
Syrië en Rusland zouden een gifgasaanval hebben verzonnen om rebellen in diskrediet te brengen. De VS en Groot-Brittannië geloven er niets van! Dat meldt de NOS.
Dit artikel maakt pijnlijk duidelijk hoe hypocriet er met informatie om wordt gegaan. Wanneer Rusland of Syrië zelf worden beschuldigd van gifgasaanvallen dan wordt dat verhaal 'op basis van anonieme bronnen en betrouwbare informatie van inlichtingendiensten' direct overgenomen en verklaart iedereen je voor gek als je daar vraagtekens bij zet. Maar melden Syrië en Rusland over een gifgasaanval dan wordt dat praktisch weggelachen.
Nu lijkt mij dit eerder een geval waar Rusland en Syrië op een goedkope manier de rebellen proberen te dwarsbomen om ze vervolgens te verdrijven, maar het is nogal schrijnend dat hun aantijging niet met dezelfde furore wordt ontvangen als wanneer zij zelf beschuldigd werden.
Strategisch gezien heeft de hele aantijging weinig meerwaarde. Rusland is Idlib praktisch aan het schoonvegen en er is geen enkele manier waarop de overgebleven rebellen het gaan winnen van luchtaanvallen, laat staan genoeg voorzieningen weten te krijgen om de strijd voort te zetten.
Er is weliswaar een staakt-het-vuren afgekondigd in Idlib, maar dit wordt met enige regelmaat geschonden. Russische vergeldingsacties in de vorm van luchtaanvallen op 24 november, vertrapten enige hoop voor een herstel van het staakt-het-vuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten