Kerstgedachte flink aanwezig! Mishandelde agent ontvangt 25.000 euro door inzamelingsactie

Kerstgedachte flink aanwezig! Mishandelde agent ontvangt 25.000 euro door inzamelingsactie

Kijk aan, niet alleen maar kommer en kwel op je netvlies deze maand! Agent en slachtoffer van zware mishandeling Damien Kok 'leeft al een week op een roze wolk', door te zijn overladen met steunbetuigingen en donaties! Dat meldt het AD.

Vorig jaar, in de eerste uren van 2018, kreeg agent Damien Kok het zwaar te verduren. Samen met zijn collega ging hij op pad naar aanleiding van een melding over een vechtpartij. Nog voor hij in kon grijpen lag hij al op de grond. Belaagd door een 19-jarige randdebiel ging Damien naar de grond. Een flinke trap tegen zijn scheenbeen leverde hem een tweetal botbreuken op en een zenuwbeschadiging. Al vrij snel werd door de dokter duidelijk gemaakt dat hij nooit meer zou kunnen rennen.

Zoiets valt je natuurlijk ontzettend zwaar. Slecht slapen, geen gevoel meer in de voet, een zoontje van 6 bij de psycholoog en het huis moeten verkopen als gevolg van zijn vrouw met een burn-out. 2018 Moet een hels jaar voor hem zijn geweest.

In de lente deed hij voor het eerst zijn verhaal en sindsdien heeft hij zo'n duizend kaarten ontvangen waarin een immense steun kenbaar werd gemaakt! In de periode daarna ontving Damien zo'n 2000 reacties en is er wel 25.000 euro opgehaald voor een kerstpakket! De man kan zijn geluk niet op!

Nederig dat hij is, schenkt hij ook nog eens een deel van het geld aan het Sociaal Fonds van de politie waar agenten in soortgelijke situaties mee kunnen worden geholpen.

Dat 19-jarige kloothommeltje hangt een strafeis van 18 maanden cel boven het hoofd en krijgt vrijdag te horen wat zijn straf wordt. Geen kerstgedachte voor hem dit jaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer