Voorzitter Eerste Kamer (VVD) over klimaatakkoord: ‘spijtig, ondemocratisch en burger krijgt te veel op z’n nek’

Nou nou, de scheuren binnen de VVD beginnen zich te vertonen! Ankie Broekers-Knol, voorzitster van de Eerste Kamer en VVD’er, haalt het Klimaatakkoord door het slijk! Via De Telegraaf.

Ze is van mening dat ‘polderakkoorden’ nooit in een regeerakkoord mogen belanden. ‘Het is niet in overeenstemming met mijn visie op de parlementaire democratie,’ zegt ze deftig. Dat komt gewoon neer op ‘ondemocratisch’ natuurlijk.

Ze vreest twee dingen: een gigantische afkeer van de politiek vanuit de burgers én een flink radicale stem als reactie van de burgers op de huidige kabinetspartijen. Met een nuchtere kijk legt ze de vinger op de zere plek. ‘Maatregel na maatregel, na maatregel,’ zegt ze, en geeft een voorbeeld van de btw verhoging en een compensatie via de verlaging van inkomstenbelasting.

En dit is inderdaad hoe de regering nu de zaak aan het runnen is, geld afhandig maken en dat vervolgens zelf naar eigen inzicht gaan verdelen. Dat het dan verkeerd terechtkomt is dan ineens niemands verantwoordelijkheid want ‘water bij de wijn’ en ‘er zijn nu eenmaal veel afspraken gemaakt’, waardoor de onderklasse straks elektrische auto’s voor de rijken loopt te financieren en, als ze eenmaal toe zijn aan een koophuis, genaaid worden met de hypotheek die aan dat huis vastzit vanwege isolatiemaatregelen.

Reken er maar op dat dit een héél interessante verkiezing gaat worden in 2019 en 2021, want links gaat vol inzetten op ‘eerlijker verdelen’ en rechts wil zoveel mogelijk terugdraaien want ‘1000 miljard voor 0,00007 graden’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Troelstra

  De VVD had ook tegen dit klimaatgedrocht kunnen stemmen. Net als tegen het Pact van Marrakech. Maar dat hebben ze nagelaten.

  1. Lugar

   @Troelstra: Even onthouden bij de stembusgang van 20 maart 2019.

   1. HierBenIk

    Laten we het hopen, maar de VVD belooft t.z.t. en het stemvee gelooft het weer….

 2. stennis

  Ja wie nu nog niet gaat stemmen op de PVV of FvD is rijp voor een lobotomie.

  1. wheelboy

   Stennis
   Er zijn nog zat mensen die het er mee eens zijn die vinden dat het nog niet ver genoeg gaat .Dat zijn diezelfde mensen die de deuren wagenwijd openzetten voor asiel zoekers . Waardoor het milieu hier nog een hardere knal krijgt . Want de meer mensen de meer uitstoot de meer files enz . Dan hebben deze gasten schijt aan de lagere regionen van de bevolking want dat die het niet meer kunnen betalen dat zal hun een zorg zijn . En dat noemt zich dan sociaal . Onze overheid pikt al decennia lang accijnzen belastingen enz op brandstoffen aanschaf auto en voor verwarmen en electra huis . Op je gas zit al 200% belasting en je electra 300% . kale kuub gas kost ong 30ct en wij betalen inmiddels in de 70ct . je electra kaal rond de 5ct en wij betalen rond de 20ct . tel uit je winst . Als ze ipv het op te klodderen eens gebruikte waar het voor is dan hadden we hier al bij wijze van olie alleen als smeermiddel nodig gehad .

 3. Two Ravens Black Kettle

  Ach het verachtelijk vastgeroest vee blijft toch doorgrazen. Hoe graatmager hun kalfjes ook zullen worden. Grazen, grazen, grazen terwijl de toekomst van hun kroost de nek wordt omgedraaid.
  Het vee is ongekend egocentrisch.
  ‘Freedom is Slavery’, loeien ze braaf en slaafs op commando.

  Armond zong het ooit voortreffelijk:
  “De Nederlander is een meelzak, je kunt er op blijven slaan hij gaat toch nooit staan”

 4. wheelboy

  Mevrouw de 1e kamer voorzitster ruikt de verliezen die ze straks moet incasseren als de verkiezingen in maart komen . Want haar achterban zal het totaal niet pikken . VVD was vroeger voor minder subsidies en minder belasting . Sinds Rutte zijn ze zelfs de meest linkse partij voorbij gestreefd als het gaat om verhogen belastingen . Jammere is waar vroeger je niet om het CDA heen kon om te regeren is het nu de VVD waar ze bijna niet zonder kunnen . Jammere is dat veel NL niet inzien dat NL zo naar de filistijnen gaat . Dat er steeds meer onvrede komt en ons mooie land steeds verder de afgrond in zakt . En vele straks in de kou moeten zitten . We worden steeds meer een 2e US god voor ons alle de rest voor ons eigen .

 5. Anna

  Schandalig dat bevolking steeds armer wordt gemaakt. Dat wordt wel veroorzaakt door mensen met grote salarissen en rijkdom. De veroorzakers hebben zelf nergens last van. Rijden als eerst in een gratis of contant betaalde elektrische auto met opladen voor hun deur. Bevolking stemt op de verkeerde partijen.

  1. edoc431

   We kunnen hub zo genaamde eigendom natuurlijk ook ophalen dat hebben de Fransen ook al ooit eens gedaan .

 6. Eugenie de la Fleur

  Populistisch geblaat voor de bühne maar vervolgens gewoon bij het kruisje tekenen. Zo kennen we de VVD

 7. Heras

  Ik denk dat de vvd eindelijk wakker gaat worden. De peilingen onder de bevolking tonen aan dat” het verachtelijk vastgeroest vee” een ruk naar rechts maakt. En enquetes bevestigen dat. Vooral de laatste maanden is de onvrede toegenomen. Nederlanders, nuchter als ze zijn, hebben de ontwikkelingen na Ruttes beslissingen, nauwgezet gevolgd en zijn tot de conclusie gekomen dat vvd, gl geblunderd hebben

  1. Lugar

   D’66 gaat ook gratis weggespoeld worden, ze zijn een GL-kloon.

 8. J.C.

  Bij de gevestigde ordepartijen zie ik de laatste jaren steeds hetzelfde patroon. Bijvoorbeeld in de Tweede Kamer voor (en dan ontstaat een meerderheid )en dan voor de bühne (waar door de linksliberale gedogers sowieso een meerderheid is) in de Eerste Kamer tegen. Een variant is: in de Tweede Kamer tegen, maar in het EU parlement voor of andersom. Kortom: of kiezersbedrog (tijdens de verkiezingscampagne van alles beloven en een dag na de verkiezingen laten vallen) of voor de bühne net doen of men tegen is, maar door stemgedrag toch het karteldoel ondersteunen.

  Voor de klimaathysterici: in welke categorie valt Schiphol qua vervuiling? En durft u nog te vliegen na het juichen over het klimaatakkoord? We willen een schone aarde achterlaten zei Mark Rutte, dus voor inkrimpen vliegbewegingen Schiphol? Voor het KWF: in hoeverre is het aantal vliegbewegingen mede debet aan het aantal kankergevallen? Voor de milieubeweging: wat is de meest vervuilde omgeving in Nederland?

  1. Lugar

   @J.C.; Wat dacht je van het scheepvaartverkeer? Stookolie is één van de meest vervuilende brandstoffen!

   Maar okay, ik kreeg net een brief van mijn energieleverancier, ik citeer een stukje:

   “Essent brengt al deze kosten (belastingen en toeslagen) bij je in rekening en draagt ze vervolgens meteen af aan de overheid en netbeheerder.”

   #20maart2019

   1. Scaldis

    Meer dan de helft van de wereldvloot vult in Nederland de oliebunkers, omdat dat het goedkoopst is. Niet zelden varen ze hiervoor honderden mijlen om. De regels die voor de Nederlandse burgers gelden, gelden niet voor de grote raffinaderijen. Want tsja, Shell en Rutte….
    En op internationale wateren heeft Rutte niet zoveel te zeggen.

   2. J.C.

    @Lugar

    Mee eens. Wat ik wilde blootleggen is, dat er hysterisch over het klimaat wordt gedaan, maar dat grote vervuilers (als het luchtvaart- en scheepvaartverkeer) angstvallig in de discussies door de klimaathysterici worden vermeden. Dat vind ik niet alleen hypocriet, maar ook nog eens volksverlakkerij als je wel het overgrote deel van de rekening van de klimaatmaatregelen gewetenloos bij de in Nederland wonende burgers gaat neerleggen. Ten eerste pak je het vermeende probleem dan niet echt aan (de grote vervuilers kunnen immers ongestoord doorgaan, zoals betoogd in mijn vorige commentaar), en ten tweede kan je überhaupt vraagtekens bij het nut van opgelegde maatregelen plaatsen (een heel groot deel van de wereldbevolking doet immers niet mee). Maar goed, het moet gebeuren…….

    1. Scaldis

     Ja de luchtvaart en scheepvaart. 3x raden welk bedrijf miljoenen tonnen kerosine produceert, en daarvoor de grondstof aardolie door de scheepvaart krijgt aangeleverd….Juist!
     Wat niet wegneemt dat scheepvaart een zeer efficiënte en verreweg de meest duurzame manier van vervoer is.

 9. Spaanse kok

  Ik kan mij nog herinneren dat hier nogal wat reageerders vonden dat een Kamervoorzitter zich moest onthouden van politieke zaken.
  De kamer voorzitten en daarmee basta.
  Kijk nu eens.
  Komt de mening overeen met de gedachten van de hier aanwezige meute, wordt ze op het schild gehesen.
  Niets zo flexibel als een DDS reageerder.

  1. Seneca

   @kokkie
   nooit van voortschrijdend inzicht gehoord?

 10. Lugar

  Ogen open! Zwagerman steekt van wal.

  https://www.youtube.com/watch?v=Y2JlCetCzng

 11. TD

  “gigantische afkeer van de politiek van de burgers én een flink radicale stem als reactie”

  Ja,zeker weten,naar rechtsradicaal!
  Want Rutte en klavertje gaan heus niet die plannetjes ingrijpend herzien.

  1. Vliegenvanger

   Groen klavertje en rutte moeten verdwijnen uit de politiek. Grotere leugenaars en besode mieteraars zijn er niet.
   Stem geen VVD OF GL,ze straffen je naderhand keihard af.

 12. Ego-non-solus

  Onlangs werd hier betoogd dat “VVD = rechts” want dividendbelasting. En ik moet toegeven dat dit aardig duidt op rechts beleid. Maar dat is dan ook het enige waar ik bij het begrip “rechts” aan de VVD zou denken. De VVD gedraagt zich in velerlei opzichten als de linkse D66 en je vraagt je in alle gemoed dan ook af waarom nog zo velen op de VVD willen stemmen.

  Is er onder de lezers van deze site één hardcore VVD-stemmer die dat zou willen (en durven) uitleggen? Daarbij de voorspelbare onaardige reacties op de koop toenemend?

  1. Lugar

   Volgens mij is het GL-klimaat-programma 1op1 gekopieerd? Wedstrijdje belastingheffen.

   1. wheelboy

    Lugar
    Dat klimaat akkoord was een plan van idd GL samen met de PvdA .

    1. Duijndam

     De boegbeelden van het Klimaatakkoord zijn Rutte, Nijpels en Wiebes, allemaal VVD-ers.

     1. Gekko

      Exact Duijndam, allemaal VVDers. En dat is te zien. Multinationals en grootindustrie blijven buiten schot. MKB en burgers mogen betalen. Verwacht daarom een forse afstraffing bij PS- en EU-verkiezingen volgend jaar. Idem D’66 en CDA. De ogen van de goedgelovige geesten zijn nu definitief open: De hele coalitie blijkt te bestaan uit leugenachtige politici.

     2. wheelboy

      Duindam
      Ontzettend trots’
      Aan de ‘ontzettend trotse’ Jesse Klaver ligt het niet. De GroenLinks-leider nam in 2015 samen met toenmalig PvdA-leider Diederik Samsom het initiatief voor een klimaatwet. Bijna drie jaar later beleeft hij zijn finest hour.
      Dus wie zijn de ontwerpers van die zooi Duindam .Juist GL en PVDA!!! en idd kabinet heeft het in zn geheel overgenomen !!!

     3. Duijndam

      Grappig: het is de schuld van links dat rechtse politici hun ideeën hebben overgenomen.

      🙂

    2. Lugar

     PvdA verloor in 2017 29(!) zetels. Op 20 maart 2019 weten we meer.

     1. wheelboy

      Duijndam
      Welke rechtse politici ? VVD ja maar niet PVV En FvD en zelfs de SGP niet . en meen 50+ niet de rest heeft als een blind paard erop gestemd zonder zich geheel in de materie te verdiepen .Zelfs een SGP er als van der staaij roept al Thorium in de kamer . whah en die VMBO er van een klaver weet niet eens wat het is en roept alleen maar tax tax tax tax tax .Net zon hangende vinyl plaat

  2. Duijndam

   Ik kan me inderdaad voorstellen dat zeer rechtse VVD-ers moeite hebben met de opstelling van de partij in dit dossier.
   Gelukkig zijn FvD en PVV voor verstandige VVD-ers geen alternatief.

  3. Floris

   “Is er onder de lezers van deze site één hardcore VVD-stemmer die dat zou willen (en durven) uitleggen? Daarbij de voorspelbare onaardige reacties op de koop toenemend?”
   ———————————————————————————–
   Ga er maar van uit dat hier maar weinig VVD-stemmers posten. Misschien wel geen een.

 13. Niet L niet R

  Eindelijk een waar woord van een VVD persoon, maar zal geen invloed heeft ben op die gladjanus van Rutte

 14. Gerlos

  Een groot gedrocht dit klimaatakkoord

 15. Bes Tolen

  Het opleggen van extra zware lasten past geheel in het multicult MIT beleid van deze en voorgaande regeringen. Dat gaat al jaren zo. De laatste jaren wordt het resultaat daarvan helderder. Het gaat niet alleen om de pensioenen te beknotten en de particuliere vermogens te ontnemen. Het gaat om een bevolking te krijgen, die onderworpen is aan oude subversieve krachten in het Westen. Krachten, die met agressie waaronder godsdienstig en politiek geaarde bedreigingen, leugens en bedrog altijd al macht over mensen hebben verworven. De regering Clinton bezat lieden afkomstig van grootbank Goldman Sachs en meer aan de deep state verantwoording afleggende lieden. Veelal Rooms katholiek, joods, specifiek Amerikaans ”protestantse” groeperingen. [De Clintons zijn baptist]. Minderhedencultuur waaronder etnische met als basis verkondigen van eigen zieligheid mee door menen slecht behandeld te zijn, beschuldiging [denk ook aan de Joego Slavische oorlogen], laster, chantage en agressie tegenover anderen, andersdenkenden of van andere afkomst of nog anders bijvoorbeeld de blanke man. Fakenieuws is juist in eerste aanleg afkomstig uit de hoek van deep state aanhang, het beste passend bij groepen uit de Democratische partij. Het verbond tussen christelijk godsdienstig en radicaal links heeft overal de weg vrij gemaakt voor politiek, die de autochtone bevolking van het westen de toekomst lijkt te willen ontnemen. Daartoe worden grote risico’s genomen en afgewenteld. Waar veel bredere oplossingen mogelijk zijn als het al om echte problemen gaat. Want er worden ook zware problemen gemaakt in de politiek. In het verleden al vaak leidend tot oorlogen en ander collectief geweld.

  1. Dreverhaven

   Dat geloof weet wat, daar moet je het niet van hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.