Warmte wordt luxe in Nederland! Gemiddeld 350 euro lastenverzwaring in 2019!

Zowel De Telegraaf als Geenstijl werden afgelopen week helemaal overladen met klachtenmails vanuit hun lezers. De energienota lag op de mat. 350 Euro lastenverzwaring was geen uitzondering!

Gas en stroom wordt duurder, de energiebelasting wordt verhoogd, dáár weer extra btw en duurzaamheidsheffing bij en al snel kom je tot de conclusie waarbij je beter vijftien kersttruien kunt halen dan je huis fatsoenlijk verwarmen.

Mensen zullen flink in de penarie komen. Energiebedrijven merken zelf ook al dat steeds meer mensen de rekeningen niet kunnen betalen. ‘Dan moeten ze niet zo stoken!’ Ja, die zul je er geheid tussen hebben zitten, maar zelfs als je het zuinig aan doet en de eindjes net aan elkaar kunt knopen, is het nogal een klap voor je harses als je ineens zo’n 350 euro extra moet afrekenen!

Dat wordt big business voor schuldhulpverleners komend jaar, want een paar honderdduizend gezinnen staat het water nu al aan de lippen. Tsjah, hadden ze de kraan maar niet moeten laten lopen!

Het komt er nu ongeveer op neer dat de fiscus zo’n 46,7 procent van de energierekening ontvangt. Dit heeft dus vrij weinig te maken met geouwehoer in Rusland om gas of geklooi in Frankrijk en Duitsland met hun geëxporteerde energie naar Nederland. Nee, de overheid zelf harkt gewoon geld binnen als een malle en blijkt nietsontziend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

138 reacties

 1. tomygun

  Tja rupsje nooit genoeg, dit is nog maar het begin
  het volgende jaar krijg je het zelfde verhaal .
  Waar een bedrijf deze kosten kan doorberekenen
  is de burger zwaar de l*l .
  Zou wel leuk zijn om tekijken naar de reactie van de
  Nederlandse staat als zij enkeld de btw zouden ontvangen
  over 3 cent a Kwh .

 2. poldi

  Dit is geen nepnieuws, maar puur list en bedrog.

  Waarschijnlijk krijgen Olongren en Keijzer, van het rekenwonder Klaver, een bijspijkercursus, rekenen.
  Keijzer zegt, dat de investeringen in de energietransitie in 5 jaar terugverdiend is en Ollongron noemt het op termijn.
  Met een beetje hoofdrekenen ben ik er binnen een minuut uit, dat we netto, na aftrek van de oplopende lasten, steeds minder overhouden. Ze belasten ons zo erg, dat we de energietransitie, mocht die er toch komen, niet kunnen betalen.
  De gepensioneerden zijn er nog slechter aan toe.
  Die Monica Keijzer weet nog niet eens het gemiddelde energieverbruik en doet de verhogingen als overdreven af.
  Gaslicht heeft het nog fijntjes nagerekend en zij benaderd de werkelijkheid op geen stukken na.
  Dan die hypocrite leugenaar Segers, met zijn hart voor de minima. Eerst geeft hij zijn goedkeuring en dan heeft hij het met je te doen. Segers in de Bijbel noemen ze dat Fariceers.
  Leugenaars en volksbedriegers zijn jullie!
  Rutte zei, zo doen we dat in Nederland! Vandaag stemde hij stilletjes ook nog even in met een eigen Euro- begroting, waar hij altijd tegen was. Dan zal de Euro-belasting ook wel snel volgen.

  En wat te denken van Nederland met Drammen66 minister Kaag als braafste jongetje van de klas die in Polen de arme landen financiele steun beloofd voor de energietransitie.
  Ook dat komt boven op de miljarden die de milieuhysterie ons dankzij dit vreselijke kabinet ons gaat kosten.

 3. poldi

  Dus na huurtoeslag, kindgebonden budget en zorgtoeslag gaan we een brandstoftoeslag invoeren.
  Dus een nog grotere armoedeval en op weg naar een socialistische heilstaat, waar bijna iedereen bijna hetzelfde vrij te besteden heeft.
  En de voormalige rechtse VVD en CDA keken er naar en zagen dat het goed was.

  En overigens moet de Belastingdienst een nieuwe naam krijgen, want het meeste werk is nu toeslagen uitkeren.
  Ik stel voor Toelagendienst !

  1. Aytas

   Wat is socialisme puppet on a string? Ooit zoiets op aarde bestaan? Wat een ontzettend dom volk loopt erin Nederland rond.

   1. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

    1. Duijndam

     “. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje”

     Vergis je niet, veel reaguurders hier tobben met seksuele thematiek.

     1. Top

      Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie die vorige week nog als Ernst kwisepedoor op deze site zat te vervelen.

     2. Duijndam

      Let jij nou maar op je tobbende cornucootje, Top.

      Ik red me wel hoor.

   2. Stanly2000

    Wat een ontzettend dom volk loopt erin Nederland rond.
    Inderdaad Aytasje, je loopt hier wat rond en draagt niets bij.

   3. Roughwood

    @Aytas; En daar bent u de jammerlijke exponent van!

  2. RPML

   Laten we vooral niet vergeten dat we nu op de blaren zitten van Henk Kamp, die in 2016 met een kattebelletje goedkeuring kreeg voor 31 miljard subsidie in de klimaathysterie. Waarom werd toen niemand wakker? Omdat het buiten de Rijksbegroting om ging en de 150 Kamerleden het dan geen ene moer interesseert. Ze hadden alleen maar politieke schade kunnen oplopen als ze er een punt van hadden gemaakt… de gevolgen van de onzin die straks van de klimaattafels komt merken we op z’n vroegst in 2020. De 31 miljard zijn al uitgegeven in de vorm van contracten en garanties en worden nu stapsgewijs naar binnen gehengeld.

   1. Lugar

    Je moet een bevolking natuurlijk niet ineens vergiftigen, dan is het schrikken geblazen. Daar moet je de tijd voor nemen, en dat is precies wat er hier is gebeurt. Rustig aan alle belastingen verhogen, de btw, de accijnzen, de milieu- en energiebelastingen, langzaam maar(!) zeker.

    En Marx Rutte? Die lacht iedereen midden in hun smoelwerk uit, hij pist in z’n broek van het lachen! Het domme gepeupel dat op hem heeft gestemd heeft ook gestemd op de alsmaar durende belastingstapeling. Hoe achterlijk kun je zijn om op de VVD te stemmen? En natuurlijk D’66, de partij die het referendum heeft verzopen, je zult maar D’66 hebben gestemd. Waar een verschrikkelijk armoede!!

    1. Meriadoc Brandebok

     Je bent zelf achterlijk, Lugar.

    2. Siemien

     @Lugar precies het heeft niets met klimaat te maken maar met het spekken van de staatskas..

   2. Lugar

    46,7% van de energierekening is belasting.

    Bron: Ben Woldring (Gaslicht.com)

   3. RPML

    Over de Betuwelijn van 4,7 miljard is 10 jaar lang gesteggeld, over Henk Kamps kattebelletje van 31 miljard geen seconde… en dat noemen zich VOLKSvertegenwoordigers…

    1. Lugar

     “(…) over Henk Kamps kattebelletje van 31 miljard geen seconde…”

     Hetzelfde geldt voor het ESM, Dijsselbloem tikte zomaar een paar miljard af. Het einde daarvan is ook nog lang niet in zicht want Nederland heeft een blanco cheque getekend.

     1. Lugar

      “NL overstag bij €zone budget. Het verzet was symbolisch. Volgende is Europees Monetair Fonds (EMF) om landen en banken te redden. Inzet: vele honderden miljarden euro’s. NL draagt af. In Tweede Kamer zelfs geen debat over de EU-top. Geblokkeerd door coalitie Rutte-3.”

      Bron: Twitter Derk Jan Eppink

   4. tomygun

    RPML ,ruim voor 2016 is er al alarm geroepen je kan wel
    zeggen bij de eerste windmolens maar hier was de groep
    veel kleiner ga maar eens terug in het archief van de
    groene rekenkamer .
    Nu dit beleid jaarlijks grooter wordt zien vele het (on) nut
    van wind en zonne energie en het belang van terug dringen
    van CO2 , ik ben het er mee eens het kost wat tijd om de
    oogen te opennen dit zou dus een reden kunnen zijn dat de
    hele mikmak er wat sneller door de regering ingevoerd zal
    worden in dat geval zal de algehele afbraak ook sneller komen .

    1. RPML

     Ongemerkt is als sinds 2001 in totaal 100 miljard verdwenen in deze bodemloze put, alleen het was nog nooit zo zichtbaar als nu voor de bevolking. Er is vrijwel niets van de klimaathysterie dat zonder subsidie werkt, en dat moet al sinds 2001 betaald worden door belastinginkomsten

     1. Lugar

      @RPML: 46,7% van de energierekening is belasting.

   5. Lugar

    Rutte heeft ook nog een ander probleem. Door de hoge energieprijzen en energiebelastingen gaan mensen zuiniger stoken. Daardoor komt er minder belasting in de staatskas. Tja… dan moet je natuurlijk de belastingen verhogen zodat er weer meer in de staatskas komt, nou ja, het cirkeltje is weer rond.

    O ja, we zijn er allemaal weer op vooruit gegaan…

    #leugenrutte

    1. RPML

     Jazeker, en door een toenemend aantal zonnepanelen verdwijnt in de zomer de inkomstenbron terug op het net…

     20 maart is D-Day, dan zal geen enkel besluit er nog doorkomen in de 1e Kamer en kort daarna zal het Kabinet vallen…

     1. Lugar

      @RPML: Inderdaad, we zullen massaal FVD moeten stemmen om deze achterlijkheid tot stoppen te dwingen!

     2. Top

      En zal de opwarming versnellen, met 2,6& in 10 jaren, omdat die dingen zwart zijn en in de avond hun opgelagen warmte weer afgeven. Er ligt een rapport bij TNO. Maar mag niet naar buiten worden gebracht.

     3. Meriadoc Brandebok

      Een kabinet valt niet als zij de meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraakt en als dit kabinet valt wordt het land onbestuurbaar. Tenzij een soep vab rechtse en linkse partijen een wankele coalitie wil vormen.

      Wie hoopt op de val van Rutte III moet nog eens goed nadenken.

 4. Arie B

  De koopkracht ging omhoog was het toch? Dat hebben we hard nodig om de verhoogde Btw en dit soort idioterie van te betalen. Ik walg zo langzamerhand van die struikroverij van de overheid. Van wat je eet tot wat je uitwerpt, van wat je verdient tot wat je spaart, weggeeft of krijgt.. en laten we het maar niet over de auto hebben. Hoeveel minder had het wel niet geweest als die idiote massa-immigratie niet had plaatsgevonden….

  1. Aytas

   Lul niet zo dom, Afrika houdt al eeuwen de broek van Europa op. Ondankbare aap.

   1. edoc431

    Rot op met je zandbak

   2. sonar

    Achterlijke tas jij bent niet van deze wereld en eens in de spiegel gekeken,dan zie jij een monster.

   3. Groeneveld

    Aytas jokt, liegt en fantaseert. En ze poneert steeds dezelfde onzin. Ondanks dat dit al een aantal malen ontkracht is.

    Het niet willen aannemen van sterke feiten die tegen de diepste overtuiging in gaan, levert altijd cognitieve dissonantie op.

    1. Duijndam

     Ik zie dat je inhoudelijk vaak onderuit gaat in de discussie met Aytas, IJscoman. Dat zet uiteraard kwaad bloed.

     1. Groeneveld

      Aytas heeft nooit inhoud Quispel. Dat is haar makke. Ze roept, schreeuwt, gilt en scheldt en gebruikt alle soorten begrippen door elkaar zonder enkele context. In een echte discussie zou ik haar makkelijk onderuit schoffelen, maar dat is onmogelijk met deze trol. Net zoals met jou.

     2. Duijndam

      Het is me inderdaad opgevallen dat je in de inhoudelijke discussie geen hoogvlieger bent, Groeneveld.
      Het verbaast dus niet dat je in debat met Aytas en mij geen deuk in een pak boter slaat.

      Daar staat tegenover dat je kunt schelden en tieren als de beste.

   4. cmsuijkerbuijk

    Grote onzin! Als dat al waar zou zijn, dan is dat al láng terugbetaald met het z.g. ontwikkelingsgeld of -hulp. Miljarden in een bodemloze Afrikaanse put en nog steeds. Ook is het opmerkelijk dat, zodra de kolonisator was vertrokken en hierbij een redelijk functionerende ex-kolonie had achtergelaten, binnen de kortste keren de stammen elkaar het kot uitvochten, de economie op z’n gat lag (Want als we eenmaal maar eens onafhankelijk zijn, dan hoeven we niet meer te werken) en de democratie de nek werd omgedraaid door de winnaars van de diverse stammenoorlogen, die weer werden gespekt door de volslagen idiote ontwikkelingshulp vanuit het westen en door de machthebbers werd misbruikt ten eigen faveure! Ik noem o.a.: Zwitserse Bank, Autopark, Steekpenningen, mooi nieuw glimmend wapentuig, grote feesten en oorlogen tegen de eigen bevolking en als dat zo uitkomt, ook tegen buurlanden en ga zo maar door. Bleef er dan nog wat over, dan werd/wordt het schamele restantje héél misschien aangewend voor de eigen bevolking. De ondankbaarste apen zijn deze kant opgekomen, i.p.v. hun eigen land te helpen opbouwen en orde op zaken te stellen. Eén ervan geeft hier dagelijks haar onzinnige commentaar en is van alle realiteitszin gespeend en heeft bovendien de brutaalste en grootste bek!

 5. Aytas

  ‘want een paar honderdduizend gezinnen staat het water nu al aan de lippen.’

  In Nederland ligt dat aan jezelf. De gepamperde gesubsidieerde Europeanen moeten niet zo jammeren. Gelijkschakeling met de wel rijke continenten is volledig terecht. Rechts beleid, fantastisch toch? De armen worden armer de rijken rijker. Uitbuiting gaat steeds minder opleveren.

  Hahahahahahahaha hahahahaha.

  Socialisme is toch de vloek? Puppets on a string. Werkelijk wat zijn dds mensen domkoppen. De betekenis van socialisme ontgaat ze nog steeds. Boontje komt om zijn loontje. Het afvoerputje van Nederland zal wel weer janken over belastingen en dergelijke maar weer jammeren als er een voorziening wegvalt. Je kunt niet beiden hebben.

  1. tomygun

   Ga op een Amsterdammertje zitten met 50 Kg om je nek .
   Dit beleid is het socialisme HUT .

   1. Aytas

    Oh zijn de productie middelen in handen van de arbeider?

    1. tomygun

     Beleid Hut is niet in handen van de arbeider
     de regering maakt beleid ,zit je aan de white coke?

     1. Aytas

      Moeilijk he. Socialisme is de productiemiddelen in handen van de arbeider. Dat heeft niets met onze huidige overheid te maken. De sociaal democraten waren op de goede weg een balans tussen socialisme en kapitalisme te vinden maar hebben hun collectieven laten vervuilen door de werkgever een stem in het collectief te geven doormiddel van politiek. Socialisme alleen zal tot stilstand leiden en kapitalisme alleen tot uitbuiting. Wij gaan nu richting het laatste. Het bestuderen van het Marshallplan kan je inzicht geven hoe dit zo gekomen is.

   2. edoc431

    Maar dan wel met de bek er om heen laten schuiven tot op de grond graag en niet met de doos.

  2. marco1

   Nounou aytas ,domkoppen het is dat u ook behoorlijk wat naar u hoofd geslingerd krijgt dus ik vergeef het u.

   1. tomygun

    Bang dat je je kans om van bil tegaan verspeeld Marco?

    1. marco1

     Nee tommy ik ben geen 20 meer dus van bil gaan heeft geen prioriteit meer.

  3. Groeneveld

   Behalve Dunning Kruger patient, lijkt Atas ook te lijden aan Gilles de la Tourette. Richtingloos schreeuwen en schelden lijkt haar dwangbehoefte.

   Mens, donder toch op naar je shithole Afrika waar je luie soortgenoten en frauduleuze dictators al eeuwen voor een groot corrupt moeras zorgen. Europa is het zat om eeuwig de broek van Afrika op te moeten houden: inmiddels is er al meer dan 1.000 miljard door alle donorlanden in dat kutcontinent gestoken en nog helt het niet. Het zal nooit helpen.

   1. Duijndam

    De oude heer Groeneveld is weer met het beste been uit bed gestapt.

    🙂

   2. Aytas

    Een schijntje ten opzichte van de minimaal 5 triljoen die naar Europa is gegaan. Dan heb ik het alleen nog maar over de periode na 1960. Waar zou jij zonder zijn?

    1. tomygun

     Het is net Jetske de toovenaars leerling
     haald zomaar een bedrag uit de hooge hoed
     wat Africa aan schuld heeft aan Europa

   3. Top

    Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of Kralingen popfestival zijn blijven zitten. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje. Het is, dat E. Mispel tegenwoordig Duijndam, geen kip kan maken, al krijgt hij de veren cadeau, want anders zou je denken, dat dit een dochter van hem is. En dat vind voor haar een beetje zielig, want dat gun je geen mens. Oh wacht even…………..

    1. Duijndam

     “waarschijnlijk met de bips omhoog”

     Dat alles verterende verlangen!

  4. Vit

   @Satya

   “Werkelijk wat zijn dds mensen domkoppen.”

   De grootste domkop dat ben jij.

   1. Aytas

    I don’t like massages or something meant to say
    And I wish people like that would just go away

  5. Stanly2000

   Aytasje
   Dom gewauwel van een links pubertje met de Kafka in de hand.

 6. Aytas

  Eindelijk rechts beleid. Waarom zou de rijkere de broek ophouden van de simpele ziel? De zwakkeren houdt je uit de wind en de rest zal toch echt voor zichzelf moeten zorgen.

  1. RPML

   Links beleid is de klimaathysterie tot iets idioots verheffen om er vervolgens achter te komen dat ze zelf op de blaren zitten… zwakbegaafd heet zoiets

   1. Aytas

    Niet alles is terug te voeren op klimaathysterie. Er spelen veel meer factoren, ik ben met je eens dat er rare beleidsmaatregelen zijn getroffen maar met bv de tesla gaat het om minder belasting inkomsten en het is niet zo dat de gewone arbeiders iets betalen aan de tesla rijder. Het is in Nederland nog altijd zo dat hogere inkomens de lagere ondersteunen en niet andersom. Kijk naar de inkomensafhankelijke zorgpremie, inkomstenbelasting, dividendbelasting, vennootschapsbelasting enz. Het zijn rechtse maatregelen die ervoor zorgen dat de vennootschapsbelasting die ooit 20% van de inkomsten via het heffingstelsel omvatte nu nog maar 8% binnenbrengt. Dit is mogelijk gemaakt via de mogelijkheid tot niet openbare regelingen met de belastingdienst. Rechtse partijen zijn degenen die hier een hand in hebben gehad en dit soort schimmige praktijken nog meer willen toestaan gezien hun roep om een nexit. Het is rechts beleid om een ieder zijn eigen broek te laten ophouden, Wilders roept wel heel veel maar stemt compleet anders. Als je zijn partijprogramma bekijkt zie je dat hij er toch net zo hard voor het grootkapitaal zit, VVD light. Het zijn de sociaal democraten geweest die ervoor gezorgd hebben dat de herverdeling voor lagere inkomens aantrekkelijk was en de liberalen willen dat ongedaan maken. Ik hoor bv de sp niet de hele tijd over het milieu en de achterban al helemaal niet.

    1. RPML

     ‘de tesla gaat het om minder belasting inkomsten en het is niet zo dat de gewone arbeiders iets betalen aan de tesla rijder.’

     Wat een vreemde redenering? De Tesla heeft alleen al 200 miljoen gekost door subsidies en investeringsaftrek. Die 200 miljoen wordt toch opgehoest door de werkenden?

     1. Aytas

      Het betreft belastingvoordelen dus minder inkomsten voor de staat. Het is niet zodat je geld krijgt als je een tesla gaat rijden. Dus er is niemand die betaald aan degenen die al een veel hoger aandeel in het heffingstelsel doet. Overigens worden tesla batterijen hergebruikt voor de opslag van zonne-energie. Dit gebeurt al in de Johan cruif arena. Alle beetjes helpen zullen we maar denken. In jouw berekening afgelopen keer miste ook de raffinage van fossiele brandstoffen, die zul je in de berekening mee moeten nemen om een vergelijk te kunnen maken of iets effectief is ten opzichte van het andere.

     2. RPML

      Welke boekhouder heb jij? Als ik vanaf morgen geen belasting meer betaal gaat een ander dat toch betalen om de boekhouding sluitend te krijgen?

      Ik heb wel meer vergeten… van de productie van alleen de Tesla batterij kun je 8 jaar lang met een benzine-auto rondrijden, gezwegen nog van de productie van de auto zelf. In de winter hangt de Tesla gewoon aan kolenstroom, ook niet meegerekend. De winning van lithium is één grote milieuramp, ook niet meegerekend. De recycling van de accu, ook niet meegerekend… De levensduur van de accu waarna er weer een nieuwe milieuvervuilende in moet, ook niet meegerekend…

     3. Aytas

      Dan zou ik een boekhouder nemen die met geld kan omgaan. Geld uitgeven voor je het hebt is niet slim, natuurlijk maak je af en toe wat investeringsschuld maar dit is niets anders dan minder belastinginkomsten wat als het goed is is ingecalculeerd. Volgens mij stond dat over kolencentrale wel in je artikel maar een tesla accu die voor 80% is opgebruikt is uitermate geschikt voor het opslaan van opgewekte stroom dus de levensduur kan veel langer worden gerekt. De lithium batterij schijnt al 32 miljoen liter brandstof per dag ! te besparen informatie van CBS. De winning van lithium kan een stuk milieuvriendelijker het technisch weekblad heeft hier een artikel over het hoe en wat. Vergeet niet hoe fossiele brandstoffen worden gewonnen. Een vriendin van mij is Nigeriaanse en het dorp waar zij is opgegroeid is onbewoonbaar inmiddels. Alles is vervuild. Ze is 25 jaar deze overgang heeft zich binnen 10 jaar voltrokken. De zuivering van fossiele brandstof is erg duur en vervuilend.

      Ik vind dat er veel voor jouw standpunt wat betreft heffingen en nut te zeggen is. Volgens mij is het onzinnig de Nederlander zo’n transitie te laten betalen maar het ligt wel wat genuanceerder. Die van biomassa was overigens sluitend. De vervuiling wat betreft transport is zelfs nog veel groter dan jij beschreef.

      Dank voor de inhoudelijk discussie. Nu andere plannen. Dit soort discussies over ik graag.

     4. RPML

      Ah, dus nu is de Tesla plots een ‘investeringsschuld’? Zie het artikel van Wiegel van vandaag ‘Gewone burger dupe van stekkerauto’; enough said over wie de rekening betaald en ‘en het is niet zo dat de gewone arbeiders iets betalen aan de tesla rijder’

      Zolang de Tesla’s (of meer algemeen 100% elektrische auto’s) niet volledig onafhankelijk van het elektrisch net kunnen opereren, zijn ze onder aan de streep niet milieuvriendelijk en ‘verdienen’ ze ook geen subsidie. Belangrijkste factoren is de opslagcapaciteit van (opslag)accu’s (niet die van de Tesla zelf) zodat er werkelijk groene stroom in die accu terecht komt, ook op minder zonnige of windstille dagen, waarmee de Tesla volgetankt wordt en zonnepanelen die ook op weinig zonnige dagen voldoende stroom kunnen opwekken. Een Tesla rijdt dan van (opslag)accu naar (opslag)accu, en niet van stekker naar stekker die in het net hangt.

      Alle discussie over lange(re) laadtijden en actieradius zijn wat mij betreft bij een actieradius van ca. 500 km en een uur tot 80% opladen geen issue meer. De Tesla is als auto een prima auto die goed bruikbaar is, weinig slijtage kent en (behoudens de accu) in potentie langer meegaat dan een benzineauto.

 7. edoc431

  KAN IEMAND VAN DE REDACTIE IN GODSNAAM DAT IRRITANTE WIJF AYTAS VERWIJDEREN, WE HEBBEN HET NU WEL GEHOORD .
  En dan die ARROGANTIE die tentoon wordt gespreid niet normaal meer .
  Heb nog nooit iemand ontmoet met zoveel hoogmoed.

  1. poldi

   @edoc431, begrijp je nu nog niet dat dit Aytas wangedrocht een supertrol is.
   Het trollen is haar of hem wel gelukt want je zit nu boven op de kast.
   Gewoon negeren en niet reageren, dat is de beste remedie en goed voor je bloeddruk.

   1. Aytas

    Inhoudelijk de discussie niet aan willen en een ander een trol noemen is een zwaktebod. Mijn verhaal klopt.

    1. edoc431

     jou hart klopt mag wat mij betreft stil gaan staan wapperwous

  2. Meester Kong

   Tja @edoc de waarheid is hard.

   1. edoc431

    Val dood l*l

  3. tomygun

   Hmmm edoc syl? dit is een eigenschap van een Afro hut
   als zij denkt iets beter te zijn , hoogmoed kan je het noemen
   maar is nog zwak uitgedrukt .

  4. Lugar

   @Edoc: Gewoon het script gebruiken, naam (met kleine letters) erin zetten en klaar is Kees. Kind kan de was doen.

  5. Lugar

   Goed nieuws!

   FVD is tegen deze energieverheerlijking waarmee de bevolking nog verder wordt uitgeknepen door belastingheffingen en verzwaringen. FVD is tegen de klimaathoax en heeft aangetoond dat we worden gesodemieterd, dat er extreme en nutteloze heffingen zullen worden opgelegd die er alleen maar voor zorgen dat de multinationals nog dikker en vetter worden en dat de gemiddelde burger nog dieper in de problemen komt.

   O ja, de nieuwkomers krijgen alles gratis, dat moet vanwege Marrakesh.

   Stem dus tegen deze verschrikkelijke financiële uitmelkerij, stem FVD!

  6. Duijndam

   Aytas heeft de vervelende gewoonte hier gedegen inhoudelijke bijdragen te plaatsen terwijl het de bedoeling is dat we het hier een beetje gezellig houden.

   Het zou verboden moeten worden!

   1. Groeneveld

    Wel wonderlijk dat jij NOOIT op haar reageert Quispel. Terwijl je er anders toch als de kippen bij bent om bij anderen (Guus Brandekop, Beukenoot) direct je toejuichingen neer te plempen. Je valt Aytas niet af, je valt haar niet aan, je betuigt niet je instemming. Hoogst verdacht.

    1. Duijndam

     Ik ben het vaak met hem of haar eens. Ik reageer vooral op onzin van mensen zoals jij die gewoon bent hier neer te pennen.

     1. Groeneveld

      Bij anderen waar je het mee eens bent, betuig je anders altijd enthousiast je instemming. Behalve bij Aytas. Nooit, never 1 reactie.

  7. Top

   Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of Kralingen popfestival zijn blijven zitten. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje. Het is, dat E. Mispel tegenwoordig Duijndam, geen kip kan maken, al krijgt hij de veren cadeau, want anders zou je denken, dat dit een dochter van hem is. En dat vind voor haar een beetje zielig, want dat gun je geen mens. Oh wacht even…………..

   1. Dik

    @Top: Zou mijn niet verbazen.

    1. Dik

     @Top: Maar je weet inmiddels ook dat het geen enkele zin heeft hierop te reageren, je weet ook dat het voor dat soort gasten alleen maar dient als brandstof. Hoe meer je reageert hoe meer zij reageren. Doodzwijgen is de enige oplossing, en het lukt hoor, echt waar!

   2. Duijndam

    “en dan waarschijnlijk met de bips omhoog”

    Dat alles verterende verlangen!

 8. Peterje

  Wat een stel watjes zijn wij Nederlanders toch,en maar blaten en zeuren dat alles zo duur word.dat doen we al jaren ,onder het motto,je doet er toch niets aan.wat een gelul!!!
  ,maar ze gaan gewoon door die struikrovers in den haag
  Protesteren ??? Ja tegen de buurman ,maar klim eens net als de Fransen op de barikade, maar daar zijn we helaas te slap voor.

  1. Lugar

   @Petertje: Ja zo is het natuurlijk ook, de meesten worden pas écht wakker als ze in de portemonnee worden gepakt.

 9. Lugar

  46,7% van de energierekening is belasting.

  61% van de brandstofprijs is belasting, over die prijs wordt bovendien 21% btw geheven, ook dat is belasting

  Rutte, de belastingheffer en leugenaar! Uiteraard gaat hij beloven dat de VVD iets gaat doen tegen deze verhoging, hij gaat iedere werkende Nederlander 1000 euro geven.

  #echtwaar

  1. Aytas

   Laffe hond met je script. Je loopt altijd wel te janken als er een voorziening wegvalt.

  2. Troelstra

   Ik heb de VVD wel eens in verkiezingstijd gehoord over dat werkenden belastingverlaging verdienen. Hoe vallen dan deze woekerbelastingen en de voorgenomen nieuwe verhogingen daarvan hiermee te rijmen? Liegt de VVD soms in verkiezingstijd?

 10. poldi

  Het is bizar dat het in de huidig Nederlandse politiek het heel gewoon is dat politici keihard liegen. Deze troela Ollongren wauwelt haar baasje (Pinokkio, VVD) achterna dat de extra energie kosten gecompenseerd worden en dat we er allemaal op vooruitgaan.

  Iedereen weet ondertussen dat dit een grove leugen is, die al jarenlang achter elkaar over ons wordt heen gestrooid.

  Verder is het bizar dat (Remkes) extreem rechts een ondemocratische kracht is in het parlement. Er zijn in Nederland helemaal geen extreem rechtse partijen, ook niet in het parlement. Maar er zijn wel partijen die democratische vernieuwingen terugdraaien, en vanuit Drammen66 heeft deze mevrouw Trollebol Ollegrol handmatig het referendum de nek omgedraaid.
  Dat is de grootste anti-democratische actie in de laatste 70-tig jaar parlementaire geschiedenis. Maar ‘de anderen’ dat is pas de hel, volgens deze inhoudsloze troela.

  En deze troela wil ook actie gaan voer tegen nepnieuws.
  Hahahaha….

  Ik hoop intens dat tijdens de komende verkiezingen in maart dit vreselijke milieuhysterie kabinet kei- en keihard wordt afgestraft.

  1. poldi

   @Aytas, inhoudelijk met jou in discussie gaan is als water naar de zee dragen.
   Dus totaal zinloos want hoe kan je nou iemand met een smerige berenput als inhoud nog serieus nemen.

   1. Lugar

    @Poldi: Die hoort in de ongeneeslijke Wim-catagorie. Helaas worden sommige van die gasten geduid als zuurdesem voor elke discussie, dat betekent dat ze gewoon lekker doorgaan.

    Je moet ze dus gewoon scripten dan zie je ze niet meer.

 11. Tante Sidonia

  20 Maart komt sneller dan u denkt!
  Dus,………………?

  1. Dik

   Stem FVD of PVV.

   1. Duijndam

    Heel juist, Dik. De PVV en het FvD ontkennen de opwarming van de aarde en dat is veel goedkoper.

    1. PMG

     CORRECTIE: PVV en FVD zeggen dat de bijdrage van 1.000 miljard euro door de Nederlandse belastingbetaler te verwaardelozen is.

     1. Duijndam

      Dat bedoel ik, veel goedkoper.

 12. Duijndam

  Even voor de goede orde, met de klimaathysterie wordt hier bedoeld dat er helegaar niks waar is van de opwarming van de aarde, laat staan dat de CO2-uitstotende mens er iets mee te maken heeft.

  Al die wetenschappers die dat beweren snappen er helemaal niets van of zijn omgekocht door de klimaatlobby.

  1. PMG

   STEM FVD en NEXIT

 13. J.C.

  Mona Keijzer van het CDA (gij zult geen onwaarheid vertellen) houdt in de Tweede Kamer stug vol, dat er geen verhoging komt van € 330/360 euro per jaar, maar een veel lager bedrag. Ze heeft Nederlands Recht en bestuurskunde gestudeerd, dus zij kan het weten, maar ze zal zich er achteraf wel uitlullen met de opmerking, dat ze zich baseerde op oudere rapporten. Niet alleen Mark Rutte (VVD) in Den Haag kan liegen of het gedrukt staat……………..

  1. Dik

   Politici liegen nooit J.C., dat weet je toch?

   1. J.C.

    @Dik

    “Politici liegen nooit J.C., dat weet je toch?”

    Vooral van zo’n meisje, dat zich christen noemt valt het mij tegen dat ze op[ kamervragen een antwoord formuleert, waarop iedereen weet dat daarmee aan de waarheid een zetje gegeven wordt. Het gemiddelde verbruik van energie lager weergeven dan het in werkelijkheid is, is in mijn optiek gewoon sjoemelen met de waarheid. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Het CDA is, net als de VVD, D66, PvdA, CU, GL, PvdD en de SP, wel vaker creatief met de waarheid……..

  2. PMG

   @J.C. – even voor de duidelijkheid, het gebod luidt: “Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste”

   1. J.C.

    @PMG

    “even voor de duidelijkheid, het gebod luidt: “Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste”

    Bedankt voor de terecht verbetering.

    Het zich christen wanende vrouwtje mr. drs. M. Keijzer van het CDA zal de desbetreffende vragensteller uit de Tweede Kamer toch wel als haar bij z’n volle verstand zijnde naaste zien (ha,ha,ha)?

 14. TD

  “de fiscus ontvangt zo’n 46,7 procent van de energierekening”
  De uitgaven van de overheid worden steeds hoger,huidige gasbaten 10 miljard per jaar.
  Energietransitie in de komende 15 jaar kost minimaal € 800 miljard dat is 53 miljard per jaar,dus regering moet 43 miljard bijklussen!
  De FVD had dit al uitgerekend voordat het werd gepubliceerd door climategate.nl

  1. Duijndam

   Precies, TD, als we allemaal op het FvD stemmen gaat de opwarming van de aarde niet door en hebben we geen centje pijn.

   1. Top

    Blablabla blaaskaak met andere naam, schijt ook weer eens naast de pot. Maar dat jij het koud gaat krijgen, is gelukkig een feit. Tik, tak,tik,tak.

    1. Duijndam

     Top is slim en stempt op de PVV en heeft niks geen last van de global warming.

     🙂

 15. TD

  @Aytas:
  “De gepamperde gesubsidieerde Europeanen moeten niet zo jammeren”
  Dat tijdperk ligt achter ons,het aantal schuldsaneringen stijgt enorm,bij velen staat de hypotheek onder water,de sociale huurwoningen zijn bijna niet meer te betalen als die al beschikbaar zijn,afbouw algemene heffingskorting,premies zorg en bijverzekering,mensen gaan niet meer naar de arts omdat de eigen bijdrage niet betaald kan worden etc.
  Je bent erg selectief in je gekreun,je kijkt door een Afrikaanse koker,je ziet alleen het land waar je roots klaarblijkelijk liggen.
  “Het ergste leed is,je eigen leed” is op jou van toepassing,en gezien je African obsessie adviseer ik je een psychotherapeut te zoeken,de eerste 12 behandelingen zitten in het basispakket geloof ik!

 16. PMG

  CORRECTIE: PVV en FVD zeggen dat de bijdrage van 1.000 miljard euro door de Nederlandse belastingbetaler te verwaardelozen is.

  1. Dik

   @PMG: Nee dat zeggen ze natuurlijk niet. Wat ze zeggen is dat die 1.000.000.000.000 geen enkele (=verwaarloosbaar) invloed heeft op het mondiale klimaat.

   1. Duijndam

    En daarom pakt stemmen op PVV en FvD veel goedkoper uit voor de huishoudportemonnee.

   2. PMG

    @Dik – dat zei ik dus ook, moeilijk he, begrijpend lezen!

    1. Duijndam

     Ik heb mijn ogen dicht, dus niemand kan me zien!

     🙂

 17. IJsbrand Koudvuur

  Aytas schreef:

  “…Een schijntje ten opzichte van de minimaal 5 triljoen die (van uit Afrika*) naar Europa is gegaan. Dan heb ik het alleen nog maar over de periode na 1960…”

  Waarom hebben de Afrikanen al die rijkdommen niet ontdekt in de afgelopen 1500 jaar?Zelf niet voor de blanke mens er voet aan wal zette?(na het Romeinse rijk)

  Omdat het grootste gedeelte zo oerdom is, dat zelfs als al die rijkdommen voor hun neus lagen, ze het niet eens in de gaten hadden, of ook maar een idee hadden wat ze ermee konden doen.. nee ze waren oorlog aan het voeren of voor de f*ck of it! Idioten.

  Blijkbaar was de blanke mens slimmer, om tussen die Bantu-oorlogen door(die in het principe nog steeds aan de gang zijn), de rijkdommen maar mee te nemen. Waar twee honden vechten om een bot…

 18. nienke

  Het is toch diep triest dat je bijna je verwarming niet durft te gebruiken in de winter vanwege de hoge kosten.
  We lijken wel een derde wereld land, water en warmte in de winter heeft iedereen toch nodig.
  Iedereen wacht met spanning de afrek af wat je verbruikt hebt dit jaar en of je moet bij betalen.
  Vind het een schande als mensen in de kou moeten zitten of met een paar dekens om hun heen op de bank TV. moeten kijken in zo’n RIJK land als Ned. omdat ze doodsbang zijn voor hun jaar afrekening.

  1. Duijndam

   Helemaal eens, Nienke, en daarom adviseer ik je PVV of FvD te stemmen. Die blazen de opwarming van de aarde af en het kost ons geen cent!

   1. marco1

    Of tochtstrips en dubbelglas.

  2. Dik

   @Nienke: De Marrakesh-nieuwelingen krijgen overigens gratis bad-bed-brood, inclusief gratis juridische bijstand om hun verblijf te garanderen.

 19. poldi

  Lees zojuist in de krant, dat 900.000 huishoudens in de problemen komen en de energierekening niet meer kunnen betalen.
  Warmte wordt een luxe in de huizen in Nederland.
  Alleen de rijken zitten straks nog warm in hun huizen.
  Nederland geeft miljarden aan het buitenland.
  Miljoenen aan illegalen, die niet uit Nederland te verwijderen zijn doordat het kabinet
  Eindeloos gratis procederen van ons belastinggeld.
  Ook geen wonder dat de meeste advocaten miljonair zijn geworden het afgelopen jaar.
  Miljarden gaat naar Afrika in de eindeloze pot van de leiders naar hun bankrekening in belastingparadijzen.
  Nu wil Kaag weer met geld strooien om arme landen te helpen met de milieuproblemen. Hoe gek wil je het maken.
  Ja Rutte en Co zet je eigen landgenoten maar in de kou en haal ze het vel over de oren. Blijven de oren in ieder geval warm.

  Mensen, AUB stem in maart op de PVV of FVD.
  De enige partijen die niet in de klimaathysterie worden meegezogen.

  1. Dik

   Kosten voor asielaanvragen (235.000) in 2017 = >700 miljoen euro.

   Bron: CBS

   1. Duijndam

    Straks krijgen we klimaatvluchtelingen. Dat gaat ons pas veel geld kosten.

 20. Jacco

  Het land plat gooien met gele hesjes zoals in Frankrijk werkt prima.want dat goedschikse softe gelul hier werkt niet

  1. PMG

   eindelijk eens een advies dat zou kunnen helpen

 21. poldi

  Plagiaat
  ————–

  In dat zgn. “klimaat-akkoord” gaat het, in totaal, om zo’n 1000 miljard euro [ 1 triljoen ] .
  7 miljoen warmte-pompen a 20.000 euro is al 140 miljard.

  Dat “klimaat-akkoord” is niet democratisch tot stand gekomen.
  De Tweede Kamer heeft het nooit kunnen behandelen.

  Bovendien, is wetenschappelijk gezien, het hele “klimaat”-alarmisme : ongegrond en onzinnig.

  Het gas-verbod is overbodig en een ongehoorde kapitaal-vernietiging. Gas is redelijk schoon.

  Half Europa schakelt over op gas.
  Een goede vernieuwing is : thorium m.s.r.- kernenergie : schoon en veilig.

  Aangevuld met door-ontwikkelde zonne-energie.

  Dit vreselijke kabinet aangestuurd door Groen Slinks sussen, verdoezelen, wegmoffelen, uitstellen – allemaal tactieken, om iedereen te bedriegen en om te proberen het gewoon door te drukken……..

  Stem aub op FVD of PVV want dat zijn de enige partijen die hun hoofd koel houden en niet intrappen in die miljarden kostende klimaathysterie.

 22. C.A.Barstow

  Tja, wat wil je?
  Brussel komt geld tekort dus je weet direct waarheen het weggesluisd wordt.

 23. Two Ravens Black Kettle

  En de echo-schedel genaamd Nederlander graast door….

 24. Rosasolis

  Ik weet niet hoe het gaat met andere energie bedrijven, maar wij konden onze contract met Nuon vastleggen voor 3 jaar. Gedurende die tijd wordt onze energie kosten niet verhoogd. Afspraak is afspraak. De enige wat duurder wordt is de zorgkosten. Bij Menzis wordt het 9 Euro per maand duurder voor ons tweeen. Maar wij krijgen 7 Euro meer van zorgtoeslag. Helaas niets extra voor huurtoeslag. Maar andere EU landen hebben het heel erger. Ik luister momenteel naar de klassiek muziek zender van Vlaanderen: Klara. Volgens het nieuws van 2 uur zijn de gele vestjes alweer aan het demonstreren door heel Belgie en Frankrijk.

  1. RPML

   De STROOMprijs ligt vast, alle van overheidswege opgelegde sancties zitten daar niet in… droom gerust verder

  2. wheelboy

   Rosalis . Je verhaal klopt niet. Idd je hebt je basis prijs van je energie contract voor 3 jaar vast staan . Maar die 7cent per kuub extra belasting diener afgelopen jaar al op is gekomen door medewerking van is VVD PvdA d666 gl pvDD cu CDA . Die betaal ook jij . En aankomende januari die verhoging ODE en weet ik hoense de rest noemen ga jij en ik ook betalen ondanks dat ook ik een 3 jarig contract heb wat november as afoopt

   1. Rosasolis

    wheelboy. Ik heb alles van Nuon schriftelijk vast. Toen ik belde gisteren hebben ze mij verzekerde dat in mijn eerder gemaakte afspraak, niets wordt veranderd.
    Mijn 3 jaar contract voor geen verhogingen is niet voor volgende jaar afgelopen.

 25. Michael M

  Als we ons huiswerk beter hadden gedaan en live debatten gekoppeld aan nieuws en de afgelopen jaren beter op de voet hadden gevolgd en daar de tijd voor hadden genomen om te verdiepen in de politiek dan had het overgrote deel van de bevolking in het verleden waarschijnlijk het toch anders gedaan dan om op Catastrofe Rutte 3 te stemmen. Wellicht moet de leeftijd omhoog voor dat stemrecht? Als je dan op jezelf woont zit je in de molen van het betaalsysteem en zul je eerder op je portemonnee stemmen dan op die mooie praatjes, beloftes. Een aantal voorzagen het allang na Rutte 1 en 2. Helaas. Ja, in de volksmond zegt men: niet alleen de Lusten, dus dragen we nu ook de Lasten. Nu maar hopen dat we in 2019 tijdens de provinciale verkiezingen kunnen afrekenen met deze partijen.

  1. Siemien

   “Wellicht moet de leeftijd omhoog voor dat stemrecht?”

   Daar heb je wmb gelijk in, sws zie je steeds vaker kinderen en (te) jong volwassenen keuzes maken waarbij ze het overzicht niet hebben en kunnen hebben omdat hun hersenen niet voldoende zijn volgroeid..

 26. Gerlos

  Mafketels in Den Haag om zo de rekeningen van de burger te verhogen vanwege het milieu C02 en weet wat niet meer, normaal zolang de geleerde mekaar tegenspreken over het opwarmen van de aarde is dit geldklopperij die heel veel burgers niet meer op kunnen brengen. Opwarmen van de aarde, het was vandaag stik koud milieu activisten

 27. nienke

  Misschien moeten we allemaal

  Misschien allemaal weer naar de hout kachel????

  1. Siemien

   Nee want bomen (hout) moeten niet worden gekapt

 28. Troelstra

  Nog even en Nederland heeft klimaatvluchtelingen. Mensen die Nederland ontvluchten omdat ze door de belastingen van een elementair goed als energie verstoken zijn.

 29. Troelstra

  Even een weetje over groene autootjes:

  Tegen 2026 is er 9 X meer Lithium, 7 X meer nikkel, 6 X meer kobalt nodig om batterijen te maken voor die groene autootjes. Mijnbouw dus, vaak in erbarmelijke omstandigheden en met kinderarbeid. De groene sprookjeswereld ziet er heerlijk uit.

  1. Scaldis

   Die fijne stofjes zijn ook nodig voor zonnepanelen en windmolens. Dus de vraag is enorm.
   En daar wordt in de msm ook fijntjes over gezwegen… Laten we het ook maar niet hebben over de milieugevolgen van het delven die grondstoffen. In die landen hebben ze, laten we zeggen wat ‘soepeler’ regels t.a.v. milieuvervuiling.

   1. Scaldis

    In deze horrormijnen werken duizenden kinderen, sommigen slechts 6 jaar voor uiteraard een hongerloontje. Zulke kleintjes kunnen ze goed gebruiken in de smalle modderige tunnels, die ze vaak zelf met de hand gegraven hebben. Ook hebben ze natuurlijk geen bescherming tegen de giftige stoffen en dampen. En wij mogen hun ellende nog eens (gedwongen) betalen ook. Inderdaad @Troelstra, het groene sprookje is heerlijk.

 30. wheelboy

  Ik vraag me af waar ze aan die 46% komen als ik mijn nota bekijk van afgelopen oktober dan zie ik dat een kwestie stroom kaal 5ct kost en totaal 21ct Maw dikke 300% belasting .dan mijn gas nota idem 200% belasting . Dan wat keizer daar voorrekend is voor een twee persoons huishouden die beide werken en huis goed geïsoleerd is . Die verbruiken ongeveer 1100kuub gas en 2500kw stroom . Maar twee persoons huishouden waar we een van thuis is of een standaard gezin twee kinderen twee volwassenen zit aan de /1600 kuub gas en /4500kw stroom . Laat staan huis is niet geïsoleerd dan loop t Alles Alleen nog maar op.

 31. wheelboy

  Al decennialang worden we wijs gemaakt dat ivm het milieu er op brandstoffen extra accijnzen moesten komen . In die tijd zijn er meer auto’s komen rijden worden de files langer en is het openbaar vervoer niet te betalen als echt alternatief .Toen men bij de auto was uitgemolken kwam de energiebelasting thuis in de hoek zetten D666 VVD en PvdA begonnen we begin 2000 mee ze noemde het regulerende energiebelasting. Het geld wat binnen kwam werd aangewend voor isolatie huizen . Na paar jaar verdween de subsidie pot de belasting bleef . Maw men loste wederom niets of het moet de staatsschuld zijn of leuke weggeef akties Ri Afrika .Toen kwam de opwarming van de aarde . We gaven meneer de directeur een Tesla die 60/km verderop de co2 de lucht in blaast . We gaven het klootjesvolk een vette belasting verhoging op hun eerste levensbehoeften en energie thuis . Maar een oplossing nee wederom niet . Kabinet olv VVD schaffen de saldering op zonnepanelen af .En gaat dus dubbel belasting vangen .eigenaar krijgt de 5 cent buurman betaald 21cent dus staat steekt even 16 cent in z’n zak zonder wr iets voor te doen en de eigenaar zonnepanelen die s’avonds zijn licht aan zet betaald 21ct . Dat geeft al aan hoe serieus ze willen vergroenen . Dan zegt Wiebes ja we verliezen 42 miljoen .Hoezo u wilde toch hebben dat we minder verbruiken .Maw zouden we met z’n alle heeeel zuinig zijn neemt de belasting inkomsten af dus moeten die omhoog !! Moet je dan In overheid die al jaren incasseerd nog serieus nemen . Als men de inkomsten die men nu uit accijnzen van brandstoffen en energie zou aanwenden voor alternatieve energiebronnen dan was men al een eind op weg geweest .

 32. Lugar

  Het leven wordt steeds duurder. Voor energie, internet en televisie en verzekeringen moet in 2019 bijna 7000 euro worden betaald, zo’n 600 euro meer dan vorig jaar. Dat is een prijsstijging van 10 procent.

  #stemzeweg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.