snapshot2

Defensie en politie samen opzoek naar nieuw personeel, zo'n 35.000 man

Geen categoriedec 15 2018, 9:00
Commandant der strijdkrachten Rob Bauer en korpschef Erik Akerboom gaan samenwerken en elkaar niet beconcurreren bij de zoektocht naar 35.000 man personeel! Hartstikke dolletjes dit avontuur! Via het AD.
Klinkt natuurlijk leuk, zo'n samenwerkingsverband maar eigenlijk is het diep triest. Niet dat ze samenwerken, maar wel dat ze 35.000 man nodig hebben! Ja, ze hebben de meeste baat bij jong personeel en er is maar een klein deel dat tot de pensioenleeftijd in dienst blijft, maar dan nóg is het nogal een karwei en toont het eerder aan dat het wervingsbeleid tijden lang heeft gefaald.
Dit valt namelijk te merken in hun eigen verklaringen. Zo stellen ze de eisen bij voor hun personeel. Grofweg maken ze een tweedeling tussen militairen in missiegebied en agenten op straat enerzijds, en kantoor- en cybermedewerkers anderzijds. Een logische stap, maar wel een die nú pas wordt genomen. Dat duidt op noodmaatregelen en wanbeleid.
Het is praktisch ondenkbaar voor een organisatie om 'ineens' 35.000 man nodig te hebben. De meeste organisaties hebben behoorlijk goed inzichtelijk gemaakt wie er binnenkort de boel verlaat en wat de aanwas is van nieuw personeel. Ook staat er niet echt een groot project of een missie op de loer die ineens zo'n joekel van een personeelsuitbreiding vereist.
Het lijkt er dus meer op dat personeel om niet makkelijk inzichtelijk te krijgen redenen is vertrokken (vrijwillig ontslag en langdurige ziekte) en men jarenlang maar weinig personeel heeft weten aan te trekken. Het feit dat de twee organisaties elkaar niet gaan beconcurreren terwijl het om 35.000 man gaat zegt ook wat. Dit is namelijk begrijpelijker als het om een stuk of tien specialisten gaat die niet zo een-twee-drie te vinden zijn in Nederland. Zo positief is dit hele bericht dus niet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten