Warmte wordt luxe in Nederland! Gemiddeld 350 euro lastenverzwaring in 2019!

Warmte wordt luxe in Nederland! Gemiddeld 350 euro lastenverzwaring in 2019!

Zowel De Telegraaf als Geenstijl werden afgelopen week helemaal overladen met klachtenmails vanuit hun lezers. De energienota lag op de mat. 350 Euro lastenverzwaring was geen uitzondering!

Gas en stroom wordt duurder, de energiebelasting wordt verhoogd, dáár weer extra btw en duurzaamheidsheffing bij en al snel kom je tot de conclusie waarbij je beter vijftien kersttruien kunt halen dan je huis fatsoenlijk verwarmen.

Mensen zullen flink in de penarie komen. Energiebedrijven merken zelf ook al dat steeds meer mensen de rekeningen niet kunnen betalen. 'Dan moeten ze niet zo stoken!' Ja, die zul je er geheid tussen hebben zitten, maar zelfs als je het zuinig aan doet en de eindjes net aan elkaar kunt knopen, is het nogal een klap voor je harses als je ineens zo'n 350 euro extra moet afrekenen!

Dat wordt big business voor schuldhulpverleners komend jaar, want een paar honderdduizend gezinnen staat het water nu al aan de lippen. Tsjah, hadden ze de kraan maar niet moeten laten lopen!

Het komt er nu ongeveer op neer dat de fiscus zo'n 46,7 procent van de energierekening ontvangt. Dit heeft dus vrij weinig te maken met geouwehoer in Rusland om gas of geklooi in Frankrijk en Duitsland met hun geëxporteerde energie naar Nederland. Nee, de overheid zelf harkt gewoon geld binnen als een malle en blijkt nietsontziend!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties