Woedende Frits Bolkestein maakt ruzie met Mark Rutte en eist: teken dat zelfmoordpact van Marrakesh NIET

De Bolk breekt met Rutte.

Oud-VVD-leider Frits Bolkestein is en blijft tegen het migratiepact van Marrakesh. De zogenaamde stemverklaring van het kabinet doet daar niets aan af. Het pact is slecht en moet dus vooral niet ondertekend worden door ons land, aldus de Bolk.

“Dit pact is bestemd om migratie te bevorderen,” zei Bolkestein vandaag tegen EenVandaag. “Dat staat er ook in. Een standpuntverklaring neemt de kern van het pact niet weg.” Zo is dat. “In het verdrag wordt vooral gerept over dat migranten basisvoorzieningen aan sociale zekerheid moeten krijgen,” ging hij verder. “Er wordt veel te weinig gekeken naar de terugkeer van migranten.”

Daarom is zijn dringende oproep aan het kabinet én de VVD:

“Teken het niet!”

Volgens Bolkestein is hij op dit punt alles behalve bang om de confrontatie te zoeken met Rutte. De twee zouden zelfs “ruzie” met elkaar gehad hebben over het onzalige zelfmoordpact — Bolkestein noemt dit “niet leuk,” maar weigert zijn standpunt te veranderen alleen maar om Rutte te kalmeren. De woordvoerder van de premier ontkent dat natuurlijk weer, maar daar trapt verder helemaal niemand in. Bolkestein heeft er helemaal geen baat bij om desinformatie rond te circuleren over zijn gesprek(ken) met Rutte. Die laatste heeft dat wél.

Gelukkig is er toch iets van goed nieuws: Bolkesteins pleidooi lijkt iets van effect te sorteren in de VVD-fractie. Volgens EenVandaag zijn verschillende Kamerleden onderhand namelijk erg kritisch over Marrakesh. Er wordt zelfs gezegd vanuit de fractie dat het lastig zal worden voor het kabinet om de VVD als puntje bij paaltje komt mee te krijgen.

Misschien dat er dus nog iets inzit. We gaan het zien. Hoe dan ook is Bolkestein in ieder geval nog altijd een lichtend voorbeeld voor zijn partijgenoten. Wat is het toch jammer dat de VVD tegenwoordig geleid wordt door Rubberen Rutte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Troelstra

  Go Bolk, go!

  1. tomygun

   Yep de oude garde is tenminste eerlijk op dit punt .

 2. Aytas

  ‘Oud-VVD-leider Frits Bolkestein is en blijft tegen het migratiepact van Marrakesh.’

  Deze man heeft de eu dienstenregeling aan de mensen opgedrongen wat een werkelijke misdaad was en een bewuste actie om de grote bedrijven macht te geven. Nu begin ik te twijfelen moet ik toch voor het verdrag zijn.

  1. robroy

   Het is totaal niet belangrijk wat jij wilt .

  2. TheresaGeissler

   Oh? Laat ik nu al de hele tijd de indruk gekregen hebben, dat dat bij jou al mi of meer het geval WAS… Met als bij Ernst.

 3. Arie B

  Bolkestein, die goeie ouwe tijd toen rechts nog echt rechts was. Verstandige man, ook op dit punt.

  1. Aytas

   Bolkestein is verantwoordelijk voor de macht aan de grote bedrijven, hij is degene die de aanval op de West Europese arbeider vol heeft ingezet.

   1. Arie B

    Ik heb nog nooit gehoord dat hij persoonlijk een besluit kon nemen. Dan hebben andere linkse partijen ook niet opgelet. PvdA regeerde toen mee toch?

   2. Seneca

    @aytasje
    heb je dit voorgelegd aan je grote voorbeeld, het obscure schrijvertje ergens uit de binnenlanden van donker Afrika?

    1. Top

     Ze heet eigenlijk, ‘Satya’ dat betekent in haar taal ‘waarheid’. Maar haar waarheid, is om te huilen.

     1. TheresaGeissler

      Typisch kenmerk van de Islam …

 4. Siemien

  Ja de oude garde snapt het wél, logisch ook want die hoeven niet te solliciteren op een baan in Europa die men alleen kunt krijgen door zichzelf omhoog te…..

  1. Siemien

   Kunt = kan

 5. Floris

  In feite is Bolkestein de laatste rechtse fractieleider van de VVD geweest. Hij werd opgevolgd door een echte D66 kloon: Dijkstal. Rutte is ook een D66 kloon en wat ertussen zat was ook waardeloos. Reken dus maar uit hoe lang de VVD al de weg kwijt is.

  Het is mooi dat hij zich nu uitspreekt al vrees ik dat het niets uit zal halen.

  1. Aytas

   Bolkestein is degene die de arbeider in West Europa heeft aangevallen met de uitwerking van de eu dienstenregeling. Dit heeft volgens mij niet zoveel met rechts gedachtengoed te maken maar met het installeren van een economische elite.

   Ben wat jonger en heb dit uit boeken maar volgens mij geef ik hier een juiste omschrijving van de werkelijkheid. Door hem is Europa de Amerikaanse weg van evil empire ingeslagen met al zijn Proxy oorlogen.

   1. Floris

    Daar staat mij niets van bij en kijk uit met welke boeken je leest. Voor je het weet sta je op het verkeerde been.

    Verder merk ik op dat dat je wéér af probeert te leiden van het eigenlijke onderwerp van de draad.

    Dat gedrag is niet bevorderlijk voor een zindelijke discussie.

    1. Aytas

     Eu dienstenregeling. Google maar en welke gevolgen dit heeft. Afleiding is niet mogelijk het ene na het andere artikel gaat over het marrakech verdrag en klopt inhoudelijk niet.

 6. Spaanse kok

  Mastodonten moeten …..
  Ben even die tekst kwijt.

 7. Gerlos

  Nogmaals teken dit gedrocht van een pact niet, waarvoor dank verstandige dames en heren van Den Haag.

 8. Gewoonomdathetkan

  Komt er nog meer gif en verderf ons land binnen !!

 9. Gerlos

  Net het programma opsporing gezien en helaas het was war gevu,d met daders met een gekleurde donkere uiterlijk. NU volgt het programma opgelicht en ik denk dat ik het zelfde verhaal kan herhalen.
  Geweldig onze MULTI CULTI SAMENLEVING

 10. Lugar

  Geleend van Leon de Winter (4-12-2018)

  “Het Marrakesh-pact wil migratie, in welke vorm dan ook, aan bepaalde regels binden. Dat zou mooi zijn als het onderscheid tussen legale en illegale migratie in dit pact niet zou zijn opgeheven. Maar dat doet het pact wel. Het maakt van migreren een universeel grondrecht, en geeft migranten, ongeacht hun legale status, allerlei rechten. De regio’s worden niet met name genoemd, maar het is duidelijk waarop dit pact doelt: op migratie naar Europa en op migratie naar de VS.

  De brandhaarden zijn de Middellandse Zee en de Amerikaans-Mexicaanse grens. Je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen wat het effect van dit pact zal zijn: kolossale migratiestromen van mensen die zich direct of indirect via ngo’s op de rechten beroepen die in dit pact zijn verwoord.”

  1. Lugar

   Vervolg, ook geleend van Leon de Winter (4-12-2018)

   “Er is in dit pact sprake van impliciet paternalisme, zoals dat altijd het geval is wanneer progressieven spreken over ontwikkelingshulp. De oorzaken van migratie moeten worden weggenomen, stelt dit pact, en daarvoor is geld nodig, veel geld. Maar ik beweer al jaren dat het niet om geld maar om religieus-culturele belemmeringen gaat.

   Zuid-Korea was in 1950 een armoedig, onderontwikkeld land. Het kon zich ontwikkelen omdat de eigen religieus-culturele waarden geen obstakels opwierpen. Dat is wel het geval in veel Afrikaanse staten. De explosieve overbevolking daar, leidend tot armoede, moet door Europa worden verwerkt, zo luidt de onuitgesproken boodschap van het pact.”

   1. Floris

    “De explosieve overbevolking daar, leidend tot armoede, moet door Europa worden verwerkt, zo luidt de onuitgesproken boodschap van het pact.”
    ————————————————————————–
    Dat is inderdaad de kern van de zaak.

    De Afrikaanse schurkenstaten dumpen maar al te graag hun bevolkingsoverschot in Europa en veinzen “constructief overleg om migratie te reguleren”. Ja, gekke Gerrit. Ze nemen niemand terug en Europa kan er voor opdraaien.

    En vergis je niet: er zijn malloten die vinden dat Afrika een netto-betaler aan Europa is en dat Europa daarom schatplichtig is aan die schurkenstaten en de hordes parasieten die op de Europese sociale voorzieningen afkomen als vliegen op stroop.

  2. Floris

   Leon ziet het zoals gewoonlijk haarscherp.

   Waarom zien die zombies in het parlement dat niet?

   1. Lugar

    @Floris: VN, EU, Brussel, omvormen, omvolken, islam?

    1. Floris

     @ Lugar: feminisering, verwekelijking, naïviteit, het gutmensch-syndroom (kijk eens hoe goed ik ben), het onvermogen om zich voor te kunnen stellen dat de verzorgingsstaat onder de overbelasting bezwijkt, wegkijken van het kwaad dat van de islam uitgaat…

     …om nog maar wat van de vele kwalen te noemen die in Den Haag welig tieren.

     1. Lugar

      Toch ook de ziekelijke neiging om de wereld tot één groot dorp te maken, want een dorp kun je makkelijker overheersen dan een stad of een land.

     2. Siemien

      @Lugar even allemaal een geel hesje aan!

     3. Lugar

      @Siemien: Ja ik ben niet van plan om op te geven, ik ben niet voor niets lid geworden van FVD!

 11. tomygun

  Bolkenstein heeft groot gelijk samen met een paar andere .
  Eimand die ik mag is L. de Winter eerlijk en niet bang
  Om niet tetekenen hoef je enkeld naar het continent Africa
  te kijken, het bestaat uit twee geloven islam en de kerk
  bijde zijn tegen geboorte beperking en hebben zo goed als
  geen regeling voor hun bewoners voor de oude dag .
  Een regel maat voor werk hebben zij in de meeste gevallen
  ook niet , vermogende afro`s geven niets om hun landgenoten .
  Bij een blanke werkgever zijn er afspraken over loon eeten en
  onderdak,bij een afro werkgever is er een belofte van loon
  maar al tevaak moeten werknemers maanden op hun geld wachten
  ook vaak als men voor de regering werkt .
  Ieder afro land is zo goed als links en er is geen een links land
  dat zijn land nou eens goed heeft opgebouwd van school tot pensioen .
  De beste industrie in Africa is de zieligheids industrie daar gaan
  miljarden heen maar is gewoon water naar de zee dragen,buiten
  dat landen uit het westen hulp programmaas hebben zijn er ook
  de NGO en hulporganisaties die hier rijkelijk van eeten , en ja zeg
  maar sh*t omdat dit ook stuk voor stuk linkse zakken vullers zijn .
  Zo STOP de steun aan dit continent zij willen zelfstandig zijn laat ze
  dat dan maar doen en teken dat stomme contract niet dan raak je
  ze namelijk nooit meer kwijt .
  Het gehele continent Africa is het zelfde als de ISLAM .

  1. tomygun

   Iemand

 12. Paaldanseres

  Rutte zal wel denken…. wanneer gaat die Bolkenstein eens deaud…

  1. Lugar

   Tegen die tijd als het, door de politici zo geliefde Marrakesh, op stoom is dan zal Frits toch op z’n minst seniel zijn.

  2. Lugar

   In Jip & Janneke horen hoe het zit met het Marrakeshverdrag?

   “Hele Kamer keert zich tegen Baudet over Marrakesh Immigratiepact”

 13. TD

  “Bolkesteins pleidooi lijkt iets van effect te sorteren in de VVD-fractie”

  Maar niet bij Mark Rutte,vreemd toch! Wat is het argument dat Rutte gebruikt om toch te willen ondertekenen,na het gesprek met Bolkestijn,dat blijkbaar heeft plaats gevonden.
  Het is voor niemand duidelijk waarom Rutte niet op andere gedachten te brengen is,door een zo “door de wol geverfde” realistische politicus. Dat kan toch alleen maar betekenen dat Rutte zich al verplicht heeft!
  Wij burgers DENKEN te leven in een open democratie.

  1. tomygun

   Sorie TD met open democratie bedoel je zeker open riool
   als je overal schijt aan hept is dat de plaats waar het heen gaat.

   1. Lugar

    Met het Marrakeshverdrag wordt het migratieprobleem dan ook niet opgelost maar gefaciliteerd en aangemoedigd. Dat is ook precies de bedoeling. aan de wieg van dit verdrag stonden namelijk (wijlen) Kofi Annan en Peter Sutherland, beide globalisten en totaal niet geïnteresseerd in jouw en mijn belangen.

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Ben het helemaal met Tommygun eens. De zieligheidsindustrie komt eind van het jaar traditioneel in beeld door RTL Bullshit -RTL boulevard dus- om weer sms’jes te verzenden voor Oeganda. Nou dat kunnen ze volgend jaar en dat jaar daarop en de jaren die volgen dan wel weer gaan doen. Want het veranderd daar toch nooit, het helpt niet. Het was er arm, het is er arm en het zal helaas daar altijd arm blijven. Maar dat wil in Nederland maar niet door dringen. 1984 hadden we band aid, 1985 USA for Africa. De opbrengsten gaat haar Afrika omdat daar honger heerst. Nou we zijn nu 34 jaar verder en er is nog steeds honger. Nederland denkt alsmaar om alles met geld op te lossen maar dat is een illusie. Dus denkt Mark Rutte maar om dat onverdraaglijke Marrakesh pact te tekenen dan komt heel Afrika maar hier heen. en zo maakt de regering de 3e blunder na toetreding EU, invoering Euro en nu dit. Bolkestein heeft het grootste gelijk van de wereld door te zeggen niet te tekenen. Maar Bolkestein en Wiegel trouwens ook waren echte VVD’ers. Rutte niet je kan de de partij van Rutte gerust Groen links 2 gaan noemen. Je kunt Rutte het beste vergelijken met Kok, die was ook niks.

 15. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Oeps!!! foutje naar Afrika.

 16. Ome Wim

  Januskop Rutte en zijn kliek zijn alleen druk met hielenlikken van Brussel en een riant betaald baantje aldaar, het welzijn van ons land en de burgers interesseert ze geen zier.

 17. Lugar

  Wat levert dit pact op als Nederland straks een illegale Marokkaan wil uitzetten naar Marrakesh? Is het kabinet er zeker van dat Marokko vanaf volgend jaar wel weigerende onderdanen zal willen terugnemen?

 18. Anders55

  Meneer Bolkestein mag dan wel vd oude garde zijn; maar hij heeft gelijk, dit pact is m.i. slecht en het zal er alleen voor zorgen dat meer en meer mensen naar Europa willen komen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.