Hilarische CDA'er Van Toorenburg: 'Marreksh is diplomatiek instrument... om migratie te beteugelen.' Maar: 'Geloven dat het niet juridisch-bindend is'

Geen categoriedec 04 2018, 21:00
Ze willen hun cake zowel bewaren als opeten.
Als je wilt weten hoe het CDA in het Marrakesh-debat -- of, maar al te vaak, om het even in welk politiek debat dan ook -- staat hoef je alleen maar te weten wat vicefractievoorzitter Van Toorenburg vandaag tijdens het debat in de Kamer zei. Volgens mevrouw is het zelfmoordpact van Marrakesh een "diplomatiek instrument in de strijd die wij voeren." Strijd? Om nog veel meer derdewereldlanders naar Nederland te halen? Nou nee, volgens haar juist het tegengestelde:

"Het beteugelen van de migratie."

Maar wacht eens even, waarom zou je Marrakesh dan steunen, een verdrag dat er overduidelijk juist op gericht is om de migratie te bevorderen? Toch een beetje raar.
In het geval dat mensen haar confronteren met deze kritiek heeft Van Toorenburg haar antwoord klaar:

"Wij begrijpen en geloven ook dat het niet juridisch-bindend is."

Leuk geprobeerd, maar je moet wel héél achterlijk zijn om daar in te trappen. Ten eerste zijn internationale verdragen wel degelijk juridisch-bindend. Sterker nog, volgens onze eigen grondwet gaan dat soort verdragen boven de nationale wetgeving. Daar komt bij dat als het werkelijk niet bindend is, het eerste argument van mevrouw Van Toorenburg ontzettend zwak is. Als het niet bindend is en er dus geen juridische consequenties aan verbonden kunnen worden zal het ook totaal geen impact hebben op de migratie.
https://twitter.com/JeroenStans/status/1070038804768145413
De enige vraag is nu: is mevrouw Van Toorenburg zo achterlijk dat ze bovenstaande niet begrijpt, of hoopt ze dat wij zo achterlijk zijn? Het CDA kennende vrees is het laatste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten