Hilarische CDA'er Van Toorenburg: 'Marreksh is diplomatiek instrument... om migratie te beteugelen.' Maar: 'Geloven dat het niet juridisch-bindend is'

Hilarische CDA'er Van Toorenburg: 'Marreksh is diplomatiek instrument... om migratie te beteugelen.' Maar: 'Geloven dat het niet juridisch-bindend is'

Ze willen hun cake zowel bewaren als opeten.

Als je wilt weten hoe het CDA in het Marrakesh-debat -- of, maar al te vaak, om het even in welk politiek debat dan ook -- staat hoef je alleen maar te weten wat vicefractievoorzitter Van Toorenburg vandaag tijdens het debat in de Kamer zei. Volgens mevrouw is het zelfmoordpact van Marrakesh een "diplomatiek instrument in de strijd die wij voeren." Strijd? Om nog veel meer derdewereldlanders naar Nederland te halen? Nou nee, volgens haar juist het tegengestelde:

"Het beteugelen van de migratie."

Maar wacht eens even, waarom zou je Marrakesh dan steunen, een verdrag dat er overduidelijk juist op gericht is om de migratie te bevorderen? Toch een beetje raar.

In het geval dat mensen haar confronteren met deze kritiek heeft Van Toorenburg haar antwoord klaar:

"Wij begrijpen en geloven ook dat het niet juridisch-bindend is."

Leuk geprobeerd, maar je moet wel héél achterlijk zijn om daar in te trappen. Ten eerste zijn internationale verdragen wel degelijk juridisch-bindend. Sterker nog, volgens onze eigen grondwet gaan dat soort verdragen boven de nationale wetgeving. Daar komt bij dat als het werkelijk niet bindend is, het eerste argument van mevrouw Van Toorenburg ontzettend zwak is. Als het niet bindend is en er dus geen juridische consequenties aan verbonden kunnen worden zal het ook totaal geen impact hebben op de migratie.

De enige vraag is nu: is mevrouw Van Toorenburg zo achterlijk dat ze bovenstaande niet begrijpt, of hoopt ze dat wij zo achterlijk zijn? Het CDA kennende vrees is het laatste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties