Woedende Frits Bolkestein maakt ruzie met Mark Rutte en eist: teken dat zelfmoordpact van Marrakesh NIET

Geen categoriedec 04 2018, 20:00
De Bolk breekt met Rutte.
Oud-VVD-leider Frits Bolkestein is en blijft tegen het migratiepact van Marrakesh. De zogenaamde stemverklaring van het kabinet doet daar niets aan af. Het pact is slecht en moet dus vooral niet ondertekend worden door ons land, aldus de Bolk.
"Dit pact is bestemd om migratie te bevorderen," zei Bolkestein vandaag tegen EenVandaag. "Dat staat er ook in. Een standpuntverklaring neemt de kern van het pact niet weg." Zo is dat. "In het verdrag wordt vooral gerept over dat migranten basisvoorzieningen aan sociale zekerheid moeten krijgen," ging hij verder. "Er wordt veel te weinig gekeken naar de terugkeer van migranten."
Daarom is zijn dringende oproep aan het kabinet én de VVD:

"Teken het niet!"

Volgens Bolkestein is hij op dit punt alles behalve bang om de confrontatie te zoeken met Rutte. De twee zouden zelfs "ruzie" met elkaar gehad hebben over het onzalige zelfmoordpact -- Bolkestein noemt dit "niet leuk," maar weigert zijn standpunt te veranderen alleen maar om Rutte te kalmeren. De woordvoerder van de premier ontkent dat natuurlijk weer, maar daar trapt verder helemaal niemand in. Bolkestein heeft er helemaal geen baat bij om desinformatie rond te circuleren over zijn gesprek(ken) met Rutte. Die laatste heeft dat wél.
Gelukkig is er toch iets van goed nieuws: Bolkesteins pleidooi lijkt iets van effect te sorteren in de VVD-fractie. Volgens EenVandaag zijn verschillende Kamerleden onderhand namelijk erg kritisch over Marrakesh. Er wordt zelfs gezegd vanuit de fractie dat het lastig zal worden voor het kabinet om de VVD als puntje bij paaltje komt mee te krijgen.
Misschien dat er dus nog iets inzit. We gaan het zien. Hoe dan ook is Bolkestein in ieder geval nog altijd een lichtend voorbeeld voor zijn partijgenoten. Wat is het toch jammer dat de VVD tegenwoordig geleid wordt door Rubberen Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten