Nigel Farage komt in verzet tegen nieuwrechts racisme: "Ik verlaat UKIP, de obsessie met Islam en Robinson maakt de partij onherkenbaar"

Geen categoriedec 05 2018, 8:00
Nigel Farage stapt uit UKIP -- en hij doet dat om de beste redenen.
Lange tijd werd Nigel Farage in ons land gepromoot als één van de weinige Britse politici die het feitelijk eens waren met Geert Wilders. De Engelsman zou de kritiek van Wilders op de islam delen, en eigenlijk net zo denken als hij. Mensen die Farage écht op de voet volgden wisten dat dit niet klopte. Farage is en was weliswaar anti-EU en streng op immigratie en integratie, maar hij heeft er juist altijd bewust voor gewaakt om een Britse versie van Wilders te worden. Dat is natuurlijk precies waarom UKIP in het verleden wel bondgenootschappen sloot met kleine rechtse partijen als Artikel50, maar dus niet met de PVV.
Het ultieme bewijs van Farage's principes wordt nu door hemzelf geleverd: hij heeft namelijk bekend gemaakt dat hij UKIP verlaat omdat die partij in zijn ogen "onherkenbaar" is geworden. Hij legt uit in The Telegraph:

Ukip should be riding high in the polls. With regret, however, I must admit that I now do not believe it will do so again. Mr Batten’s obsession with Stephen Yaxley-Lennon (to use Tommy Robinson’s real name) and fixation with the issue of Islam makes Ukip unrecognisable to many of us.

While Robinson may hold an appeal to some members of society who feel they are disenfranchised, I believe he is entirely unsuitable to be involved in any political party. The fact is that his entourage includes violent criminals and ex-BNP members. Many Ukip members - including Ukip’s NEC – urged that Robinson should not become an advisor to Batten. Sadly, these pleas fell on deaf ears.

In zijn radioshow ging Farage er een beetje dieper op in. Hij legde uit dat UKIP nooit bedoeld is als een partij die een religieuze kruistocht moet voeren, maar dat is nou juist wél wat Batten aan het doen is. De man is, aldus Farage, "geobsedeerd met de islam -- niet de radicale islam, maar dé islam" en dus met Tommy Robinson. Van zo'n partij wil Farage geen deel uitmaken:
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/1070029895311548417
Laat dit een les zijn voor rechtsliberalen in Nederland. Onze rechtsliberale idealen zijn het waard om voor te strijden. En daarmee doel ik op al onze waarden, inclusief de waarden die niet gedeeld worden door de leden van zogenaamd nieuwrechts: de PVV, Vlaams Belang, etc.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten