Woeha, het gaat los! Italië dreigt Frankrijk met Europese sancties

De vice-premier maakt duidelijk aan Emmanuel Macron dat ook hij verantwoordelijk gehouden wordt voor de uitgaven van zijn kabinet.

Kijk, dit kon best eens hartstikke leuk worden in Europa. Italië is er namelijk niet over te spreken dat Emmanuel Macron heeft toegegeven aan de (onbetaalbare) eisen van de zogenaamde #gelehesjes. Kijk uit!, roept hij, er konden weleens Europese sancties aankomen — natuurlijk is dat precies waar Brussel mee dreigde toen bekend werd dat de Lega Nord regeringspartner zou worden in Italië. Payback time, dus.

Dit is schitterend mooi. Italië wordt al jaren als een soort van ongewenst zwart schaap behandeld in Europa, zeker nu Matteo Salvini van Lega Nord daar het één en ander over te zeggen heeft. Die attitude wordt vooral gepusht door … Macron. Die vindt alles waar de Lega Nord voor staat namelijk ver-schrik-ke-lijk. En dat zal Italië weten ook, is zijn houding.

Nu is de kans dus groot dat hij daar binnenkort de rekening voor geserveerd krijgt. En dat is maar goed ook. De machtige landen van Europa, Frankrijk en Duitsland dus, denken dat ze met alles weg kunnen komen. Keer op keer lappen ze regels aan hun laars die ze wél opleggen aan een ander. Op een gegeven moment besluit ‘die ander’ dan natuurlijk om wraak te nemen. En dit biedt Italië daar de ideale mogelijkheid voor.

Dan is het nu kijken of Salvini en Italië uiteindelijk gesteund worden door andere landen, zoals Hongarije. Als dat gebeurt wordt het namelijk écht leuk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Aytas

  ‘Dan is het nu kijken of Salvini en Italië uiteindelijk gesteund worden door andere landen, zoals Hongarije. Als dat gebeurt wordt het namelijk écht leuk.’

  Waarom wordt het dan echt leuk?

  1. Koos sssss

   Aytas, het heeft geen zin, om een aap uit te leggen hoe een computer werkt. Dus als je het niet erg vindt, laten we je hier alleen met je vraag.

   1. Aytas

    Ik denk dat het lastiger is om een begin van een antwoord te formuleren, vandaar dat je dan maar onzin gaat verkopen.

  2. Arie B

   Dan hedde de spreekwoordelijke poppen aant dansen. Dan krijgen die autoritaire landen, die op grond van inwoneraantal denken de dienst uit te kunnen maken, een blok van verzet tegenover zich.. Dat is feest..

 2. marco1

  De Fransen mogen gerust weleens op hun plaats gewezen worden. Zo groot is hun bijdrage niet en zo geweldig als ze denken te zijn al helemaal niet. 1 Europa maar voor een Fransoos telt alleen een Fransoos.

  1. Mart

   Het is en blijft een chauvinistisch volk…..heb daar zo mijn ervaringen mee als ex zeevarende.

 3. Florissa

  De plannen van Brussel lopen niet zoals ze het willen ,de proefballon die Macron heeft opgelaten is uit elkaar geklapt ,Merkel heeft een groot probleem ,zij is Macron nog niet kwijt ,maar Le Pain staat klaar om het over te nemen ,en dan kan Merkel met haar Brusselboys het hazenpad kiezen, Italie is het zwarte schaap ,maar Macron heeft er nog een grotere klerezooi van gemaakt ,mensen laten werken en niks laten verdienen ,omdat er veels te veel ambtenaren,en controleurs om heen lopen ,vroeger had je dit systeem in de DDR en Rusland ,ging mis ,en gaat ook hier niet lukken ,vrije markt ,daar moeten we weer naar toe ,iedereen Boa maken ,en gelukszoekers importeren omdat Brussel dat wil ,gaat het niet worden ,dat ziet een kleuter nog wel ,behalve die onbenullen aan de feesttafel .Een bezem erdoor en iemand als Trump .Geen papagaai als Jetten of domme zak als Klaver .

  1. tomygun

   Florissa klink me als muziek in de ooren ,+10

 4. C.A.Barstow

  Leuk het gaat prima zo! de eerste barsten gaan zich vertonen al voor die landen samen een superstaat moeten vormen.
  Ik hoop dat het niet bij een barst blijft maar dat het hele luchtkasteel instort, dus dat ook ons land zijn eigen soevereiniteit behoud of wel Nederland blijft.

  1. Lugar

   Nog los van de astronomische schulden van beide landen.

   Frankrijk: 97,0% van het BBP (2017)
   Italië: 131,8% van het BBP (2017)

 5. Duke

  Heel goed dat Macron’s eurofiele Vichy-Frankrijk terecht gewezen wordt.

 6. fusilier

  De euro maakt meer kapot als je lief is. Geen rente op je spaargeld,werken tot je omvalt,en als je als arbeider vraagt om meer, wordt je in elkaar geslagen door de gestapo troepen.

 7. Hermann

  Waarom het leuk wordt dat een land als Italië gesteund zou moeten worden door Hongarije blijkt nergens uit. Ik denk niet dat Obán de helft van zijn EU cheque deelt met Italië.

 8. edoc431

  hahahahaha schitterend het wordt mooier en mooier .
  Dit is om te smullen, daar had die kloothommel nog niet aan gedacht .
  En zijn posse ook niet hahahahahahahahahaha

 9. Gerlos

  Die arrogante Fransen krijgen de kous op hun kop, werd eens tijd.

 10. Ome Wim

  Gekker moet het niet worden, als Italie geen miljarden steun had gehad van de EU hadden die armoedzaaiers al jaren straatstenen kunnen vreten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.