Baudet woedend over stem Europees Parlement: 'Uitkering voor buitenlanders na één dagje werken'

Geen categoriedec 11 2018, 18:00
Daar word je inderdaad niet blij van.
Het Europees Parlement laat weer eens zien dat het totaal is losgeslagen van de werkelijkheid:
Ongelooflijk was de uitslag behoorlijk helder: 345 stemmen voor, 287 stemmen tegen en 24 onthoudingen. Het was dus niet eens heel nipt ofzo. Let wel, dit gaat dus niet alleen "om België," maar om elk EU-land. Vanaf nu geldt, wat het Europees Parlement betreft (en dat gaat boven nationale parlementen), dat een buitenlander uit de EU die één dag in een ander EU land werkt meteen het recht op een uitkering verworven heeft.
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vindt dat terecht volstrekt "belachelijk:"
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1072500172373090304
"De bemoeizieke EU is alle realiteitszin verloren," schrijft Baudet op Twitter. "FVD wil de macht van Brussel terugdringen en de democratie herstellen." Vervolgens linkt hij naar de website van zijn partij en vraagt hij lezers op om zijn club te steunen. En ja, dat is broodnodig. De Europese Unie gaat steeds verder in haar alles verslindende machtshonger. Nog even en nationale parlementen hebben werkelijk niets meer te zeggen.
Of is het tijd om nog depressiever te worden omdat het allemaal toch al te laat is? Een club als FVD kan op flink wat steun rekenen onder het electoraat, maar de kans dat Baudet en Theo Hiddema de koers van de EU bijsturen is minimaal. Triest, maar het is niet anders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten