Woeha, het gaat los! Italië dreigt Frankrijk met Europese sancties

Geen categoriedec 11 2018, 17:00
De vice-premier maakt duidelijk aan Emmanuel Macron dat ook hij verantwoordelijk gehouden wordt voor de uitgaven van zijn kabinet.
Kijk, dit kon best eens hartstikke leuk worden in Europa. Italië is er namelijk niet over te spreken dat Emmanuel Macron heeft toegegeven aan de (onbetaalbare) eisen van de zogenaamde #gelehesjes. Kijk uit!, roept hij, er konden weleens Europese sancties aankomen -- natuurlijk is dat precies waar Brussel mee dreigde toen bekend werd dat de Lega Nord regeringspartner zou worden in Italië. Payback time, dus.
https://twitter.com/AgatheDemarais/status/1072501823058141188
Dit is schitterend mooi. Italië wordt al jaren als een soort van ongewenst zwart schaap behandeld in Europa, zeker nu Matteo Salvini van Lega Nord daar het één en ander over te zeggen heeft. Die attitude wordt vooral gepusht door ... Macron. Die vindt alles waar de Lega Nord voor staat namelijk ver-schrik-ke-lijk. En dat zal Italië weten ook, is zijn houding.
Nu is de kans dus groot dat hij daar binnenkort de rekening voor geserveerd krijgt. En dat is maar goed ook. De machtige landen van Europa, Frankrijk en Duitsland dus, denken dat ze met alles weg kunnen komen. Keer op keer lappen ze regels aan hun laars die ze wél opleggen aan een ander. Op een gegeven moment besluit 'die ander' dan natuurlijk om wraak te nemen. En dit biedt Italië daar de ideale mogelijkheid voor.
Dan is het nu kijken of Salvini en Italië uiteindelijk gesteund worden door andere landen, zoals Hongarije. Als dat gebeurt wordt het namelijk écht leuk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten