Alarm! Uitbuiting, mensenhandel en witwaspraktijken in… Nagelsalons!

Tussen de klimaat- en immigratievraagstukken door, terwijl de democratie op gespannen voet staat en de ene na de andere ramp zich voltrekt, is er gelukkig ook nog aandacht voor misstanden bij nagelsalons! Via de NOS.

Gelukkig is er een Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar, die de kop er even bijhoudt en zich niet laat afleiden door onzinnigheden als ‘gele hesjes’ of een paar euro hogere belasting voor het klimaat.

‘Is er ook daadwerkelijk wat aan de hand dan?’ hoor ik u vragen. Nou nee, het probleem is meer dat er iets aan de hand kan zijn, dus moet er onderzoek komen! Nagelsalons schieten kennelijk als paddenstoelen uit de grond (6000 in 2013 tegenover 9000 nu). Bolhaar vindt dat we met z’n allen alert moeten zijn op misstanden, want zo’n explosieve groei betekent volgens hem dat deze sector uiterst kwetsbaar is voor criminaliteit!

Hoewel de politie en tientallen andere instanties nog geen onderzoeken of rechtszaken hebben gevoerd, zou het namelijk zomaar kunnen dat er geld wordt witgewassen, dat nagelmevrouw wordt onderbetaald, dat er zwart geld wordt witgewassen en dat er zelfs sprake kan zijn van mensenhandel! In Engeland en België gebeurt dit hier en daar, dus slaan we in Nederland ook maar uit voorzorg vast alarm.

Let dus goed op of je ‘maar’ 20-30 euro voor nieuwe nagels betaald, dan hoor je onraad te ruiken! Is je nagelmevrouw een Vietnamees? Laat dit feit dan vooral achterwege (jij vieze racist) maar kaart het wel aan! Niet dat ze er dan wél wat mee kunnen, zoveel regels zijn er namelijk niet voor nagelsalons, maar beter iets dan niets toch?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. TD

  Nagelsalons,vind ik decadente winkeltjes,de truttige verveelde cliëntele kunnen na behandeling ècht helemaal niets meer doen of aanraken en zijn totaal hulpeloos,oei …pas op mijn nagels,oei kan niet in het water!
  Dus dan maar vlug de stiletto pumps met open tenen aan en rondhuppelen van kijk mij eens een lekker wijf zijn,richting volgende behandeling de schoonheidssalon daarna vlug de hairstylist aanlopen om een extension aan te meten!
  Mijn echtgenote maakt zichzelf op,heeft gezichtsverzorging aan huis,en gaat geregeld naar de kapster maar heeft géén nagels van 2cm lengte en stiletto’s aan voeten met 3cm lange nagels

  1. Original NL

   ….maar heeft géén nagels van 2cm lengte en stiletto’s aan voeten met 3cm lange nagels…
   Tis blijkbaar een nagel in je doodskist.

 2. Barry

  Leden van No Surrender zijn daar kind aan huis.

 3. Gerlos

  Is dit nagel vijlen met een HAPPY END.

  1. Marija

   Voor ouderen toch wel heel gemakkelijk, kan je niet meer bij je tenen, dan als de wiedeweerga naar de altijd dichtbij zijnde nagelsalon, die voor een prikkie de nagels weer keurig verzorgd.
   Geen afspraak en laag geprijsd, oeps dat mag niet.

   1. Janna47

    @Marija

    Nagelsalons zijn geen pedicures(verzorgen de nagels aan de voeten) hoor. Doen alleen van alles met de nagels aan je vingers …..even ter verduidelijking….

 4. J.Rademaker

  Helemaal gelijk, duizenden gele hesjes de staat op in Frankrijk en dat zend de Russische TV live uit.
  Nos en de andere ¨ brengers van het nieuws ¨ hebben kennelijk opdracht om dit nieuws niet te brengen.
  Het dreigde over te slaan naar Nederland dus sneeuwt het in Oostenrijk,doet het daar nooit in de winter, en gaan amateur voetballertjes op trainingskamp.

 5. Florissa

  Kunnen ze weer mensen aan het werk helpen om te controleren ,o dat doen ze toch zo graag controleren ,en die krijgen dan weer een chef ,en die chef een groot kantoor ,met veel medewerkers,want het mag wat kosten ,Hopla ,de staat blij ,weer tig mensen aan het werk ,wat een oetlullen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.