'Witte wijn sippende elite' - Nog meer trieste campagneretoriek van VVD

Geen categoriejan 13 2019, 19:00
Premier Rutte was vandaag te gast bij Buitenhof. Daarin sprak hij op een gegeven moment over 'witte wijn sippende elite', alsof hij zelf zo volks is! Via Het Parool.
Het lijken wel paniekerige stuiptrekkingen van een aangereden hert, die slappe tactieken vanuit de VVD. Laatst nog Dijkhoff met z'n stoere praat over dat het Klimaatakkoord toch meer 'adviezen' waren en het volk te weinig inspraak heeft gehad, toen kwam Rutte met z'n jeukende vuistjes die rotjochies 'het liefst in elkaar wilde slaan' en nu schopt hij lekker tegen 'de elite'.
Het lijkt wel alsof ze bij de VVD een vluchtige analyse hebben gemaakt, even hebben gekeken naar waar 'de gewone man' goed op reageert en dat de komende tijd even 'subtiel' de media in plempen. Daarmee zijn ze natuurlijk in de volstrekt belachelijke veronderstelling dat er nog echt wat te redden valt.
Want ja, 'men' heeft een hekel aan die klimaatmaatregelen, zou die rot jochies ook het liefst helemaal lens schoppen en kokhalst ook bij het zien van een elite die totaal de binding met het volk kwijt is. Het probleem is echter dat juist de VVD daar in verschillende mate verantwoordelijk voor is, dan wel in een positie is om er wat aan te doen, en dat dus níét doet!
Zelfreflectie en binding met het volk is de VVD vreemd. Zo zegt Rutte dat, in reactie op Dijkhoffs' geleuter,

"Ja, we gaan die doelen halen", zei hij. "Niet omdat we dat zo leuk vinden of omdat dat van de Amsterdamse elite moet, maar omdat heel Nederland niet wil dat deze troep wordt doorgegeven aan de volgende generatie."

Nee, Rutte, 'heel Nederland' ziet die 'troep' en voelt die noodzaak niet zo. Sterker nog, een overgrote meerderheid zal het een worst wezen dat de volgende generatie met milieuproblemen zit. Ze zijn niet eens bereid om voor hun eigen generatie zulke grote offers te maken als waar het kabinet om vraagt, laat staan de partijen zoals GroenLinks of D66 die nóg verder willen gaan.
Het zou hilarisch zijn als het niet zo sneu was, het meest deprimerende is dat de schade voor de VVD nog wel eens mee zou kunnen vallen ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten