Alarm! Uitbuiting, mensenhandel en witwaspraktijken in... Nagelsalons!

Alarm! Uitbuiting, mensenhandel en witwaspraktijken in... Nagelsalons!

Tussen de klimaat- en immigratievraagstukken door, terwijl de democratie op gespannen voet staat en de ene na de andere ramp zich voltrekt, is er gelukkig ook nog aandacht voor misstanden bij nagelsalons! Via de NOS.

Gelukkig is er een Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar, die de kop er even bijhoudt en zich niet laat afleiden door onzinnigheden als 'gele hesjes' of een paar euro hogere belasting voor het klimaat.

'Is er ook daadwerkelijk wat aan de hand dan?' hoor ik u vragen. Nou nee, het probleem is meer dat er iets aan de hand kan zijn, dus moet er onderzoek komen! Nagelsalons schieten kennelijk als paddenstoelen uit de grond (6000 in 2013 tegenover 9000 nu). Bolhaar vindt dat we met z'n allen alert moeten zijn op misstanden, want zo'n explosieve groei betekent volgens hem dat deze sector uiterst kwetsbaar is voor criminaliteit!

Hoewel de politie en tientallen andere instanties nog geen onderzoeken of rechtszaken hebben gevoerd, zou het namelijk zomaar kunnen dat er geld wordt witgewassen, dat nagelmevrouw wordt onderbetaald, dat er zwart geld wordt witgewassen en dat er zelfs sprake kan zijn van mensenhandel! In Engeland en België gebeurt dit hier en daar, dus slaan we in Nederland ook maar uit voorzorg vast alarm.

Let dus goed op of je 'maar' 20-30 euro voor nieuwe nagels betaald, dan hoor je onraad te ruiken! Is je nagelmevrouw een Vietnamees? Laat dit feit dan vooral achterwege (jij vieze racist) maar kaart het wel aan! Niet dat ze er dan wél wat mee kunnen, zoveel regels zijn er namelijk niet voor nagelsalons, maar beter iets dan niets toch?!

Lees meer over:
criminaliteit Mensenhandel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties