Bad boy Rutte zou geweldplegers tijdens jaarwisseling ‘het liefst persoonlijk in elkaar slaan’

Nou nou, stoere praat op de vrijdagmiddag! Rutte bespreekt de problemen rondom geweld richting hulpverleners tijdens de jaarwisseling en ‘zou ze het liefst persoonlijk in elkaar willen slaan’. Dat meldt de NOS.

Dit zei hij naar aanleiding van een evaluatie van de gang van zaken rond de jaarwisseling. Aanwezig zijn: de politie, het Openbaar Ministerie, burgemeesters, staatssecretaris Van Veldhoven en nog wat instanties. Die gaan zich allemaal achter de oren krabben over hoe het toch kan dat het geweld tegen hulpverleners steeds toeneemt en de maatregelen geen effect blijken te hebben.

Met maatregelen doelen ze op vuurwerkvrije zones, hogere straffen en nog wat van die onzin, terwijl het een simpele kwestie is van te weinig agenten op straat die ook flink in kunnen en durven grijpen. Dat soort knaapjes hebben op zo’n moment niet het benul om vanwege een hoge straf maar niet die vuurpijl op ambulancepersoneel te richten. Die moet je gewoon keihard duidelijk maken dat zulk gedrag vér over de grens is.

De constatering die Rutte meegeeft, namelijk:

“dat we er als samenleving blijkbaar niet in slagen om kinderen en vrienden te zeggen dat dit niet kan.”

Dit zijn holle woorden. Zij weten heel goed dat dit ‘niet kan’, daarom doen ze het juist! Maar nee, in plaats van de politie op zo’n dag gewoon een ‘vrijbrief’ te geven om op dat soort volk in te beuken en daarmee een duidelijk signaal af te geven, worden ‘oplossingen’ aangedragen als een vuurwerkverbod en hogere straffen.

Nee, doe mij dan maar een situatie waar zo’n kut jochie z’n tanden is verloren door politiegeweld en de agent wegens ‘disproportioneel geweld’ wil aanklagen, om er achter te komen dat z’n zaak niet in behandeling wordt genomen of wordt afgedaan met: ‘de agent handelde terecht, optiefen!’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Florissa

  Elk jaar wordt er voor miljoenen vernield tijdens de jaarwisseling ,en afgedaan als “rustig verlopen”nu plots worden ze wakker ,na al die jaren , over 20 jaar hebben ze het over de problemen van nu .

 2. Duke

  De verkiezingen naderen en Rubberen Rutte komt met stevig taalgebruik. Erg doorzichtig.

 3. Scaldis

  Stoere verkiezingspraat.
  Déjâ vu!

 4. Gekko

  Morgen kan Rutte zo meedoen met de politie als ze weer vreedzaam demonstrerende gele hesjes in elkaar gaan beuken.

  1. Troelstra

   Nou je het zegt, tegen de Gele Hesjes treden ze wel op. Tegen het vuilnis treden ze terug in plaats van dat ze optreden.

 5. Eugenie de la Fleur

  De heer Rutte is wat te transparant met zijn stoere verkiezingsretoriek

  1. Rien Noppen

   Ja, voorspelbare stoerpraterij.

   Dat heeft die man toch niet nodig, zou je zeggen.

 6. Lugar

  Ik denk dat Mark stiekem erg bang is, zo’n heel angstige man die ineen duikt als iemand alleen al begint te schreeuwen.

  1. Siemien

   Dat denk ik ook, alhoewel ik het zéér eens ben met het keihard aanpakken van mensen die hulpverleners aanvallen, het zou eens fijn zijn als er ook eens een statement gemaakt wordt door dit soort gewoon in elkaar te trappen en de politiek thee drinkende correcte moeten even lekker oprotten verder..

 7. Arie B

  Hij lachte het niet eens weg..!!

  1. Gekko

   “Even aan mijn moeder vragen”
   Ik zweer je dat Rutte dat zei
   Hij lachte er niet eens bij.

   Toontje Lager

   1. hans-e-pans

    Volgens mij dacht hij het alleen maar hardop.

 8. TD

  Rutte oefent dagelijks zijn slagkracht met het cliché maar ook heus met een “deuk in het pakje boter slaan”
  Nee,dat kan onze Minister President beter overlaten aan het daarvoor geschikte interventie team,daarmee bedoel ik dat men de Dienst Speciale Interventies DSI moet uitbreiden,daar is Nederland inmiddels echt aan toe!
  Niets dan goeds over de huidige politieagenten die het moeten doen met personeelstekorten,maar deze zijn hiervoor niet uitgerust en getraind er zijn genoeg algemene politietaken die sowieso op plank zijn blijven liggen.

  1. Troelstra

   + 1

 9. victus

  De wetten hadden allang al aangepast kunnen zijn. Andere, meestal voor Jan met de Pet nadelige wetten zijn soms dezelfde week al van kracht. Regering laat zijn hulpverleners in de kou staan. Dat is een verschrikkelijk slecht signaal.

  1. Troelstra

   + 1

 10. Aytas

  ‘Nee, doe mij dan maar een situatie waar zo’n kut jochie z’n tanden is verloren door politiegeweld en de agent wegens ‘disproportioneel geweld’ wil aanklagen, om er achter te komen dat z’n zaak niet in behandeling wordt genomen of wordt afgedaan met: ‘de agent handelde terecht, optiefen!’

  Dan hoop ik dat die agent wel een bodycam heeft. Ik zit namelijk niet te wachten op agenten die aanklager, rechter en uitvoering van straf in zijn takenpakket heeft, zoals jij het hier voorstelt zit er geen controlerende instantie. Voor een agent lijkt het mij ook een uitkomst, zo’n ettertje mag inderdaad wel een pak voor zn donder maar wel op een manier die bij een rechtvaardig geweldsmonopolie past. Ik heb geen zin in staatsgeweld.

  1. Arie B

   Dat gescheld tegen ome agent moet ook per direct aangepakt worden. Ze worden uitgemaakt voor van alles en nog wat terwijl ze dan stoïcijns voor zich uit moeten blijven kijken. Een beetje meer Amerika zou niet gek zijn. Een grote bek is sowieso de cel in met een vette boete..

  2. marco1

   Als de politie weer respect voor hun gezag terug willen zullen ze het er toch echt terug in moeten slaan. Jammer voor de reller die de klappen moet incasseren maar ja dan had je maar normaal moeten doen en dankzij het lesje jij kreeg zullen je vriendjes voortaan wel eerst nadenken.

 11. HendrikJan

  Rutte heeft vandaag, een veel te grote broek aangetrokken en zoals altijd komt er niets zinnigs uit zijn mond.
  Stoere taal past niet bij een watje.
  Hij moet twee dingen doen, die veel te grote broek gaan inleveren, bij zo’n tweede kans winkel, en dan gewoon op weg naar die winkel, leren zijn mond te houden.
  Is de kans dat hij leugens verkoopt ook verdwenen.
  Morgen ijs en weder dienende, ga ik weer met mijn Gele hesje tegen jou persoontje ageren

  1. hans-e-pans

   Hij kan niet eens een deuk in een pakje boter slaan. Wat een slapjanus.

 12. AS210854

  Ja ja eerst zelf creëren en dan bla bla. Ongeloofwaardig of doe er iets aan blaaskaak.

 13. Raveltje

  Het is moeilijk bescheiden te blijven

 14. Jacco

  Stoere wijze praat hoor van die Rutte zo vlak weer voor de verkiezingen maar heb liever dat hij opstapt

 15. poldi

  De stoere verkiezingsretoriek spat er vanaf !!!!

 16. Pescador

  Slap geleuter van die eikel, hij is net zo stom als macron,
  Heeft jaren de tijd gehad om goede daden te doen, en kan alleen nog maar liegen, slap lullen en ons geld afpakken.

  1. Scarletti

   Stom is ie niet, macron ook niet. Eikels zijn het wel.

   1. Hallozeg

    Als het Eikels zijn, waarom zijn ze in de herfst dan niet van de boom gevallen?

 17. Scarletti

  Rutte die dreigt met geweld.
  Ben benieuw of hij dapper genoeg is om zonder beveiliging de probleembuurten in te gaan en zijn boodschap te herhalen tegenover het o.a. door hemzelf geïmporteerde tuig. Eens zien hoe dapper hij is.

 18. Troelstra

  Duitse politie doet aan racial profiling: Blanke vrouw door agenten aangesproken op haar vlechten die ‘rechts’ zouden zijn – AfD parlementslid zwaar mishandeld door Antifa terroristen, die jaarlijks honderden leden en politici aanvallen

  Dat Zweden allang geen open democratie met vrije meningsuiting is en in pijlsnel tempo een aan de islam onderworpen staat wordt behoeft geen uitleg meer. De linkse regering in Stockholm heeft frontaal de aanval geopend op iedere burger die het waagt openlijk kritiek te hebben op het massa immigratiebeleid en de islam. Daarvoor heeft het de extreemlinkse controlegroep ‘Näthatsgranskaren’ ingezet, dat in de periode 2017-2018 het aantal aangiften naar 1218 deed stijgen, en het aantal veroordelingen wegens ‘haatspraak’ (op vooral Facebook) naar 144, tien keer zoveel als het jaar ervoor.

  De Zweedse ‘online hate speech monitor’ heeft hiervoor € 150.000,- gekregen van de MUCF, dat ook andere extreemlinkse organisaties zoals Expo subsidieert. Het grootste deel gaat naar het salaris van Tomas Ǻberg, die in de lente van vorig jaar door de grote Zweedse krant Aftonbladet als ‘Zweedse Held’ werd genomineerd.

  Die nominatie werd echter ingetrokken toen bleek dat hij zijn eigen (huis)dieren dood had gemarteld, wat extra wrang was omdat het ‘Zweedse Held’ prijs werd gesponsord door huisdierenverzekeraar Agria.

 19. HEM

  Prima Rutte!
  Maar trap je dan eerst even alle corrupte Rechters in elkaar?

  Want: “Waar de waarheid ophoudt te bestaan, houdt de maatschappij op te functioneren”

  1. Hallozeg

   @HEM mooie Quote van jou zeg 🙂 ik heb er ook nog 1, als je haast hebt is tijd je vijand.
   En wij hebben liever niet dat de politiek in fabels blijft geloven ook. Dat het geweld toeneemt heeft te maken met dat we in een illusie leven, die ons wordt aangeboden door de media. Hun symbolen zijn pentagram en hexagram, en wij zijn al verder ontwikkeld dan het jaar 0.

   1. HEM

    Goed he? Zelf gejat!

 20. Hallozeg

  Sjongejonge weer eens he, Nederland is zelf 1 grote cartoon, nu weer Suske en Wiske en de RAMMENDE RUTTE haha.

 21. poldi

  Dat er één keer per jaar onregelmatigheden zijn met de jaarwisseling vindt deze Pinokkio (VVD) met zijn steeds langere neus voldoende om: (Citaat) ‘het liefst allemaal persoonlijk in elkaar zou willen slaan.’

  Dat de andere 364 dagen hele wijken worden geterroriseerd door K-Marokkaantje is iets waar deze genderloze trekpop zorgvuldig van wegkijkt.

 22. nienke

  Ik kan me het best voorstellen dat hij dat zegt het houdt maar niet op dit gedonder.
  Hij is ook maar een mens alleen met woorden bereik je niets bij dit tuig.
  En de politie mag niets doen want dan is de kritiek op hen meedogenloos.
  De oplossing, zet mariniers in en laat ze hun gang gaan en degene die gepakt wordt 1 jaar bij de mariniers intern dan leren ze het wel.

  1. poldi

   Met weemoed denk ik terug naar de tijd dat mariniers de Dam in Amsterdam schoonveegden van al het kraker- en andergespuis.
   Terwijl de politieagenten die niet mochten ingrijpen in hun handen klapten.

 23. Meriadoc Brandebok

  Gerommel uit de onderbuik.

 24. Shadow1100

  Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat de heer Rutte aan de politie in de Haagse Schilderswijk vraagt of hij de aanstaande oud&nieuwviering met hun mee mag maken.
  Op STRAAT wel te verstaan en niet vanuit het commandocentrum!!
  Dan mag hij er persoonlijk op los rutten uh rammen.
  Hij moet dan wel een paar reserveonderbroekjes mee nemen…….

 25. Troelstra

  Aan Mark ‘Regilio’ Rutte

  Posted on 12 januari 2019 by Jan Dijkgraaf

  Meneer Rutte,

  Ik rij zometeen in mijn dieselauto 174 kilometer, van Eesterga naar Rotterdam. En een paar uur later 174 kilometer terug, van Rotterdam naar Eesterga.

  Uw schuld.

  U heeft de afgelopen 3012 dagen als minister-president van ons land de Nederlandse bevolking keer op keer in elkaar geslagen.

  Dat begon in 2010 zo ongeveer met de verhoging van de AOW-leeftijd en dat eindigde eind 2018 met het tekenen van dat nooit aan de kiezer voorgelegde Verdrag van Marrakesh en het evenmin door verkiezingen gelegitimeerde Klimaatakkoord. En tussendoor leverde u onze soevereiniteit steeds een beetje verder uit aan het vanuit Brussel, Berlijn en Parijs aangestuurde Groot Europeesche Rijk, iets waar de bevolking zich in een referendum juist expliciet tégen had uitgesproken.

  Als één Nederlandse premier tijdens zijn bewind het Rotterdamse ‘geen woorden, maar daden’ in de praktijk heeft gebracht, dan bent u het wel. Helaas op de verkeerde manier. Zelden een politicus het volk zo naar de mond horen praten, maar tegelijk zo zien naaien.

  Het is daarom dat uw coalitie van VVD, CDA, D66 en Christenunie volgens de peilingen nog maar 50 zetels zou halen in de Tweede Kamer. Het is daarom dat uw coalitie na de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart zélfs met steun van de vaste bedpartners GroenLinks en PvdA in de Eerste Kamer haar meederheid gaat verliezen.

  Maar u heeft er iets op verzonnen: vandaag trapt uw VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in De Telegraaf uw verkiezingscampagne echt af. Dijkhoff verzet zich opeens hevig tegen het Klimaatakkoord dat de Nederlandse bevolking op een werkelijk waanzinnige manier op kosten, van het gas en uit de gewone auto gaat jagen. En als meepikkertje gaat uw VVD-staatssecretaris Mark Harbers opeens nep-vluchtelingen aanpakken.

  Het is uw vaste campagnetijd-strategie.

  Wel woorden, geen daden.

  Deze keer vergeten we het niet.

  Hoe beroeps-VVD’er Ed Nijpels met hulp van de vuurrode klimaatactivist Diederik Samsom de grote aanjager is van dat vreselijke Klimaatakkoord, dat voor uw échte achterban (het bedrijfsleven, remember de dividendbelasting) alleen maar heel veel handel is – en dus goed.

  Hoe VVD-kakelkip Dilan Yesilgöz nog maar een paar weken geleden trots naast de Jettens en de Klavers zat om de Klimaatwet die de bodem legde voor uitvoering van het Klimaatakkoord te verdedigen.

  Dát zijn de daden van de VVD, meneer Rutte.

  De handtekening van uw partij stáát onder de Klimaatwet. Uw partij hád de regie over het Klimaatakkoord.

  Dijkhoff mag met woorden proberen uit te leggen dat het anders is.

  Dat de VVD de burger helemaal niet voor de zoveelste keer in elkaar wil slaan (en wil beroven).

  Maar uw daden vertellen een ander verhaal.

  Keer op keer op keer op keer…

  Als mijn ouders me niet zo goed hadden opgevoed, zou ik zeggen dat ik u het liefst persoonlijk in elkaar zou slaan voor alles wat u de Nederlandse bevolking heeft aangedaan en (Marrakesh!) decennia na uw vertrek nog zal aandoen.

  Maar dat hebben ze dus wel. De mijne wel.

  Mijn handen jeuken…

  Maar ik hou het bij een wandeling in een geel hesje straks over de Erasmusbrug. En ik ga mijn uiterste best doen om te zorgen dat u in de Eerste Kamer na 20 maart zélfs met de steun van GroenLinks en de PvdA geen meerderheid meer haalt.

  Geen woorden, maar daden.

  Groet,

  JanD

  1. Meriadoc Brandebok

   Dijkgraaff is op geen enkele wijze serieus te nemen. Zijn stukken staan doorgaans bol van het factfree gezwatel. Dijkgraaff noemt het Marrakeshpact hier bijvoorbeeld een verdrag. Dat is lulkoek. Het is een pact en een samenwerkingsakkoord waarin de nationale soevereiniteit blijft gehandhaafd.

   De leugenachtigheid is groot hier.

   1. HEM

    Een typisch voorbeeld van een onzindelijke discussie methode.
    Je pakt één woordje (ojé, hij zegt verdrag ipv pact) en dus is de rest geneuzel.
    Nou, dat is het niet. Rutte heeft ons mooie land naar de sodemieter geholpen en in plaats van een baantje in Brussel verdient hij levenslang in een Nederlandse cel!

    Stem PVV, stem FvD, maar nooit meer VVD, PvdA, CDA, D66, GL enzovoorts.
    Die partijen staan allemaal voor landverraad. Daar was de NSB een kleine jongen bij!

   2. Arie B

    Jij noemde de Nashville-verklaring een anti-homo pamflet.

  2. Vliegenvanger

   @ Troelsta, het is de keiharde waarheid die je daar neer schrijft. Ik ben trots op onze gele hesjes. Er zouden er veel meer moeten opstaan. Veel succes.

 26. Ome Wim

  Weer eens holle praatjes van onze “teflon-premier”, alleen een beetje lastig voor die praatjesmaker dat hij nog geen deuk in een pakje boter kan slaan, maar misschien worden die onruststokers wel bang van zijn domme grappen en schaterlachen.

 27. Koos sssss

  Het enige wat in Nederland serieus bestraft wordt is foutparkeren of een paar km te snel rijden. Als je echt veel te snel rijdt en daarbij anderen laat verongelukken krijg je gek genoeg weer een fopstrafje.

  In deze is de verkiezingspraat van Rutte holle retoriek. Soortgelijke problemen kennen we al jaar en dag in Nederland. En niet alleen met de jaarwisseling.
  Als het corps dienders al op sterkte is missen ze nog mandaat om passend op te treden en zouden ze dat mandaat nog krijgen, dan hebben we de zwakzinnige rechters, die amper straffen.
  Waarmee raddraaiers die rechters nog net niet in hun gezicht uitlachen, maar die straffen zijn eerder aanmoedigingsprijs dan ontmoediging.

  Of zoals een Marokkaanse man me het in de trein van Rabat naar Tanger samenvatte: “Jullie politie is te lief”.

 28. Vliegenvanger

  Rutte heeft een grote smoel, maar daar red je het niet mee. Daden maar zoals altijd heeft Rutte veel praat, maar daden kent hij niet.
  Slapjanus in daden, hoogste tijd voor een MP met ballen.

 29. Arie B

  Een beetje meer respect voor Rubberen Rutte met zijn puddingruggegraat graag. Dit kan zo niet!

 30. Peter Loosduinen

  ,,Bij mij liepen de rillingen over mijn rug toen ik de Nashvilleverklaring las”, zei premier Rutte vrijdagmiddag op zijn wekelijkse persconferentie ????

  ,,Bij mij liepen de rillingen over mijn rug toen ik na de oproep van Rutte : ‘Laat hulpverleners hun werk doen met oud en nieuw’ , de effecten van diens oproep zag !!!!

  Korpschef Akerboom sprak op 3 januari jl. de volgende woorden : Oud en Nieuw wordt slechte traditie van geweld

  Dit baart mij meer zorgen dan de hele Nashvilleverklaring !!

 31. Karel de Grote

  Die lul kan nog geen deuk in een pakje boter slaan.

 32. Ome Wim

  Die slapjanus slaat nog geen deuk in een pakje boter, waarschijnlijk heeft hij bedoeld “iemand in elkaar liegen” in plaats van in elkaar slaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.