Nashville-verklaring blijkt eye-opener voor seculiere Nederlander

Geen categoriejan 11 2019, 19:59
De Volkskrant heeft het blijkbaar nog in zich, dit prima artikel legt de vinger op de zere plek en brengt deugend Nederland weer even met beide benen op de grond.
Heel de ophef over de Nashville-verklaring kwam grotendeels vanuit seculier Nederland. Hoe was het toch mogelijk dat mensen in 2019 nog stééds zó dachten?! Orthodoxe christenen werden beschouwd als een soort appendix van een allang overstegen periode. Een groepje blanke mafketels in een paar dorpjes zonder treinstation, een soort Amish van Nederland.
En nu was ditzelfde groepje heikneuters ineens een dreiging van immens formaat want ze ondertekenden de Nashville-verklaring! Een verklaring die eigenlijk niets meer doet dan onderstrepen wat er in bepaalde delen van de Bijbel staat, waar juist dat kliekje achter staat. Maar goed, dat was seculier Nederland inmiddels vergeten want zij zagen het als een reeks verhaaltjes waar je wat wijsheden van het verleden uit kon destilleren en de rest gewoon bij het grofvuil van de geschiedenis kon pleuren. Daar zijn ze inmiddels wel van terug moeten komen!
Het artikel peutert echter nog wat meer in de opengereten wond! Er is een trend gaande waaruit blijkt dat orthodoxe geloofsgemeenschappen juist in aantallen toenemen! Grotendeels komt dit natuurlijk door immigratie maar ook de nieuwe generatie christenen van eigen bodem wordt steeds orthodoxer!
Seculier Nederland, en met name deuglinks Nederland, schiet zichzelf aardig in de voet met het binnenhalen van orthodoxe gelovigen. Of het nou moslim- of christenmigranten zijn, ze verdiepen zich steeds meer in hun eigen heilige boeken. En ja, wat daar in staat maakt die Nashville-verklaring tot een soort Donald Duckje van homofobie.
Het artikel ramt in de laatste alinea het punt écht naar binnen en haalt even wat mondiale cijfers aan: Stijging christen van 2,3 miljard naar 3 miljard in 2060. Moslims tikken op dat moment ook de 3 miljard aan. Dat maakt dat waar nu één op de zes agnost/atheïst is, dat in 2060 nog maar één op de acht is. Als klap op de vuurpijl is die groep ook nog het snelst krimpend van de drie!
Maar ja, dat zie je natuurlijk niet vanaf je telefoon als je op Twitter laat weten dat je '#shocked' bent, terwijl je door Utrecht of over de Amsterdamse grachten loopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten