snapshot12

Bad boy Rutte zou geweldplegers tijdens jaarwisseling 'het liefst persoonlijk in elkaar slaan'

Geen categoriejan 11 2019, 19:00
Nou nou, stoere praat op de vrijdagmiddag! Rutte bespreekt de problemen rondom geweld richting hulpverleners tijdens de jaarwisseling en 'zou ze het liefst persoonlijk in elkaar willen slaan'. Dat meldt de NOS.
Dit zei hij naar aanleiding van een evaluatie van de gang van zaken rond de jaarwisseling. Aanwezig zijn: de politie, het Openbaar Ministerie, burgemeesters, staatssecretaris Van Veldhoven en nog wat instanties. Die gaan zich allemaal achter de oren krabben over hoe het toch kan dat het geweld tegen hulpverleners steeds toeneemt en de maatregelen geen effect blijken te hebben.
Met maatregelen doelen ze op vuurwerkvrije zones, hogere straffen en nog wat van die onzin, terwijl het een simpele kwestie is van te weinig agenten op straat die ook flink in kunnen en durven grijpen. Dat soort knaapjes hebben op zo'n moment niet het benul om vanwege een hoge straf maar niet die vuurpijl op ambulancepersoneel te richten. Die moet je gewoon keihard duidelijk maken dat zulk gedrag vér over de grens is.
De constatering die Rutte meegeeft, namelijk:

"dat we er als samenleving blijkbaar niet in slagen om kinderen en vrienden te zeggen dat dit niet kan."

Dit zijn holle woorden. Zij weten heel goed dat dit 'niet kan', daarom doen ze het juist! Maar nee, in plaats van de politie op zo'n dag gewoon een 'vrijbrief' te geven om op dat soort volk in te beuken en daarmee een duidelijk signaal af te geven, worden 'oplossingen' aangedragen als een vuurwerkverbod en hogere straffen.
Nee, doe mij dan maar een situatie waar zo'n kut jochie z'n tanden is verloren door politiegeweld en de agent wegens 'disproportioneel geweld' wil aanklagen, om er achter te komen dat z'n zaak niet in behandeling wordt genomen of wordt afgedaan met: 'de agent handelde terecht, optiefen!'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten