Een onderhand bejaarde Boris Dittrich wil de Eerste Kamer in: ‘Ik hoop dat D66-leden me hoger op de lijst plaatsen’

Hij staat namelijk op plek zeven.

Ooit was Boris Dittrich één van de dé grote mannen bij D66. Helaas voor hem is die tijd duidelijk niet meer. Hoewel de nieuwe leiders van zijn partij hem toestemming hebben gegeven om op de kieslijst voor de Eerste Kamer te staan hebben ze hem slechts op de zevende plek gezet. Dit betekent dat het lang niet duidelijk is dat hij de Kamer daadwerkelijk in mag straks, na de verkiezingen. Sterker nog: dat kan weleens heel lastig worden.

Daarom heeft Dittrich nu zelf maar een campagne gelanceerd… met het doel om een betere plek op de kieslijst te verwerven. Op de ontwerplijst staat hij op nummer zeven, maar daar moeten leden verandering in brengen:

Natuurlijk is het dieptriest dat een man als Boris Dittrich zo’n campagne moet lanceren om op een ‘verkiesbare’ plek te komen. En let wel, we hebben het dus niet over de Tweede Kamer, maar over de Eerste Kamer wat feitelijk niet veel meer is dan een hobbyclub.

Je kunt hier alleen maar uit concluderen dat de arrogante houding van Alexander Pechtold ten opzichte van de oudere garde (die veel principiëler was) tegenwoordig deel is van de partijcultuur. Rob Jetten heeft de macht overgenomen maar is blijkbaar net zo hautain als zijn voorganger. Anders had hij hier immers wel iets aan gedaan.

Afijn. Nu moet Dittrich maar hopen dat zijn medeleden wél iets van loyaliteitsbesef hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. santiago

  Ik dacht dat die ouwe nicht alleen nog maar in musicals speelde.

 2. Spaanse kok

  Quote :Natuurlijk is het dieptriest dat een man als Boris Dittrich zo’n campagne moet lanceren.
  .
  Natuurlijk is het dieptriest dat Baudet zonder inspraak Nanninga benoemde.
  Natuurlijk is het dieptriest dat een man als Geert Wilders alles beslist.
  Natuurlijk is het prachtig dat een man als Boris Dittrich dit gewoon kan en mag doen.
  Natuurlijk is het dieptriest dat een man als Michael met 2 maten(Wout&Teunis) meet.

 3. Gekko

  Dankzij Boris Dittrich hebben vorig jaar honderden Cubanen in Nederland politiek asiel aangevraagd. Dittrich wil namelijk alle homo’s, lesbo’s, transgenders en andere seksueel afwijkenden naar ons land halen. Zo’n man kunnen we missen als kiespijn. Er lopen al genoeg Jettenfiguren in NL rond.

 4. santiago

  Lekker man. Weer een auto met chauffeur. Alles wordt geregeld, wippen, eten en wonen en weer een knap salaris elke maand.

  1. santiago

   Wat een land he en we laten het allemaal gebeuren, erger nog, de helft van Nederland weet niet eens meer wie Boris Dittrich is.

  2. Spaanse kok

   Gezien santiago zijn/haar afkeer van de kosten van een democratie, verwacht ik dat alle partij functionarissen, 1e & 2e kamer fractie van zijn/haar politieke kleur geheel belangeloos en zonder enige vergoeding hun werk doen.

 5. AS210854

  D66 en GL hebben weg heel erge paniekaanvallen dat ze de oude garde van zolder halen, zo te zien.

 6. Tante Sidonia

  Bovenste beste burger:
  weten we het nog? Boris wilde pedofilie legaal maken!
  Werd wel, met de snelheid van het licht, in de doofpot gestopt!
  Bij D66 kan/kon/ alles.

  1. Rien Noppen

   “Boris wilde pedofilie legaal maken!”
   Daar is me niets van bekend. Kan Tante deze krasse bewering onderbouwen?

   1. Tante Sidonia

    Rien Noppen
    Wat doe je hier op DDS?
    Ik zou je persoonlijk wel eens willen zien/spreken. Zal me erg tegen vallen!
    Weet je nog ( of vergeten?) dat al je (z.g.n) analyses zijn bekeken door een psycholoog?
    Antwoord psycholoog ( zoals eerder) : zoekt contact, kan deze niet vinden, uit zich door eenzaamheid en zoekt bevrediging in zich zelf, is waarschijnlijk gescheiden en heeft geen ( of weinig) met familieleden.
    Uit zich in: veel ( te veel) masturbatie.
    M.a.w. inmiddels weet elke reageerder wie je bent!

  2. Spaanse kok

   Eerste loonstrookje al binnen ?

   1. marco1

    He dat wilde ik ook vragen?

    1. Spaanse kok

     Ben reuze nieuwsgierig naar tante haar verdiensten.
     Zal ongetwijfeld een hoog managers salaris zijn.
     Of misschien wel een directeurssalaris.
     Ze zei laatst dat ze in een villawijk woonde.
     Maarja, dat deed de familie Flodders ook.

     1. marco1

      Haha laat ik proberen de wijste te zijn en mijn gedachtes over wat ik verwacht het inkomen van een ander is voor me te houden.

  3. Gekko

   Tante, niet alleen Boris Dittrich wilde dat. In 1978 stelde een piepjonge Ed Nijpels (ja, van de VVD, tegenwoordig de Klimaatpaus) voor om de grens van 16 jaar als seksueel contact tussen volwassenen en jongeren te schrappen en die te verlagen naar 12 jaar.

   1. Rien Noppen

    Kan Gekko de bewering van Tante wel onderbouwen?

  4. Arie B

   Eng clubje.

 7. Rien Noppen

  Ik begrijp dat Michael iemand van 63 jaar al een bejaarde noemt en impliceert dat mensen van die leeftijd geen politieke functie meer zouden moeten ambiëren.

  Wonderlijk.

  1. Spaanse kok

   Nee Rien.
   Het demoniseren van D66 gaat gewoon verder.

   1. Gekko

    Niks demoniseren, Noppen en Spaanse Kok. Nog in 2002 pleitte Dittrich voor afschaffen van de leeftijdsgrens voor seksueel contact volwassenen en jongeren. Boris Dittrich (oud rechter, zou hij contact hebben met Joris Demmink?) was niet vies van piepjonge blaadjes. Hij ging dus nog verder dan Ed Nijpels, die een verlaging van 16 naar 12 jaar voorstelde.

    Via Google: “Het D66-verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer uit 1977 en 1982 pleit voor het afschaffen van de leefijdsgrens voor pedofilie, evenzo Boris Dittrich in Nieuwe Sekstant van zomer 2002”.

    1. Scarletti

     Beste Gekko,
     Ik heb reeds eerder op dit forum gelezen dat Ernst het op zou nemen voor Martijn

    2. Rien Noppen

     Uit De Groene Amsterdammer:

     “Boris Dittrich (D66) voelde in de zomer van dat jaar de tijdgeest haarfijn aan. Waar zijn partijgenote Louise Groenman in 1986 in het huisorgaan van Martijn had geroepen dat er te weinig aandacht was voor de ‘positieve, emotionele kanten’ van pedoseks, erkende Dittrich zestien jaar later dat het ‘politieke zelfmoord’ zou zijn om te morrelen aan leeftijdsgrenzen. ‘Dit is wat het Nederlandse volk in alle geledingen wil’, sprak hij in De Nieuwe Sekstant. ”

     1. Gekko

      Een echte D(raaikont)66er dus, die Dittrich. Maar dank voor het artikel, Noppen. Het maakt duidelijk dat D66 in de aard groot voorstander was/is van pedofilie. Slechts het ‘volksgevoel’ weerhield hen om dit verder uit te werken in wetgeving. Met dank aan Dutroux en kornuiten.

 8. Scarletti

  Wanneer je jezelf bedenkt dat Dittrich er rechtsere ideeën op nahoudt dan de huidige VVD, is het heel begrijpelijk dat zijn clubje hem liever op een zijspoor wil houden. Voor de vorm op een onverkiesbare plek om de oude garde niet helemaal weg te jagen

 9. TD

  Boris Dittrich en Rob Jetten samen in de partij?
  Ze zullen elkaar waarschijnlijk wel begrijpen en aanvoelen,zijn beide uit de kast.

 10. Arie B

  Veelzeggend filmpje: Boris op het stuurloze D66-schip. Het zwalkt sowieso, wie er ook aan het roer zal staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.