Een onderhand bejaarde Boris Dittrich wil de Eerste Kamer in: 'Ik hoop dat D66-leden me hoger op de lijst plaatsen'

Geen categoriejan 21 2019, 11:00
Hij staat namelijk op plek zeven.
Ooit was Boris Dittrich één van de dé grote mannen bij D66. Helaas voor hem is die tijd duidelijk niet meer. Hoewel de nieuwe leiders van zijn partij hem toestemming hebben gegeven om op de kieslijst voor de Eerste Kamer te staan hebben ze hem slechts op de zevende plek gezet. Dit betekent dat het lang niet duidelijk is dat hij de Kamer daadwerkelijk in mag straks, na de verkiezingen. Sterker nog: dat kan weleens heel lastig worden.
Daarom heeft Dittrich nu zelf maar een campagne gelanceerd... met het doel om een betere plek op de kieslijst te verwerven. Op de ontwerplijst staat hij op nummer zeven, maar daar moeten leden verandering in brengen:
https://twitter.com/DittrichBoris/status/1087104611545157639
Natuurlijk is het dieptriest dat een man als Boris Dittrich zo'n campagne moet lanceren om op een 'verkiesbare' plek te komen. En let wel, we hebben het dus niet over de Tweede Kamer, maar over de Eerste Kamer wat feitelijk niet veel meer is dan een hobbyclub.
Je kunt hier alleen maar uit concluderen dat de arrogante houding van Alexander Pechtold ten opzichte van de oudere garde (die veel principiëler was) tegenwoordig deel is van de partijcultuur. Rob Jetten heeft de macht overgenomen maar is blijkbaar net zo hautain als zijn voorganger. Anders had hij hier immers wel iets aan gedaan.
Afijn. Nu moet Dittrich maar hopen dat zijn medeleden wél iets van loyaliteitsbesef hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten