Forum voor Democratie heeft de toekomst

Geen categoriejan 05 2019, 15:00
FVD is meer dan een blijvertje. Dit is een machtspartij in de dop.
Zoals wij gisteren al berichtten gaat het bijzonder goed met Forum voor Democratie. De partij heeft namelijk laten weten dat ze op 1 januari van dit jaar maar liefst 30.674 leden telde. Dat zijn er niet alleen 8.000 meer dan een jaar geleden, maar ook 5.000 meer dan de VVD -- van oudsher een populaire, grote partij die op flink wat leden kon rekenen.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1081215775254417408
Dit zijn extreem significante cijfers. Toen FVD net het levenslicht had gezien, en bij de Tweede Kamerverkiezingen twee zetels binnensleepte, vroegen Jan en Alleman zich af of deze nieuwe partij een blijvertje was. Het antwoord is helder: ja, dat is FVD.
Maar daar is alles nog niet mee gezegd. Niet alleen is FVD een blijvertje -- als je zoveel leden vergaat in zo'n korte tijd is de kans nihil dat je als partij de komende 10 tot 15 jaar nog verdwijnt -- maar het is ook nog eens een machtspartij in de dop.
De kans is groot dat de partij aan het einde van dit jaar 35.000 - 40.000 leden heeft, waardoor het dan meedoet in de top drie. Dit betekent niet alleen dat FVD meer geld heeft, maar ook dat het gemakkelijker is voor de partij om goede mensen te vinden voor belangrijke posities, waaronder in de politiek (en ook op bestuurlijk vlak, natuurlijk).
Daar komt nog eens bij dat veel leden a) jonger en / of b) hoog opgeleid zijn. Met andere woorden, de achterban van FVD -- en zeker het ledenbestand -- bestaat voor een groot gedeelte uit juist díé mensen die historisch gezien politiek actief én succesvol zijn. Oh, en die ook nog eens graag stémmen (niet onbelangrijk als politieke partij).
We hoeven er dan ook geen moment aan te twijfelen dat FVD over niet al te lange tijd niet alleen één van de grootste ledenpartijen van het land is, maar ook partij met macht en invloed. Premier Thierry Baudet? Wie weet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten