Gemeente Amsterdam in de knel door bezuinigingen – onzinnige hulpdiensten vallen duurder uit

Is dat even een tegenvaller, Den Haag gaat flink bezuinigen op wat gemeentes zullen gaan krijgen, waardoor Amsterdam in de knel komt. ‘Hulp bij huishouden’ en ‘specialistische jeugdhulp’ vielen veel duurder uit! Via Het Parool.

Amsterdam zal zo’n 111 miljoen euro minder krijgen dan voorheen. Ze hebben weliswaar 55 miljoen euro opzijgezet om de klap op te vangen maar da’s natuurlijk lang niet genoeg! Specialistische jeugdhulp (30 miljoen duurder dan verwacht) en ‘hulp bij het huishouden’ zullen flink gesnoeid moeten worden om te kunnen blijven bestaan.

Alsof dat niet genoeg is zijn ook de oevers en kademuren van Amsterdam nodig aan vervanging en reparaties toe, want dat hebben ze jarenlang verzaakt. Dat geintje zal zo’n 2 miljard euro kosten! Probleem daarmee is weer dat de gemeente via langlopende financieringen bij de bank dat geld bij elkaar aan het sprokkelen is, maar daardoor met fikse rentelasten zit opgescheept!

We hebben net al kunnen lezen hoe ze daar met geld hebben lopen strooien omtrent het deradicaliseringsbeleid, dan kun je wel nagaan hoe het op andere terreinen verloopt. Spannende tijden voor den Amsterdammer dus, want hoe gaat een links college ervoor zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om al die wilde plannen te financieren? Toch maar wat minder sociale huurwoningen bouwen en wat meer particulier? Speculatie op of de verkoop van bouwgrond? Geniepige belastingen invoeren? Toch maar die vluchtelingen/krakers de stad uit schoppen? We gaan het zien!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Heras

  …..ach, dan gooi je toch de belastingen omhoog, wie zit daar nou mee…

  1. edoc431

   Alleen dan wat binnen de ring A10 ligt dan toch zeker ik betaal er niet meer aan mee .

 2. TD

  Amsterdam is vanouds een stad die strooide met geld!
  Voorbeeldje,onlangs sprak ik iemand die zijn gezin naar een stad in het zuiden verhuisd was,het was hem opgevallen dat een gemeentelijke uitkering verkrijgen stukken moeilijker was dan in Amsterdam,dat zegt toch alweer veel!

 3. Arie B

  Laat ze maar eens wat aan dat antisemitisme doen met een hulpgroep. Wel stoer dat Amsterdams Joods Akkoord sluiten maar daadwerkelijk niets doen. Zal wel met verkiezingen te maken gehad hebben..

 4. victus

  Minder ruimhartige subsidies aan al die zogenaamde “vrije geesten” kunstenaars en parkeertarieven opschroeven naar 50 euro per uur, klaar&kassa!

 5. henk vintage

  Toch maar weer meer toeristen laten komen, want als socialistische gedoe houdt op wanneer het andermans geld op is.

 6. Tante Sidonia

  Links en met geld omgaan: water en vuur!
  Links weet alleen wat krijgen en uitgeven is!
  Efficiency, goed omgaan met materialen, middelen en (vooral) geld? Ja dit zijn zaken waar ze 0.0 verstand van hebben!
  Zolang er “knettergekken zaken” zoals “omgaan met geld, gescheiden zwemmen, fietscursussen, onvoorstelbare softe cursussen (o.a. “wie ben ik?”)” en al deze onnodige zaken in Amsterdam blijft bestaan: Den-Haag stoppen met geld!!!
  Tot Amsterdam weer normaal doet!

 7. Aytas

  Ik ben voor een meer rechts beleid. Ik denk dat je veel problemen oplost door werken meer te belonen, niet door lonen te verhogen maar uitkeringen te verlagen. Op die manier worden mensen aangespoord zich nuttig te maken wat tot minder geestelijke problemen leidt.

  Amsterdam is de werkgelegenheid motor van Nederland. Laat de gemeenten die daarvan profiteren maar mee betalen aan die kades.

  1. Troelstra

   Hoeveel procent van de ingezetenen van Amsterdam zit er op een uitkering? Of hoeveel procent kan slechts enkel leven van de subsidies? En daar betalen de ingezetenen van de andere gemeenten in de vorm van belastingen aan mee. Wordt het niet tijd dat Amsterdam, welke profiteert van de andere gemeentes, aan die andere gemeentes maar eens wat gaan meebetalen.

  2. Arie B

   Ik vrees dat de mensen die de werkgelegenheid in Amsterdam een boost geven voornamelijk op de Zuidas e.d. zitten. Dat zijn geen GL of PVDA-ers..
   Ik ben het eens dat werken meer moet lonen en uitkeringen alleen verstrekt moeten worden in noodzakelijke gevallen en minimaal moeten zijn. De druk om te gaan werken is er niet met een uitkering, aangevuld met zorgtoeslag, huurtoeslag, kindergebonden budget en gemeentelijke kwijtscheldingen op lasten, vrij zwemmen, vrije sportschoolabonnementen e.d.

  3. Duke

   Mensen die afhankelijk zijn van de bijstand zijn vaak ook afhankelijk van de voedselbank. Uitkeringen verlagingen is onverantwoord en zal voor meer criminaliteit zorgen. Ze werken veelal onder het minimumloon als tegenprestatie voor hun uitkering, waardoor een normale baan verdwijnt. Moderne slavernij.

   Wil je mensen uit de bijstand krijgen zul je de armoedeval moeten aanpakken en voor meer echte werkgelegenheid moeten zorgen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, iets dat ernstig is achtergebleven onder Rutte.

   Uitgeprocedeerden wegsturen, krakers aanpakken, graaipolitici als Elatik aanpakken, genderwaanzin en flauwekulprojecten geen kans meer geven, levert veel meer op voor Amsterdam dan dat beetje besparen op de bijstand.

 8. Troelstra

  Noem mij één land met meer dan 50% mosliminwoners, waar de door Gutmenschen veelgeprezen ‘liberale islam’ heerst, waar andersdenkenden tolerant, welwillend en open tegemoet worden getreden en waar je veilig en ongestraft de islam kunt bekritiseren. Eén land slechts.

  1. Siemien

   Uh nou over niet al te lange tijd Nederland?

  2. van Urk

   Tunesie.

   1. van Urk

    Grapje

   2. edoc431

    Ben er nog niet zolang geleden geweest nou zo;n fijn land is het niet wat een bende criminelen vooral in Sousse de medina .Niet in gaan als je er niets verloren hebt .

  3. Arie B

   Ik zie weinig reactie.. Waarschijnlijk zijn ze nu druk bezig met research..

  4. Tante Sidonia

   Troelstra

   “————waar je veilig en ongestraft de islam kunt bekritiseren. Eén land slechts…….”
   Geen land ter wereld!
   Maar binnen 10 jaar in Nederland, als de Islamisering zo doorgaat, “kop eraf mocht je enige kritiek op de Islam hebben!” Te beginnen in Amsterdam waar de in Boerka geklede Fatima (Femke inmiddels verboden) Halsema als opperrechter zal optreden! Uitvoerder Groot-Wassink!

 9. Gerlos

  Parkeertarieven naar 20 euro per uur, toeristen van de cruiseschepen die van boord willen 20 euro p.p., tol poortjes bij de ingang van de stad 10 euro p.p. per auto bus 20 euro en zo kan ik nog wel meer verzinnen absurde links college in de eens zo’n mooie stad AMSTERDAM

  1. Arie B

   De cruisemaatschappijen boeken hun routes inmiddels al om.. Dom dom links..

 10. mcpmcp

  111 miljoen gekort en 55 opzij gelegd = 56 miljoen tekort.

  De Noord-Zuid lijn moest en zou er hoe dan ook doorheen gepusht worden door de gemeente Amsterdam. Totale kosten: ruim 3 miljard.

  Wel nu gaan klagen dat er geen geld is voor specialistische hulp aan de jeud of hulp bij het huishouden.

 11. Arie B

  Anders doen ze toch de parkeertarieven naar € 25 per uur? Of winstbelasting heffen in de growshops?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.