Mark Rutte de nepliberaal: FVD pakt VVD-premier aan vanwege ENORME TOENAME regels

Geen categoriejan 24 2019, 14:00
Er zijn maar liefst 11% regels bijgekomen.
Iedere keer dat de VVD van Mark Rutte campagne voert wordt ons kiezers belooft dat, als die partij aan de macht komt, de regeldruk zal verminderen. Er zijn duizenden regels die totaal geen nut dienen. Weg ermee! Aldus de VVD.

Onder de drie kabinetten van VVD-premier Rutte is het aantal wetten en regels in Nederland met ruim 11 procent toegenomen. In tien jaar tijd kwamen er duizend nieuwe regels bij. Dat terwijl de VVD in verkiezingscampagnes telkens minder regels belooft.

Laat hier geen misverstand over bestaan: de VVD heeft onder de alles behalve bezielende leiding van Mark Rutte helemaal niets meer te maken met het liberalisme. Het is een sociaaldemocratische partij pur sang -- feitelijk heeft de VVD de PvdA vervangen in die hoedanigheid.
In het eerste kabinet Rutte was het allemaal al problematisch, maar het is echt misgegaan in het tweede kabinet. Toen werkte de VVD -- zoals je je ongetwijfeld kunt herinneren -- samen met de PvdA. Blijkbaar is het socialistische gedachtegoed van die partij overgenomen door de VVD. Het gevolg: niet alleen talloze lastenverzwaringen, maar dus ook nog eens duizend regels erbij.
Geen wonder dus dat Forum voor Democratie deze gelegenheid aangrijpt om Rutte eens goed aan te pakken:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1088392703757426688
"Minder regels en een kleinere overheid..." Dat klinkt wel heel... liberaal.
En zo is er toch nog iets van goed nieuws. Hoewel het negatief is dat de VVD de PvdA vervangen heeft als grootste sociaaldemocratische partij van het land is er gelukkig ook vervanging gekomen voor de VVD als liberale partij: Forum voor Democratie.
VVD is de nieuwe PvdA.
FVD is de nieuwe VVD.
En de PvdA?
Game over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten