Moordenaar oma Toni (96) na straf het land uit!

a1677c0f-8073-46aa-b6a4-16153eade067
Foto: Oma Toni, slachtoffer van steekpartij in 2015 door 'verwarde man'.

Vinwar H. (28), een ‘in Irak geboren Arnhemmer’ stak op 19 maart 2015 Toni Heeremans-de Jong neer. Ze overleed nog geen drie weken later aan haar verwondingen. Hij kreeg tbs en moet nu na zijn strafbehandeling het land uit! Dat meldt Het Parool.

Het klinkt allemaal zo klaar als een klontje: ‘verwarde man’ steekt lief en gezond omaatje neer, wordt gepakt, krijgt straf en wordt het land uitgetrapt. Was het maar zo simpel.

Vinwar H., als jochie van negen jaar naar Nederland gekomen, kent zijn thuisland nauwelijks. Hij werd door zijn vader uit huis gezet en verbleef bij zijn oom. Papa had ook nog eens ‘losse handjes’. Vanwege schizofrenie en stress zou Vinwar ‘uit wraak’ een willekeurig zwak persoon neer willen hebben steken. Dat slachtoffer werd uiteindelijk Toni.

Nou, hartstikke zielig verhaal natuurlijk, maar hier komt de bittere gang van zaken: Toni overleed pas drieënhalve week later, dus was het wel écht zijn schuld? Ook was hij natuurlijk verward, dus is hij wel verantwoordelijk? Hij werd niet strafbaar geacht. Hij kreeg dus geen celstraf maar tbs met dwangverpleging.

En nu krijgt Vinwar dus te horen dat zijn tbs met dwangverpleging, gericht op een eventuele terugkeer naar de (Nederlandse) maatschappij, na afloop betekent dat hij terug naar Irak wordt geknikkerd. Daar is Vinwar het natuurlijk niet mee eens en dus gaat hij ook nog eens in hoger beroep, hoewel onbekend is op welke grond hij dit wil aanvechten.

Dit is toch compleet absurd? Wel de ‘verwarde man-kaart’ trekken terwijl je de logica van je verwarde gedrag gewoon blootlegt (Ik zocht een zwak iemand om wraak te nemen op vader’) in de rechtszaal. Dan beweer je ook nog eens heel veel spijt te willen betuigen aan de nabestaanden, want ja, toch niet zo chill om geliefde oude vrouwtjes neer te steken, maar vindt terugkeer naar Irak wel iets te veel van het goede. Nee, dan lekker tbs blijven krijgen en daarna weer in Nederland uitkering krijgen want ‘psychische problemen’. Flikker toch een end op man.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Die gozer gaat echt niet worden uitgezet naar Afghanistan, wie dit gelooft is de naïviteit voorbij, laten we hopen dat hij zijn TBS in gevangenschap niet overleefd…..

 2.   

  Nee hoor die blijft netjes in Nederland, uitkering, gratis zorg, hoop toeslagen en vrijstellingen van alle gemeentelijke belastingen en natuurlijk een mooie woning..dat is de beloning, mark my words

  1.   

   Zeg @Siemien, dat hoofdfiguur uit jullie sprookjesboek maakt er wel een zootje van.
   Bid je wel genoeg :)

 3.   

  Als dat kreng vrijkomt dan hoop ik dat er dan ergens een auto rijd die hij terug mag proberen te koppen, want terug sturen gebeurt natuurlijk nooit in dit faalland en zo`n kreng willen we toch niet in onze samenleving hebben!

 4.   

  Het wordt echt hoe langer hoe gekker. Dit sujet verdient beslist geen herkansing in Nederland, mag zal zich moeten gaan integreren in zijn geboorteland, een andere kans heeft hij verspeelt op het moment dat hij hier iemand het leven ontnam.

 5.   

  Gek dat zij nooit landgenoten van zichzelf aanvallen hè die verwarde vluchtelingen.

  1.   

   @D B niet om het één of ander maar laatst was het wel raak.

   1.   

    Ja joh?
    Nou nog duizend keer te gaan en dan komen ze misschien eens een keer in de buurt van de cijfers die de kanspareltjes presenteren.

    En dit stuk vuil moeten ze in de gevangenis al doodslaan.

    1.   

     En hier hebben we de domkop die even bevestigt wat ik schrijf.

     1.   

      Blaas het uit je reet galbak, met je eeuwige goedpraterij.

      Wat als het jouw grootje was die ineens uit het leven gerukt wordt?
      Ga je dan ook van je “gossie mikkie hij is wel zooo zielig, oude vrouwtjes neersteken is foei foei, niet meer doen hoor”

      Dat je kan schrijven zegt niks, misselijke narcist. Papegaaien kunnen ook praten maar die neemt ook niemand serieus…

   2.   

    Wat heel vaak zo is, Duitsland heeft hier statistieken over over 2016. Dit gebeurd dan vaak al in eerste stadium opvang, dat scoort natuurlijk niet bij de onderbuik van de ‘rechtse ‘ mensen. Ongeinformeerde schreeuwers krijgen de overhand, sukkels vaak net zo conservatief als degenen over wie zij het hebben.

    1.   

     Net zo erg in de opvang, maar het zegt toch vaak wel iets van een bepaalde groep. Zo worden in de AZC’s gevluchte homo’s, christenen en Jedzidi’s door moslims aangevallen.

     Moeten ze vaak nog een keer vluchten. Niet alle moslims zijn zo, maar ik vind het wel heel triest dat je vlucht en dan dezelfde mensen tegenkomt, waarvoor je vluchtte.

     1.   

      Bij rode lijnen al in de asielprocedure overschrijden onmiddelijk de asielprocedure stopzetten en afvoeren naar het vertrekcentrum.

  2.   

   Deze allochtone (Islamitische) daders doen dus aan etnisch profileren van hun slachtoffers.

 6.   

  Gewoon simpel aan de leeuwen voeren.

  1.   

   Het is een moslim, dus aan varkens voeren lijkt mij een beter idee!

  2.   

   Dit tuig is te smerig voor die mooie beesten. Kun je ze niet aandoen.

 7.   

  Een kind dat mishandeld uit een door westerse regeringen bedorven land komt. Poeh de pseudowetenschap is terecht bezorgd, moraal gezien heerst Irak hier straks.

  “Optimism is a strategy for making a better future. Because unless you believe that the future can be better, you are unlikely to step up and take responsibility for making it so.

  Noam Chomsky”

  1.   

   When asked: Do you think it’s importent to understand tradition?

   Very importent, if a nation loses it’s traditions it loses it’s roots.
   “K’Oeng Foe-tse”

 8.   

  Een Irakees?moslim?
  Isis behandeling,kopje eraf!

 9.   

  Ware we selectiever aan de grenzen geweest dan had Oma Toni nog geleefd. Nog is het niet te laat om hiervan geleerde lessen om te zetten in samenlevingsopbouwend in plaats van -overvragend beleid.

 10.   

  Lekker uitzetten en liefst tussen zes plankjes niets aan verloren voor de mensheid.

 11.   

  Ik vertrouw het oordeel van de rechtbank.

  1.   

   Behoedt dat andere oma’s en meisjes voor inkomende moorddadige handen?

   1.   

    Nee natuurlijk niet, maar het geeft die griffo zo’n goed mens gevoel!

  2.   

   Maar dat komt omdat jij niet helemaal goed bij je hoofd bent, Meri.

  3.   

   Dan ben je heel erg dom!

 12.   

  Verschrikkelijk. De dader zal nog wel even genieten van bed en ontbijt en andere voorzieningen.

 13.   

  Oh ja….het slachtoffer is altijd een autochtone kwetsbare oude dame en een mooi blond meisje….
  Die lelijke harige donkere griezels zoeken secuur uit naar autochtone slachtoffers…

 14.   

  Lees dat zijn TBS een hoge moeilijkheidsgraad heeft en de ¨de behandeling ¨jaren gaat duren. Een TBS behandeling kost 100.000,00 per jaar.
  Hij is gezien eerdere misdrijven onbehandelbaar en komt uiteindelijk in de long stay wordt dus niet uitgezet.

 15.   

  idd die krijgt straks van die idioten die met een spandoek staan laat vinwar in NL blijven . Een paar van die idioten zitten ook hier op het forum . EN dan gaat de minister of staatssecretaris overstag .En mogen wij de belasting ophoesten voor een huis uitkering enz .

 16.   

  Levend begraven die riool rat

 17.   

  Aytas.
  Jij bent ziek in jou kop

 18.   

  Kan hij er vandaag niet uitgedonderd worden…opzouten met die mongool. Kost alleen maar geld op deze manier. Zo’n oude vrouw doodsteken ! Geen enkel respect of medelijden met dit stuk stront.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!