Naïef Nederland herimporteert 20-jarige ISIS-bruid, gooit haar voor de vorm nog wel even de bak in

Geen categoriejan 14 2019, 20:00
Even voor het idee een paar weekjes de cel in, om straks onvermijdelijk weer te worden vrijgelaten wegens 'gebrek aan bewijs' of een aanverwante juridische formule.
Nederland laat na bijna vijf jaar ISIS zien nog altijd geen ene fluit begrepen te hebben van dat hele conflict in Syrië en Irak. Terwijl de AIVD inmiddels zo'n beetje elke maand een nieuwe aanslag voorkomt en een hele rits al dan niet naar Syrië afgereisde verdachten inrekent, blijft de deurmat van ons rustige landje platgelopen worden door ISIS-spijtoptanten. Toen het kalifaat machtig leek, wisten ze niet hoe snel ze een plekje moesten bemachtigen in dat zogenaamde jihadistische walhalla. Maar toen die radicale bende onherroepelijk in elkaar stortte, kwamen ze toch weer aankloppen in Nederland. Want hier is het uiteindelijk toch wel weer fijn.
Zo ook een 20-jarige ISIS-meiske dat afgelopen donderdag na bemiddeling van het Nederlandse consultaat in Turkije de weg naar Schiphol had gevonden. Toch wel weer fijn om hier te zijn, hè? Dat koppen snellen was immers ook niet alles...
En wat doen wij hier? In plaats van mevrouw linea recta terug te sturen naar het terroristengat waar zij haar hart aan verpand heeft, mag ze natúúrlijk braaf hier blijven. Wel nog even een formalistisch celstrafje doen...

"Een 20-jarige vrouw die in 2017 vermoedelijk is vertrokken richting het strijdgebied van Islamtische Staat in Syrië is bij haar terugkeer in Nederland aangehouden. Ze is door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld. De vrouw werd vorige week donderdag bij terugkeer op Schiphol aangehouden.

De politie onderzoekt of de vrouw zich in Syrië heeft aangesloten bij IS."

...maar na het onherroepelijk vonnis 'vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs' staat het de ISIS-bruid weer helemaal vrij om de vrije Nederlandse lucht naar hartelust op te snuiven.
Wat een naïeve sukkels zijn we toch ook met z'n allen, hè?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten