Nieuwe Game of Thrones-trailer voorschaduwt dood van Jon Snow, Sansa en Arya Stark

Nieuwe Game of Thrones-trailer voorschaduwt dood van Jon Snow, Sansa en Arya Stark

Komt de millenia-oude Stark-dynastie ten einde in het achtste seizoen van Game of Thrones? In een nieuwe trailer die de populaire fantasyserie vandaag op internet zette, wordt er in ieder geval zeer stevig gespeeld met dat idee. Kijk, luister, en huiver...

Vannacht rond een uur of drie vond dan eindelijk het voor vele Game of Thrones-fans langverwachte moment plaats: Amerikaanse televisieproducent HBO maakte bekend wanneer het achtste en tevens laatste seizoen van de populaire fantasyserie op televisie te zien zal zijn: zondag 14 april in de Verenigde Staten, en dus maandag 15 april in Nederland.

Maar de datum was niet het enige: ook een nieuwe trailer met gloednieuwe beelden zag het levenslicht. En die laten weinig aan de verbeelding over. We zien hoe Jon Snow - of eigenlijk: Aegon Targaryen - door de cryptes van Winterfell loopt. Hier liggen de overleden leden van de Stark-familie begraven, waaronder zijn oom Ned Stark en zijn tante Catelyn Tully-Stark. Terwijl Jon en zijn nichtjes Arya en Sansa door de reusachtige tombe stappen, en stemmen van overleden personen nagalmen, stuiten ze ineens op een wel erg duister voorteken: drie beelden, die een schokkende gelijkenis vertonen met de drie kinderen die tot de 'War of the Five Kings' nog zo vredig zijn grootgebracht op die plek.

Betekent dit dat de wijze Jon Snow, de dappere Arya Stark en de elegante Sansa Stark hun dood tegemoet gaan in het aankomende seizoen? In de Stark-crypte staan immers alleen standbeelden van de overledenen... Een griezelig vooruitzicht, maar niet onrealistisch: zowel diverse acteurs als de schrijver van originele boeken - George R. R. Martin - hebben in de voorbije maanden stevig geïmpliceerd dat we afscheid gaan nemen van een enorm aantal personages aan wie de afgelopen jaren zo gehecht zijn geraakt. Zijn Jon, Arya en Sansa daar onderdeel van? We kunnen het helaas niet met zekerheid ontkennen.

Want dat er gevaar op de loer ligt, dat wordt in de trailer ook wel duidelijk. Want ineens is er ijzige vrieskou in de tombes, en lijken er white walkers in aantocht. Jon trekt zijn zwaard, en ook Arya en Sansa maken zich klaar voor gevecht. Hoe deze spannende confrontatie afloopt, zullen we helaas dus pas over een maand of drie te zien krijgen als Game of Thrones eindelijk weer op tv is, voor een episch finaleseizoen. Dat wordt dus nog flink nagelbijten de aankomende tijd...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties