De 6 voordelen van een elektrische fiets

De 6 voordelen van een elektrische fiets

Je ziet ze steeds vaker rondrijden: de elektrische fiets. Hoewel deze fiets een aantal jaar geleden vooral nog bij de ouderen populair was zie je ook steeds meer mensen buiten deze doelgroep erop rijden. Waarom de elektrische fiets zo populair is? Wij zetten 6 voordelen op een rijtje.

Woon – werk verkeer

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse (snel)wegen en ook reizen met de trein kost vaak teveel tijd en/of geld. Je kunt er dan voor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen zodat je hiermee de langere afstanden kunt rijden. Je vermijdt hiermee de files, maar het is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker.

Wil je een e-bike voor woon-werkverkeer aanschaffen? Bij sommige bedrijven kun je gebruik maken van het fietsplan. Vraag hiernaar bij je werkgever.

Milieuvriendelijk

Wanneer je elke dag met de auto of brommer rijdt dan stoot je ontzettend veel Co2 uit. Pak je de elektrische fiets dan reduceer je deze uitstoot behoorlijk. Hoe meer mensen ervoor kiezen om de auto te laten staan en de (elektrische) fiets te pakken, hoe beter voor het milieu. Daarnaast kan de accu van elektrische fietsen meestal ook nog gerecycled worden.

Lagere vaste lasten

Wanneer we dan toch aan het vergelijken zijn met de auto wil ik ook nog even dit puntje aanhalen. Met de auto heb je namelijk maandelijks en jaarlijks veel vaste lasten. Denk daarbij aan wegenbelasting, benzine en onderhoud. Wanneer je een elektrische fiets aanschaft heb je alleen de verzekering om rekening mee te houden. En heel af en toe het nakijken van te accu.

Comfortabel

Een van de grootste reden om een elektrische fiets aan te schaffen is het comfortabel rijden. Dankzij de elektrische ondersteuning heb je geen problemen meer met tegenwind. Ook een heuvel of berg op is dan geen probleem meer. Je kunt zelf kiezen hoe hard je wilt trappen.

Hogere snelheden

Wanneer je wilt kunt je vrij hoge snelheden halen met je elektrische fiets. Heel wat sneller dan je normaal haalt op een gewone fiets. De meeste e-bikes kunnen maximaal rond de 25 kilometer per uur, waardoor je reistijd heel wat korter wordt.

Vergroten van mobiliteit

Ben je slechter te been of is je conditie door welke reden dan ook niet meer zo optimaal? Dan kan een elektrische fiets ook ontzettend waardevol zijn. Op die manier kun je zonder al te veel inspanning alsnog een hele mooie fietstocht maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties