Thierry Baudet pakt VVD'er Hennis aan: 'Een hoofddoek op? Dat zou een FVD'er NOOIT doen'

Geen categoriejan 14 2019, 14:00
Mevrouw had een ontmoeting met de Iraanse ambassadeur.
VVD'er Jeanine Hennis heeft tegenwoordig een nieuwe baan. Ze is Special Representative to the Secretary General van de Verenigde Naties met betrekking tot Irak. Ze zal volgens de VN daar de benodigde credentials voor hebben omdat ze tot voor kort natuurlijk onze eigen minister van Defensie was. Nou was mevrouw een enorme flop, maar blijkbaar weten ze dat niet bij de VN.
Hoe dan ook, Hennis had een ontmoeting met de Iraanse ambassadeur. Zoals het een politiekcorrecte, linkse VVD'er betaamt had ze zich speciaal gekleed voor het moment: met een hoofddoek.
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is daar niet over te spreken. Als reactie op de hoofddoekactie van Hennis schrijft hij op Twitter:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1084433045808181249
Op dit eigenste moment zijn Iraanse vrouwen bezig met een actie om vrijheid voor zichzelf op te eisen. Ze willen af van hun verplichte hoofddoek. Baudet heeft natuurlijk honderd procent gelijk dat het nogal frappant is dat Hennis juist op zo'n moment ervoor kiest om een hoofddoek te dragen als ze de Iraanse ambassadeur ontmoet. Als hij moeite heeft met 'onbedekte' vrouwen is dat zijn probleem, niet het hare.
Maar ja, als een brave pc-VVD-politica denkt Hennis daar natuurlijk net een beetje anders over. Deze vrouw is er als de kippen bij om christelijke partijen als de SGP te veroordelen, maar zet haar in een kamer met een Iraanse fundamentalist, en mevrouw is opeens heel volgzaam en nederig.
Geen wonder dat Baudet daar kritiek op heeft. Dat sommige vrouwen er om religieuze redenen voor kiezen een hoofddoek te dragen, soit. Maar het is natuurlijk volstrekt belachelijk om zo'n hoofddoek op te zetten terwijl je de religie niet aanhangt en het alleen maar doet om je 'gastheer' niet tegen het hoofd te stoten. Die went er maar aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten