wierdduk

Wierd Duk: AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis blokkeerde publicatie interviews met rechtse denkers

Geen categoriejan 14 2019, 13:00
Want stel je voor dat je dat soort mensen aan het woord laat.
Toen Wierd Duk aankondigde dat hij de overstap maakte van het Algemeen Dagblad naar De Telegraaf vroegen vrij veel mensen zich af wat de reden voor zijn transfer was. Een betere aanbieding? Meer vrijheid? Bij het AD had hij ook een naam voor zichzelf gecreëerd, moest hij nou echt weg?
Het antwoord is nu binnen: Duk vertrok bij het AD omdat hoofdredacteur Hans Nijenhuis de publicatie blokkeerde van artikelen en interviews die hem niet aanstonden.
https://twitter.com/BartNijman/status/1084750657163280385
Duk had dus een vraaggesprek gedaan met Douglas Murray, auteur van het boek The Strange Death of Europe. Zelf was hij daar erg tevreden over; het resultaat was in zijn ogen mooi.
Alleen dacht Nijenhuis daar heel anders over. Die was namelijk helemaal niet van plan om het interview te plaatsen. Zijn excuus? Duk zou iemand geïnterviewd hebben die "te veel" zijn mening deelde. En dat zou niet mogen. Nee, zoals we allemaal weten staan MSM-journalisten er immers om bekend dat ze mensen met andere meningen eerst en vooral aan het woord laten, en dus niet de politiekcorrecte incrowd.
Ahem.
Geen wonder dat Duk wel klaar was met het Algemeen Dagblad. Zijn eigen hoofdredacteur zat hem overduidelijk bewust dwars-- en stuurde stiekem waarschijnlijk ook gewoon aan op een breuk.
Triest. Maar weinig verrassend. Want dat het mediakartel zich zo gedraagt wisten we natuurlijk al langer. Vandaar ook dat websites als GeenStijl, TPO en DDS zo groot geworden zijn (waarvoor mijn dank, AD!).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten