Oh jee! Boot met migranten in nood! Vroegen wel om hulp maar ‘niet vanuit Libië a.u.b.’

Italy coastguard rescues thousands of migrants. Screenshot YouTube
Foto: Een migrantenboot die door de Italiaanse kustwacht onderschept was, ter illustratie. Screenshot YouTube

Een tragisch verhaal! Op de Middellandse Zee is een boot met zo’n honderd migranten in de penarie gekomen. De boot zou water maken en bevindt zich zo’n 100 kilometer van de Libische kust. Ze willen echter geen hulp van Libische autoriteiten! Via de NOS.

Hulporganisatie Alarm Phone heeft contact gehad met de opvarenden. Mogelijk zijn er mensen omgekomen, onder wie een kind, en hebben ze snel hulp nodig want de boot maakt water! Italië en Malta gaven al aan geen hulp te willen verlenen en verwees ze door naar Libië. Die namen echter de telefoon niet op, volgens Alarm Phone.

Vanochtend waren er kennelijk al problemen op de boot, omtrent de navigatie. Hierbij vermeldden ze dat ze hulp nodig hadden maar dat deze niet vanuit Libië mocht komen. Om een of andere reden werd de situatie aan boord, een uur na het eerste contact, een stuk slechter, en was ook hulp uit Libië welkom.

Hoewel de Maltese autoriteiten een aantal nummers en e-mailadressen van de Libische kustwacht doorspeelde aan Alarm Phone, namen zij geen enkele telefoon op en kwamen e-mails niet aan. Héél apart.

Alarm Phone zit nu met de handen in het haar want een van de opvarenden zegt dat hij aan het bevriezen is. Sea-Watch viste gisteren nog 47 mensen uit het water en meent dat er de afgelopen dagen behoorlijk wat mensen zijn verdronken tijdens hun overtocht naar Europa.

De druk op EU-landen om met een oplossing te komen wordt dus weer verder opgevoerd. Puur om het feit dat Libische autoriteiten (door niet eens meer de telefoon op te nemen) de EU-landen er praktisch voor laat vliegen en men hier vatbaar is voor morele dilemma’s waardoor men wéér (stilletjes) een uitzondering zal willen gaan maken. Allemaal omdat de bemanning van een schip met migranten gokt met mensenlevens door in eerste instantie eisen te stellen aan hun hulp. Spanje of Duitsland zal ze wel weer opnemen, als het al niet te laat is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

56 reacties

 1.   

  Laten we met deze poppenkast stoppen.

  Kom op Rutte, toon eens één keer in je leven dat je ballen bezit, laat jouw vrienden van de EU, zorgen dat deze gelukszoekers linea recta worden afgeleverd, waar zij de oversteek zijn begonnen.

  GHHJ.

  1.   

   @HJ
   +1

  2.   

   Ik denk dat het beter is een nieuw kanaal door Europa aan te leggen en dat met de hand door ‘rechts’ te laten graven. Het is afrikaans geld.

   1.   

    Hmmm denkt je niet dat met de hand graven een beetje teveel tijd in beslag gaat nemen. Dat is toch ook helemaal niet meer van déze tijd ook , geef dan op zijn minst een schop om mee te graven.

    1.   

     Wilt u Afrikaanse werkgelegenheidsprojecten niet afkraken.

   2.   

    Zou terugtrekking van alle economische en humanitaire activiteiten uit heel Afrika volgens jou de oplossing zijn? Geen handel en dus volgens jouw redenering geen geld meer naar Europese landen. Dus laat ze hun eigen medicijnen ontwikkelen, hun eigen voedsel produceren en landbouwtechnieken ontwikkelen, hun eigen olie raffineren, zelf vliegtuigen bouwen, hun eigen chirurgen opleiden etc. Hoe zal dat uitpakken? Echt serieus, ik ben benieuwd naar jouw visie hier op.

    1.   

     Ik vind eerlijke handel een voorwaarde voor handel. In veel gevallen ben ik tegen humanitaire hulp omdat dat op lange termijn het probleem vergroot, hongersnoden bv. Ik ben tegen iedere vorm van handel met landen als Congo, daarmee worden de dictators in stand gehouden. Ik vind het raar dat je wel tegen de mensen bent maar niet tegen bedrijven die kapitaalvlucht mogelijk maken. Voor Afrika geldt voor elke dollar die er heen gaat gaan er 10 uit, natuurlijk een deel naar Afrikaanse dictators, Zwitserland maar ook erg veel naar zakenlui en belasting stelsels, het overgrote deel. Ik heb James Boyce hier al vaak genoemd. Die brengt dit precies in kaart. De chantage op belasting voor investeringen. Het dumpen van afgekeurde producten. Het werkt allemaal in combinatie met Afrikaanse corruptie mee aan een onmogelijke situatie om een economie op te bouwen. Het haast onmogelijk maken voor Afrikanen om de Europese markt te betreden. De lijst is zo lang.

     Afrikaanse medici zijn van hoog niveau, neem de Nobelprijs winnaar, dit zal natuurlijk moeten worden uitgebreid. Medicatie onderzoek wordt al steeds meer in Afrika zelf gedaan, een divers gezelschap gezien afkomst, dat zijn allang geen blanke bolwerken meer. Ik ben niet tegen een eerlijke samenwerking maar tegen uitbuiting. Weet je bv dat Congo de grootste leverancier van cobalt is maar het land er geen cent rijker door wordt. Dat is uitbuiting. Waarom zaken doen met de Congolese dictators? Ik heb het druk en had er graag rustig op gereageerd, de tijd nemen om een goed verhaal te schrijven, graag de volgende keer. Mijn hoop is dat er een samenwerking zou ontstaan maar die kans is klein nu China de rol overneemt voor westerse producten, via joint venture

     1.   

      En de Chinezen doen niet aan doneren. Leningen die ze verstrekken zijn rentedragend en die moeten terugbetaald worden. En Chinese bazen houden niet van luiheid. Zo’n Afrikaanse koppelbaas kost misschien wat steekpenningen, maar dan heb je ook een bataljon werkvolk wat niks te willen heeft. Aangeprate vermeende schuldgevoelens kennen de Chinezen niet. Ze beklagen zich in Afrika al dat zaken met de Chinezen doen geen gratis geld krijgen (meer) is als dat ze vanuit het Westen gewend zijn, alsof dat voor hun een automatisch recht is of zo of dat we daar moreel toe verplicht zijn. Het is noch een automatisch recht voor hen, noch een morele plicht voor ons hen in de watten te leggen met gratis geld.

     2.   

      ‘Voor Afrika geldt voor elke dollar die er heen gaat gaan er 10 uit’
      Als ik zo met mijn huishoudboekje omga, ben ik binnen een maand failliet, hahaha.
      En jij hebt economie gestudeerd?

   3.   

    Het is inderdaad Afrikaans geld wat die smokkelaars kregen

    1.   

     En die smokkelaars zijn Afrikanen. En die smokkel kan blijven floreren door die veerdiensten. En eenmaal in Europa aangemeerd kosten die Afrikanen ons Europees geld.

   4.   

    Beste Aytas, wie gaat er dan werken in Europa om de kosten van de migratie te betalen, zolang rechts aan het graven is?

    U laat uw ware aard wel zien op deze manier. U staat kennelijk een systeem voor waarbij de islam kolonisator de blanke gekoloniseerde slavenarbeid laat uitvoeren

    1.   

     Aytas kan zo maar afstammen van slavenhandelaren.

     1.   

      Adriaan:
      Aytas laat zich even niet zien op het forum omdat ze “pro Afrika” bewijsmateriaal aan het verzamelen is,om ons straks te overrompelen met haar (knippen/plakken)feitenkennis!
      Alsof het ons überhaupt ook maar iets zou interesseren wat ze te melden heeft haha.

     2.   

      Beste Adriaan,
      Het zou zomaar kunnen dat ze uit een familie van loverboys komt die minderjarige roomwitte meisjes uitbaat in de prostitutie. Dit soort slavernij is erg populair onder criminele Mocro’s. Mevrouw Aytas laat gewoon zien dat ze klaar is om de slavernij verder uit te bouwen. Laat die blanke minderwaardige Bakra’s maar ploeteren voor het herrenras

 2.   

  ‘Puur om het feit dat Libische autoriteiten (door niet eens meer de telefoon op te nemen) de EU-landen er praktisch voor laat vliegen en men hier vatbaar is voor morele dilemma’s waardoor men wéér (stilletjes) een uitzondering zal willen gaan maken.’

  Tja wout de roep om vertrek van bedrijven als shell en de Fleurette group uit Nederland hoor ik niet van jou. Libië heft geen vennootschapsbelasting en dividend belasting bij deze bedrijven. Dat zal wel weer iets heel anders zijn.

  Ik proef de ondertoon laat ze maar verzuipen. Triest dat je zo wegkijkt van de oorzaak.

  1.   

   Dus die mensen op die rubberbootjes zijn allemaal werknemers van shell en fleurette als ik jou goed begrijp?

   1.   

    “Er bestaan vluchtelingen als gevolg van perverse regimes die door het Westen in stand gehouden of weggebomardeerd worden, en een industrie die wij zelf in stand houd” Wie zei dit, denkt U?

    1.   

     Tijd voorbij. het antwoord is: Thierry Baudet.

   2.   

    Nee het zijn bedrijven die geen belasting betalen aan het Afrikaanse volk en wel aan Nederland. Waarom werk je met hen samen? Als er gewoon eerlijke handel wordt gedreven zal er welvaart ontstaan.

    1.   

     Aytas:
     Dat Afrikaanse geld is bij de volgende personen:

     De mensen van het Afrikaanse continent zijn arm, omdat de opbrengsten van de aanwezige grondstoffen enkel de rekeningen van Afrikaanse heersers spekken.
     Deze rekeningen staan op buitenlandse banken als privé kapitaal! De bevolking heeft geen deel aan de opbrengsten en blijft arm,dat is de kern en het grootste probleem in Afrika.
     Van de noodzaak tot modernisering en een transparantie van hun politieke handelen zijn de verantwoordelijken in Afrika zich niet bewust. Bijna overal breidt de corruptie zich uit,de Afrikaanse politici beschikt naar believen over de bronnen en de bevolking,er is geen armoedebestrijding mogelijk.
     Hier een lijstje met enkele van de rijkste heersers:
     José Eduardo dos Santos – Vermogen: $ 20 miljard-president van Angola

     Mohammed VI. van Marokko – Vermogen: $ 2,1 miljard-koning Marokko

     Teodoro Obiang Nguema Mbasogo – Vermogen: $ 600 miljoen-Equatoriaal-Guinea

     Uhuru Kenyatta – Vermogen: $ 500 miljoen-Kenia

     Paul Biya – Vermogen: $ 200 miljoen-Kameroen

     Koning Mswati III. – Vermogen: $ 200 miljoen-Swaziland

     Idris Deby – Vermogen: $ 50 miljoen-Tsjaad

     Robert Mugabe – Vermogen: $ 10 miljoen -Zimbabwe

     1.   

      Ik bewonder je geduld, maar je praat tegen een betonnen muur.

    2.   

     Beste Aytas, misschien kun je de heren en dames overhalen, dit artikel eens te lezen? Of zou hun navelstreng bij hun geboorte te strak om hun hoofd hebben gezeten?https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kapitaalvlucht-uit-afrika-ongekend~be444a5e/

 3.   

  Oh jee! Boot met migranten in nood! Vroegen wel om hulp maar ‘niet vanuit reageerders van DDS a.u.b.’

 4.   

  Khadaffi hield ze wel tegen. Dat ze nu door mogen hebben we te danken aan Obama, Clinton en de Ruttes in Libie en EU.

 5.   

  Eigen schuld, dikke bult! Dit hebben deze mensen volledig aan zichzelf te danken en ik heb total geen medelijden met ze!

  1.   

   @PMG: Het is nog erger! Doordat Nederland het Marrakeshpact heeft getekend geloven steeds meer ‘vluchtelingen’ of migranten zoals ze steevast worden genoemd, dat het hier gratis geld is. Logisch dat ze de oversteek wagen. Zo beschouwd is Rutte medeplichtig.

   1.   

    Volgens Aytas is ons geld in weze Afrikaans geld wat ze kosten en krijgen jawel echt waar.

    1.   

     @Vit: Volgens wie?

     1.   

      Bruintje Bobbejok.

     2.   

      Van het strakke hoofddoekje?

     3.   

      Psies.

   2.   

    Met jou eens, door dat pact blijven ze komen én nemen hun gewoontes
    Mentialiteit én ziekte’s mee.

    1.   

     Dat kost ons dus alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug. Waarvan akte.

 6.   

  Ìk leerde van mijn ouders, eerst leren zwemmen en dan in een bootje stappen. Ik begrijp niet dat al die doktoren, raketgeleerden, professoren en die andere hoogopgeleiden uit Afrika niet eerst leren zwemmen. Het is niet moeilijk, je hoeft er niet voor op de universiteit te hebben gezeten.

 7.   

  “De druk op EU-landen om met een oplossing te komen ”
  Natuurlijk niet,men wilt geen hulp van Libië,verzuip dan maar!

 8.   

  Correctie: dit zijn illegale parasieten/gelukzoekers, gelijk op strand van Libie afzetten!

  1.   

   PMG:
   De illegalen willen niet door een boot met Libanese vlag gered worden!
   Dat is een probleem,boten met een Europese vlag moeten drenkelingen in Europa uitschepen!

  2.   

   Yep en ze blijven het proberen zolang en hoop is op een beter leven in europa.

   Ze weten als ze eenmaal aan wal is dat het moeilijk word om hen weer terug te sturen. Veelal hebben ze geen paspoort of geen geldige paspoort en zit Europa met heb opgescheept.

 9.   

  Zolang een kans is blijven ze het proberen ook al is de kans 10% dat ze worden toegelaten berekenen ze hun kans en wagen de gok.

  Ze weten als ze eenmaal aan wal is dat het moeilijk word om hen weer terug te sturen. Veelal hebben ze geen paspoort of geen geldige paspoort en zit Europa met heb opgescheept.

  Ze moeten die gasten gewoon weer afzetten op de kust Libië dan is het heel snel afgelopen.

  1.   

   Dan is het ook heel snel gedaan met de inkomsten van de georganiseerde criminaliteit in de mensensmokkel. Win-win.

 10.   

  Stuur vast een gratis wasmachine met een helikopter.

 11.   

  Aytas schreef;

  Afrikaanse medici zijn van hoog niveau, neem de Nobelprijs winnaar

  Dan zal je toch een bovengemiddeld Afrikaanse winnaars van de Nobelprijs voor geneeskunde verwachten als Afrikaanse medici van hoog niveau zijn. Niets is minder waar. Tussen 1901 en 2018 welgeteld één blanke Zuid-Afrikaan. Tot zover Afrika’s bijdrage aan het intellectuele kapitaal.

  Surf eens naar Wikipedia Lijst van Nobelprijswinnaars Geneeskunde en het moge duidelijk zijn dat het intellectueel kapitaal van de mensheid gehuisvest is in het Westen en anders in het Verre Oosten. En wat niemand ontgaat is een bovengemiddeld aantal Joodse winnaars. Daar zullen links en de Islam ziek van zijn. Afrikanen en Arabieren presteren nagenoeg niets. En dragers van het Islam virus ook niet. Houdt de Islam de mensen dom of is de Islam er voor mensen die graag dom gehouden willen worden? Misschien wel allebei.

  1.   

   Treffende reactie Troelstra en daar heeft die slachtoffer negerin/moslima Aytas niets op te zeggen. Op dit onderwerp een paar goede reacties gelezen, ook van TD.
   Ze heeft het zo goed voor met haar eigen volk maar zal er zelf niets voor doen.
   Dat hebben veel van die linkse figuren, aanvallen en zich zelf moreel gezien hoogachten maar zelf niemand in huis nemen, vrijwilligerswerk doen of zelfs maar wat geld doneren voor de goede zaak.
   De Chinezen, Arabieren of Russen hebben al meer dan 50 van Afrika gekocht, het geld ligt bij een paar dictators en de opkopers zijn niet zo soft. Gelijk hebben ze.
   Nieuwe slavernij wordt dit maar daar hoor je niets over, want in samenwerking met de dictators houden die zwepen al klaar.
   Lullig voor de normale bevolking daar die het zelf probeert op te lossen zonder eindeloze ontwikkelingssamenwerking of de blanke werkgevers proberen te bestelen.
   En ze laten het toe dus eigen schuld, dikke ….
   Ik ken geen Afrikaanse of Islam machthebbers die niet corrupt blijken en vanaf dag 1 de hele handel leegstelen. Zou het soms aan het volk zelf liggen ?

   Laat mij een neger of een moslim uit Afrika of het Midden Oosten zien die uit zich zelf integreert of werkt en ik laat je een uitzondering zien.
   Uitzonderingen bevestigen de regel, en dit zal tussen de 10 en 20% liggen met moeite.
   Vergelijk het met joden, de vroegere westerlingen [we gaan hard achteruit met linkse retoriek want werken doen we steeds minder], Aziaten en anderen die wel hard werken, zich houden aan regels en wetten en toch nog hun eigen cultuur/geloof waarderen zonder er een ander mee lastig te vallen.
   Dus het is goed dat we het steeds meer tegengaan, nog een paar jaar en het is afgelopen met die onzin en hopelijk gaan we dan ook wat van die lui terugsturen.
   En fijn dat mensen steeds minder rechtstreeks op Aytas en consorten reageren, een soort feeden is dat en daar worden ze alleen maar blij van omdat ze dan een soort van aandacht krijgen. Weg met die klagende figuren die niets anders te doen hebben dan hier een beetje om aandacht te vragen en 14 uur per dag zitten te reageren.
   Zal wel een dikke reet hebben van al dat zitten.
   Ik sla nu al een aantal weken al die Trol bijdragen automatisch over als ik de naam zie en ik moet zeggen dat het bevalt.

  2.   

   Goede reacties op dit onderwerp dus deze reactie maar even extra boven aan geplaatst.
   En daar heeft slachtoffer negerin/moslima Aytas niets op te zeggen.

   Ze heeft het zo goed voor met haar eigen volk maar zal er zelf niets voor doen.
   Dat hebben veel van die linkse figuren, aanvallen en zich zelf moreel gezien hoogachten maar zelf niemand in huis nemen, vrijwilligerswerk doen of zelfs maar wat geld doneren voor de goede zaak.
   De Chinezen, Arabieren of Russen hebben al meer dan 50 van Afrika gekocht, het geld ligt bij een paar dictators en de opkopers zijn niet zo soft. Gelijk hebben ze.
   Nieuwe slavernij wordt dit maar daar hoor je niets over, want in samenwerking met de dictators houden die zwepen al klaar.

   Lullig voor de normale bevolking daar die het zelf probeert op te lossen zonder eindeloze ontwikkelingssamenwerking of de blanke werkgevers proberen te bestelen.
   En ze laten het toe dus eigen schuld, dikke ….
   Ik ken geen Afrikaanse of Islam machthebber die niet corrupt blijken en vanaf dag 1 de hele handel leegstelen. Zou het soms aan de mentaliteit van het volk zelf liggen ?

   Laat mij een neger of een moslim uit Afrika of het Midden Oosten zien die uit zich zelf integreert of werkt en ik laat je een uitzondering zien.
   Uitzonderingen bevestigen de regel en dit zal tussen de 10 en 20% liggen met moeite.
   Vergelijk het met joden, de vroegere westerlingen [we gaan hard achteruit met linkse retoriek want werken doen we steeds minder], Aziaten en anderen die wel hard werken, zich houden aan regels en wetten en toch nog hun eigen cultuur/geloof waarderen zonder er een ander mee lastig te vallen.
   Dus het is goed dat we het steeds meer tegengaan, nog een paar jaar en het is afgelopen met die onzin en hopelijk gaan we dan ook wat van die lui terugsturen.
   En fijn dat mensen steeds minder rechtstreeks op Aytas en consorten reageren, een soort feeden is dat en daar worden ze alleen maar blij van omdat ze dan een soort van aandacht krijgen. Weg met die klagende figuren die niets anders te doen hebben dan hier een beetje om aandacht te vragen en 14 uur per dag zitten te reageren.
   Zal wel een dikke reet hebben van al dat zitten.
   Ik sla nu al een aantal weken al die Trol bijdragen automatisch over als ik de naam zie en ik moet zeggen dat het bevalt.

  3.   

   …..Afrikaanse medici zijn van hoog niveau, neem de Nobelprijs winnaar……
   De lokale medicijnman met een botje door de neus en een potje gemalen neushoornballen zeker..in welke fantasiewereld leeft u???

   1.   

    Oh…ik zie de gemaakte fout al….ze bedoelt natuurlijk Amerikaanse ipv Afrikaanse nobelprijs winnaars.

 12.   

  Vreemd, alweer een boot met overwegend jonge mannen, ouderen, vrouwen en kinderen schijnen niet te hoeven “vluchten”.

 13.   

  Goed zo reaguurders,ga zo door en jaag die Afrikaanse psychoot met vals Nederlands paspoort van het forum af!

 14.   

  En gaat Libië nog worden uitgehoord?

  1.   

   Denk niet dat één regeringsleider dat iets interesseert.

 15.   

  Echt fanatieke interessenten die de illegalen persé niet willen op EU grondgebied,moeten misschien een crowdfunding organiseren en met dat geld huurlingen de sea-watch3 laten saboteren of tot zinken brengen!

 16.   

  Als Afrika dan zo`n `rijk` land is volgens het slingeraapje hier kunnen de westerse landen wel stoppen om ontwikkelingsgeld erheen te sturen want kunnen ze eindelijk eens hun eigen broek omhoog houden!
  Maar zolang ze schijnbaar nog steeds niet weten hoe ze die broek omhoog moeten houden en nog steeds of in eigen land maar meer en meer in de westerse landen hun handen ophouden zal die `rijkdom` wel meevallen.
  Want tja wie niet werkt zal droog brood eten maar in het geval is het bij de Afrikanen is het wie niet werkt houd hand op bij de blanken, want deugjes heb je per slot van rekening overal!

  1.   

   Quote….
   …..Maar zolang ze schijnbaar nog steeds niet weten hoe ze die broek omhoog moeten houden…….
   Vandaar de gigantische bevolkings toename!!

 17.   

  Er moet heel gauw actie komen van de EU en Interpol, om die mensenhandelaars te pakken. Die geld verzamelen van ongeschoolde illegale migranten om ze op krakkemikkig bootjes naar Europa te steuren. Die mensen handelaars zijn de ECHTE boosdoeners,
  maar niet de arme mensen die lijden onder vreselijke levens omstandigheden.
  Vooral vrouwen. Een merkwaardig nieuwsbericht vandaag op radio 4 een uur geleden. Over een anoniem donar in Beieren, Duitsland. Iemand heeft 160,000 euro op de altaar van de kerk eerder vandaag geplaatst, om de armen in Afrika te steunen. Hopelijk komt er meer giften van velen, om deze vreselijke lijdende armen wat steun te bieden…Zodat zij in eigen land willen blijven, in plaats van in de handen van de mensen handelaren te komen.

 18.   

  Is het nu nog niet bekend bij die asiel/gelukszoekers dat het heel moeilijk gaat worden om de oversteek te maken, ze zijn bijna allemaal in het bezit van een mobieltje dus ze moeten nu toch wel eens weten dat ze niet welkom zijn in Europa. Toch proberen, als het fout gaat eigen schuld dikke bult.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!