Özcan Akyol: ‘Toen ik Wilders bij Jensen zag wilde ik mezelf uitzetten.’ Wilders: ‘Toedeledokie!’

Ach wat leuk.

Özcan Akyol was bepaald niet onder de indruk van het optreden van Geert Wilders deze week in het programma van Robert Jensen. Nou ja, niet op positieve wijze, in ieder geval. In zijn column voor het AD schrijft Akyol namelijk dat hij zichzelf bijna wilde uitzetten toen hij de aflevering keek.

Terwijl ik naar Geert Wilders op de bank van Robert Jensen zat te luisteren, had ik eigenlijk zin om mezelf ook maar het land uit te zetten. Het moest maar eens afgelopen zijn met die bijdehante meninkjes in deze krant.

Wilders reageert direct:

“Toedeledokie,” schrijft hij, met daaronder de website van luchtvaartmaatschappij Corendon. Dit onder het motto: die vliegen vaak naar Turkije.

Je zou erom kunnen lachen, maar eigenlijk is het natuurlijk dieptriest dat een parlementariër zoiets schrijft. En dan niet zomaar een parlementariër, maar de leider van één van de grootste partijen in de Tweede Kamer. Wat een ongelooflijke botte, arrogante, om niet te zeggen racistische manier van doen. Akyol maakt een grapje, en voila, Wilders staat klaar met een link. Triest, eigenlijk. Zeker omdat Akyol op geen enkele manier dan ook een ‘extremist’ is, en dus bepaald geen deel van het immigratieprobleem is. Het bevestigt maar weer dat Wilders het niet over ‘niet-integrerende buitenlanders’ heeft, maar over alle immigranten van islamitische afkomst.

Wilders’ reactie is nog merkwaardiger als je bedenkt dat Akyol hem zowaar een paar complimenten gaf:

Alle gekheid op een stokje: hoewel de teksten inhoudelijk aan alle kanten rammelden, bewees de leider van de PVV andermaal wat hij wél heeft en zijn progressieve tegenstrevers niet: het talent om verbaal alles loepzuiver uit te leggen, zonder al te veel uitweidingen.

In die zin zouden linkse politici eens goed moet kijken naar hoe de PVV dat al jaren doet. Ze kunnen eenvoudig taalgebruik gekoppeld aan complexe vraagstukken wel diskwalificeren als ‘plat populisme’, maar de behoefte ernaar voelt de burger wel – zo nu en dan.

Het was dus helemaal geen anti-Wilders column.

Tja. Het is triest, maar Geert wordt steeds erger. Een Nederturk kan werkelijk niets meer zeggen of hij reageert met het equivalent van ‘rot maar op.’ Dit terwijl Nederturken óók Nederlanders zijn — of Wilders dat nou plezant vindt of niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. henk vintage

  Je kan jezelf niet het land uitzetten, maar remigreren kan natuurlijk altijd.
  Zelfs met een oprotpremie als ik het goed begrijp.

  1. Anticmaster

   ik kan ozcan zelf ook het wel het land uitzetten, dan krijgt ie geen oprotpremie maar wel gewoon een trap onder zijn kont. Micheal heeft weer teveel in zijn koran zitten lezen en is high van de moskeeparfum toen hij dit artikel schreef dat is wel duidelijk.

  2. Mar

   Remigreren (= terugkeren naar je geboorteland) gaat een beetje moeilijk als je als zaadje/eitje Nederland bent binnengekomen.

 2. edoc431

  Je lult uit je nek michael maar dat wisten we al als het om turken gaat

 3. Benny

  Wilders maakt gewoon een leuke opmerking terug… We weten waar hij voor staat.,en ik sta achter hem…… Die Turk wat ik persoonlijk niet eens de beroerdste vind, mag wat mij betreft gewoon vrijwillig vertrekken. zou er geen traan om laten…. Waar het om gaat is omdat wilders de grap maakt het weer onder de loep ligt…… Nl is eenrichting verkeer…. Zeker de media

 4. Duke

  “Het was dus helemaal geen anti-Wilders column”. Dat is het dus wel, tenminste als je goed kan lezen. Het is geen compliment als iemand tegen je zegt “je bent net zo punctueel als Eichmann” of “je kan bijna zo goed liegen als Rutte”. Op dezelfde manier ‘complimenteert’ Okyan het taalgebruik van Wilders, dat hij plat-populistisch vindt.
  Dit artikel is ook anti-Wilders.

 5. Robert75

  Zeker omdat Akyol op geen enkele manier dan ook een ‘extremist’ is, en dus bepaald geen deel van het immigratieprobleem is. Het bevestigt maar weer dat Wilders het niet over ‘niet-integrerende buitenlanders’ heeft, maar over alle immigranten van islamitische afkomst.

  ————————————————————————————————–

  Dan moet Van Der Galien het programma nog eens een keer goed terug kijken. Aangezien Wilders ook duidelijk heft gezegd dat moslims die zich aan de wet houden en onze normen en waardes respecteren helemaal niet het land uit hoeven. Maar als die rode lijn over gaat paspoort afpakken en terug.

  Wilders spreekt dus wel degelijk over de groep niet-integrerende buitenlanders en niet over moslims die dat wel gewoon doen. Maar dat is dus juist het probleem. Dar de integrerende moslim het keer op keer op toch weer opneemt voor moslims die dat weigeren te doen.

  En dat is opzienbarend aangezien de groep die weigeren te integreren het juist verpesten voor de groep die wel integreren. Ze zouden zich er juist eens tegen uit moeten spreken in plaats van keer op keer de mensen aan te vallen die daar iets van zeggen.

 6. NoDoubt

  Het is in 2050, binnen 30 jaar zijn wij geislamiseerd, nu fase 2 van de jihad. Er komt een shariarechtbank zie engeland noorwegen en frankrijk. In zijn land van zijn ouders worden ze in Turkije al weggevaagd/schoongeveegd. Dat is islam, je ontdoen van democraten en niet-moslims aldus mohammed die eigenhandig vrouwen verkrachtte en honderden mensen eigenhandig vermoordde. Dus wat wil Akoyl. Democratie of een Turkse staat. Want Erdoghan preekt in alle Europese Diyanet moskeeën wekelijks dat niet-islamieten moeten worden gezuiverd. (de helm en het zwaard)

 7. HendrikJan

  Even voor de goede orde, Turken en Duitsers maken nooit een grapje.
  Deze Akyol was de reden, dat het AD na 50 jaar, niet meer in het stulpje van HJ op de mat ploft.
  Hij Akyol moet proberen om zoveel mogelijk Turken achter zijn vertrek plannen te krijgen.
  Kunnen ze waarschijnlijk nog korting krijgen ook bij Corendon.
  Let op hij stelt het zelf voor.

  1. Aytas

   Het lijkt mij dat jouw soort instelling veel beter in turkey thuis hoort, onverdraagzaam, roep om dictator en bij alles aan het jammeren hoe slecht je het hebt. Wilders is een landverrader en dat steun jij.

   1. HendrikJan

    Geweldig en nou weer gauw je hoofddoek om en achter de bank, je vriendje komt zo thuis.

 8. TD

  Daar kan ik maar één zinnetje over zeggen:Val dood Özcan Akyol!

 9. Bosche draak

  “Ozzy” is een rukschrijvertje en zuigert eerste klas.
  Hoe vaak hij wel niet de strapatsen van tuig loopt goed te praten.
  Is het niet Revu dan loopt die geitebreier wel te zeuren in het Dagblad.
  Typisch gevalletje van “kijk hoe goed ze het wel niet doen” van straatschoft tot schrijfmuts.
  Dat hij maar lekker kritisch in Turkije gaat zitten wezen, beland hij zo in de bak.

 10. J.C.

  Özcan Akyol vindt dat de heer Wilders, in tegenstelling tot de andere parlementariërs, wel duidelijke taal spreekt voor de gewone Nederlandse luisteraar. Hierin past dus ook de als reactie bedoelde grappige, maar duidelijke, opmerking: toedeledokie. Niks merkwaardig en triest aan.

 11. Tante Sidonia

  O ja,… eind van de maand nadert!
  Benieuwd of de beloofde (Rutte) loonsverhoging er in zit!

  1. Aytas

   Bij mij hangt een loonsverhoging van mijn baas af.

 12. Howard

  Heeft Özcan Akyol ook een mening over het uitzetten van de FD collega uit Turkije?

 13. Heras

  Ik snap het probleem van de schrijver niet. Beide heren benaderen elkaar op hetzelfde niveau. Ik vind het juist wel grappig van Wilders, en ik denk niet dat Ozcan beledigd is, daar hij zelf ook vaak geen blad voor de mond neemt in zijn columns.

 14. Aytas

  Geert Wilders wordt betaald als parlementariër om een ander belang dan het Nederlandse te dienen, dit is een ware landverrader.

  Als je als Nederlandse met migratie achtergrond en andere huidskleur de mafklappers van de pvv serieus gaat nemen heb je geen leven meer. Dat clubje is compleet aan het radicaliseren. Wilders zelf hoort vastgezet te worden, smerige landverrader.

  1. DeBruijn

   En u zegt dat anderen hier onverdraagzaam zijn? U bent het naar Wilders.

  2. Marija

   @Aytas, ik hoop dat u na 20 maart met de staart tussen de benen verdwijnt naar een voor u wel prettig bewoonbaar land. Toedeledokie.

   1. Lugar

    @Marija: Als je het geen eten geeft leeft het ook niet.

  3. DeBruijn

   Overigens heb ik niets met Wilders.

 15. TD

  “smerige landverrader”
  Iemand met Afrikaanse roots noemde Wilders een smerige landverrader!
  Mens houd je bek en rot op naar de noord of zuidpool!

 16. Lugar

  Als je jezelf het land uit wil zetten hou ik je ook niet tegen, en Corendon is volgens mij een prima maatschappij?

 17. Seneca

  de uitzending van Jensen/Wilders was niet pro FvD en dat is de reden dat de heer vd Galien in een stuip schiet. anders niets want gelooft u mij maar, zelfs de heer MvdG heeft gegrinnikt toen hij dit berichtje las.

 18. Siemien

  Het was een zéér goeie uitzending..

  1. poldi

   ++++

  2. sjun

   Dan gaat hij vanzelf viraal op het internet.

 19. Veteraan

  Is dit niet stukje geschreven om wat uit te lokken of zou die Michael van der Galien dit nu echt menen.
  Maar ja, in beide gevallen niet boeiend.

 20. Gerlos

  Was maarvertrokken want heel veel Nederlanders zullen je niet missen al denk je daar misschien anders over. Ik zou zeggen wees verstandig en vertrek, goede reis toegewenst.

 21. Pescador

  Nou rot op dan.

 22. Arie B

  Wilders maakt een grapje terug (afkomstig uit nota bene een cabaretprogramma) en Michael vermoedt direct dat het 100% ernst is. Beetje vergezocht!

 23. Karel de Grote

  Özcan Akyol, tja het blijft een Turk.

 24. Shadow1100

  “Nederturk”? Een turk blijft een turk en wordt nooit vrijwillig een Nederlander.
  Als straks de Nederlanders in Nederland in de minderheid zijn zal deze Ozcan zijn ware gezicht laten zien. Weet waar u op stemt dit jaar!!!!!!

 25. ruudjeenjose

  Volkomen gelijk heeft Wilders. 20 maart PVV
  Dat wordt voor velen koffers pakken en oprotten.

 26. cmnsetv

  Zo erg is het grapje van Wilders nou toch ook weer niet?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.