Özcan Akyol: 'Toen ik Wilders bij Jensen zag wilde ik mezelf uitzetten.' Wilders: 'Toedeledokie!'

Geen categoriejan 17 2019, 14:00
Ach wat leuk.
Özcan Akyol was bepaald niet onder de indruk van het optreden van Geert Wilders deze week in het programma van Robert Jensen. Nou ja, niet op positieve wijze, in ieder geval. In zijn column voor het AD schrijft Akyol namelijk dat hij zichzelf bijna wilde uitzetten toen hij de aflevering keek.

Terwijl ik naar Geert Wilders op de bank van Robert Jensen zat te luisteren, had ik eigenlijk zin om mezelf ook maar het land uit te zetten. Het moest maar eens afgelopen zijn met die bijdehante meninkjes in deze krant.

Wilders reageert direct:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1085842639058956288
"Toedeledokie," schrijft hij, met daaronder de website van luchtvaartmaatschappij Corendon. Dit onder het motto: die vliegen vaak naar Turkije.
Je zou erom kunnen lachen, maar eigenlijk is het natuurlijk dieptriest dat een parlementariër zoiets schrijft. En dan niet zomaar een parlementariër, maar de leider van één van de grootste partijen in de Tweede Kamer. Wat een ongelooflijke botte, arrogante, om niet te zeggen racistische manier van doen. Akyol maakt een grapje, en voila, Wilders staat klaar met een link. Triest, eigenlijk. Zeker omdat Akyol op geen enkele manier dan ook een 'extremist' is, en dus bepaald geen deel van het immigratieprobleem is. Het bevestigt maar weer dat Wilders het niet over 'niet-integrerende buitenlanders' heeft, maar over alle immigranten van islamitische afkomst.
Wilders' reactie is nog merkwaardiger als je bedenkt dat Akyol hem zowaar een paar complimenten gaf:

Alle gekheid op een stokje: hoewel de teksten inhoudelijk aan alle kanten rammelden, bewees de leider van de PVV andermaal wat hij wél heeft en zijn progressieve tegenstrevers niet: het talent om verbaal alles loepzuiver uit te leggen, zonder al te veel uitweidingen.

In die zin zouden linkse politici eens goed moet kijken naar hoe de PVV dat al jaren doet. Ze kunnen eenvoudig taalgebruik gekoppeld aan complexe vraagstukken wel diskwalificeren als ‘plat populisme’, maar de behoefte ernaar voelt de burger wel – zo nu en dan.

Het was dus helemaal geen anti-Wilders column.
Tja. Het is triest, maar Geert wordt steeds erger. Een Nederturk kan werkelijk niets meer zeggen of hij reageert met het equivalent van 'rot maar op.' Dit terwijl Nederturken óók Nederlanders zijn -- of Wilders dat nou plezant vindt of niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten