Partijkantoor van radicaal-rechtse AfD doet BOEM, politie vermoedt terroristische aanslag

Bij het kantoor van de Duitse partij AfD is gisteravond een grote explosie geweest. Niemand raakte gewond, maar de ravage is groot.

Het Oost-Duitse stadje Döbeln is gisteren opgeschrikt door een grote explosie. Wonder boven wonder raakte daar niemand bij gewond, maar de voorgevel van het partijkantoor van de radicaal-rechtse AfD-partij – een zusterpartij van de PVV – lag na afloop wel in puin. De politie kan nog niets met zekerheid bevestigen, maar er wordt wel sterk vanuitgegaan dat dit een terroristische aanslag geweest is:

“Voor het partijkantoor van de rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD) in de Oost-Duitse plaats Döbeln is een zware explosie geweest. Volgens de Leipziger Volkszeitung wordt rekening gehouden met een aanslag. Een politiewoordvoerder zegt dat er een onbekende substantie is ontploft. Er raakte niemand gewond.”

Sinds 6 mei 2002 weten Nederlanders maar al te goed dat het gevaarlijk kan zijn om ter rechterzijde van de VVD te staan. Pim Fortuyn en Theo van Gogh moesten het met de dood bekopen, Geert Wilders kreeg loodzware beveiliging en ook Thierry Baudet moet bewaakt worden omdat er genoeg onverlaten zijn die hem wel wat zouden willen aandoen.

Duitsland was tot dusverre verschoond gebleven van deze vorm van agressie tegen rechtse politici, maar na vandaag kunnen onze oosterburen hun kop niet meer in het zand steken: je kan rechts zijn, maar dat betekent wél dat je een levensgroot target op de rug schildert. Zeker niet prettig, maar het is niet anders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Troelstra

  Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

  Gepubliceerd op 5 februari 2017 – 11:15 door Uri van As

  Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

  Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

  Fascisten
  Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

  Superioriteit
  Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

  Diversiteit
  Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

  Geïndoctrineerd
  De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

  Franse revolutie
  Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

  Potentaten
  Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

  Utopisme
  Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

  Ophitsing
  In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

  Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

  1. HendrikJan

   Inderdaad Troelstra, na mijn verplichte diensttijd eind jaren 50, is het in Nederland hard achteruit gegaan.
   De arbeiders hadden niets en de groep rijken dekte elkaar en werden hierdoor nog rijker.
   Toen moesten de grenzen open voor de gastarbeider en werden de rijken nog rijker en de arbeiders hadden nog steeds niets, alleen kwamen er vreemdelingen op de werkvloer die niet te verstaan waren en een vreemd geloof mee brachten en daarom een kliekje vormde en dat tot heden hebben volgehouden, nu is het kliekje groot gegroeid.
   En de arbeiders zijn nog steeds arm en de rijken zijn nog veel , veel rijker geworden.
   De omvolking is zo goed als rond.
   Waar en hoe moet dit eindigen.

   1. Aytas

    ‘Inderdaad Troelstra, na mijn verplichte diensttijd eind jaren 50, is het in Nederland hard achteruit gegaan.
    De arbeiders hadden niets en de groep rijken dekte elkaar en werden hierdoor nog rijker.’

    Koekoek.

    1. wheelboy

     Aytas
     Is dat nu dan anders . Half idioot NL stemt op het kartel (jij ook) die de democratie om zeep helpen . Die de burger al jaren de strot dicht knijpen met belasting verhogingen en verzinnen van nieuwe belastingen . Waar we jaren solidair waren als het ging om minder bedeelde NL . Die of ziek of zonder werk zaten . Wordt nu de sociale cohesie de grond in geboord .En waardoor door 100.000 den vreemde binnen te laten . Die geen steentje hebben bijgedragen alleen maar geld hebben gekost . Nederland is er vanaf de 90s pas achteruit gegaan en na mate je meer na deze tijd komt steeds harder . Tot we straks door toe doen door fig zoals jou en nog ea .Heel de verzorgingsstaat is afgebroken . Ik zou niet graag nu beginnen met nog 50 jaar te moeten werken . En als jij eind jaren 50 DPL bent geweest dan heb jij overal de vruchten van mogen plukken . En denk je nu zoals vele van jou leeftijd genoten het zal mijn tijd wel duren . Na mij de zondvloed . Die mentaliteit zie ik veel bij de 70+ . Niet denkende aan hun kinderen en kleinkinderen . Of aan een ander die het niet zo goed heeft als jij en ik .Maar constant moet rekenen of ze het wel halen tot einde van de maand . Ik dank god op mn knieën dat nooit te hebben hoeven doen .En neem mijn petje af voor diegene die zo maand in maand uit moeten leven .

     1. edoc431

      je moet dat kk wijf niet zo verhaal aan haar Ku.t hangen dat is zuurstof voor dit hitler geval

     2. Aytas

      Ik stem niet. Ik reageerde en had de tekst gekopieerd.

      Ik kan er geen touw aan vast knopen wat je bedoelt.

     3. HendrikJan

      Even voor de goede orde,mijn aandeel aan de Nederlandse samenleving is nog steeds aanwezig.
      Ik ga zo naar Rotterdam of Den Haag, inclusief mijn Gele hesje.
      Ik denk Rotterdam, lekker een loopje over de Erasmusbrug.
      Den Haag is ook een optie, maar was vorige week iets te heavy.

    2. TD

     Aytas:
     houd je bek,trut!

     1. Aytas

      Nope je bent het dus eens met iemand die beweert dat Nederland in de jaren zestig achteruit is gegaan? Jij bent overigens een inhoudelijk lichtgewicht.

    3. edoc431

     jij moet snel eens leren je bek te houden misbaksel hoop dat je niet oud wordt en dat meen ik echt

     1. Lugar

      ‘Negeren kun je leren’
      ~Lugar~

     2. sjun

      Je kunt van geen enkele nieuwkomer culturele in- en aanpassing verwachten als je niet zelf begint een cultuur ter navolging uit te dragen opdat geweten kan worden welke omgangsvormen noodzakelijk zijn geweest om het land voorspoed op basis van gepraktiseerde aanspreekbaarheid te brengen. Overweeg het ook eens en zet je energie nuttiger in om mensen voor te lichten over wat er gaande is in onze maatschappij en waartoe dat volgens jou leidt in plaats van individuen met een andere mening te beschimpen.

      Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat je op grond waarvan doet maar kijk daarbij in elk geval verder vooruit dan een moment van ergernis.

  2. Troelstra

   Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

   Arrestaties na explosie AfD-kantoor

   De Duitse politie heeft drie verdachten opgepakt in verband met de explosie gisteravond voor het partijkantoor van de rechts-populistische AfD in de Duitse stad Döbeln. Dat heeft de deelstaat Saksen, waarin Döbeln ligt, vrijdag bekendgemaakt.

   Een speciale eenheid die zich bezighoudt met politiek gemotiveerde criminaliteit en terrorisme, wist drie Duitse verdachten van 29, 32 en 50 jaar oud, op te pakken. Het Openbaar Ministerie onderzoekt het incident in de stad, die ligt tussen Leipzig en Dresden.

   Rond 19.30 uur donderdagavond klonk een luide explosie bij het partijkantoor. Omstanders meldden dat het mogelijk om vuurwerk ging. Het kantoor, twee naastgelegen panden en twee bestelauto’s voor de deur werden beschadigd.

   In de afgelopen weken is er een toename van aanvallen op AfD-kantoren in Saksen. Die veroorzaakten vooral schade aan de gebouwen. De aanslag op het AfD-kantoor in Döbeln is een uitzondering, aangezien de explosie ook mensen had kunnen treffen, meldt de deelstaat.

 2. Rien Noppen

  Het AfD is een extremistische club, het is niet zo vreemd dat die extremisme oproept.

  1. Roughwood

   Absoluut normaal dat er dan bommen worden geplaatst. Het gebruik van geweld is in dit geval natuurlijk volkomen gelegitimeerd! Laat u eens nakijken Noppen…

   1. edoc431

    noppen =duijndam

  2. Groeneveld

   Rien Noppen geeft aan niet meer van het AfD te weten dan de gelijkgeschakelde mainstream media in zijn grijze masse hebben gepomp. Dapper nalullend wat hij leest, kiest hij voor de makkelijkste weg – zelf informatie inwinnen en een oordeel vormen is veel te moeilijk voor deze simpele ziel.

   AfD een extremistische club? Merkel is extremistisch met haar opendeur politiek.

   1. Rien Noppen

    Ik wijs slechts op een eenvoudige natuurwet: haat roept haat op. Volgens die natuurwet roept haat tegen allochtonen haat van allochtonen op.

    Als je die eenvoudige logica niet kunt inzien houdt het op.

    Eninderdaad, in die logica heeft Geert W. de bedreigingen in belangrijke mate aan zichzelf te danken, onverlet het feit dat hij het volste recht heeft haatzaaiende opmerkingen te maken. Niet alles wat de wet toestaat is echter verstandig en verantwoordelijk.

    1. Troelstra

     Haat roept haat op. Daarom is er een gezonde aversie jegens de Islam welke al 1400 jaar staat voor oorlog, haat en vernietiging.

    2. Fortiori

     @Rien…Dit staat als een huis !

   2. Floris

    @ Groeneveld: u weet tegen wie u het heeft?

    1. Groeneveld

     Ik had het te laat in de gaten Floris. Heeft Duijndam alweer een ban gekregen?

  3. Arie B

   Ziek brein heb je Ernst. Ik vind jou ook tamelijk extremistisch in praktisch al jouw opvattingen. Betekent dat ook dat jij kaatst en de bal mag verwachten?

  4. Aytas

   Geweld is per definitie verkeerd.

 3. henk vintage

  Het AFD is een partij die het beste met de Duitsers en hun toekomst voor heeft.

 4. jasper38

  Geweld komt altijd van links.

 5. TD

  Deze aanslag is gedaan door de Duits-islamitische multiculti aanhangers,deze hebben een vreselijke angst voor de AFD,met deze aktie denkt men dat deze partij inbindt!
  Noway!

 6. TD

  K STEL VOOR OM GEEN ENKELE REACTIE MEER TE GEVEN OP ENE AYTAS,DIT MENS IS 100% ANTI NEDERLANDS EN EUROPA!
  DUS ELKE REAKTIE ONWAARDIG!

  1. Aytas

   Anti Nederland? Leg dat eens uit ? Denk dat je dat weer niet doet je hebt een grote bek maar staat voor de afbraak van Nederland waar ik opbouw wil. De reageerders hier doen de waarheid gewoon te vaak geweld aan. Jammerkont.

  2. Fortiori

   @TD, Hier maakt U een denkfout ! De meeste reaguurders hier op DDS zijn anti Europees (EU) dat moet toch geen bezwaar zijn ?

   1. TD

    Fortiori:
    Ik bedoel de manier van leven hier in het westen,en ben uiteraard tégen de EU-28 landen organisatie!

 7. fusilier

  De rote armee fraktion is na al die jaren nog springlevend.

 8. Gosselaar333

  Quispiel Noppen Duijndam acht de Joodse cultuur zeer hoog. Daarnaast heeft de kleine gluiperd sympathie voor Hamas, een terroristische organisatie die Joden wereldwijd de zee in willen drijven. Met dit soort domheid hebben we hier te maken. Het is beter Ernst zijn reacties met een korreltje zout te nemen. De beste man weet niet beter.

 9. Ries

  Als haar haat oproept, dan is het volstrekt logisch dat we de pest hebben gekregen aan alles wat naar islam riekt, want daar ligt het begin van alle ellende.

 10. TD

  Ik hoop dat de volgende Europese partijen in de toekomst succes gaan krijgen om Europa weer leefbaar te maken:Vlaams Belang,PVV,FVD,Front National,AFD,Pan-Europese rechtse jeugdbeweging etc.

  1. Fortiori

   @TD …Ik denk dat Thierry niet graag gelijkgeschakeld wil worden met deze partijen. Hij is hiervoor niet opgeleid of geschoold. Hij is iemand die voor eigen succes gaat.

   1. TD

    Fortiori:
    Ik weet,generaliserend wil ik de richting weergeven,waarheen het volgens mij heen moet.

   2. HendrikJan

    Ik denk dat hij toch een antwoord moet zijn op de onvrede die er in Nederland heerst.
    Gaat hij de fout maken om tegen de Rutte club aan te schurken dan is het na één verkiezing over met hem.

 11. Gerlos

  Zouden hier die linkse activisten achter zitten, lijkt mij wel.

 12. Koos sssss

  Prima als je AFD radicaal rechts noemt, Tim. Realiseer je wel, dat DDS in dat geval ook radicaal rechts is.

 13. HendrikJan

  Het is simpel de daders gaan over lijken en het einde is niet in zicht.
  Veel te veel jaren zijn de burgers belazert en de echte confrontatie laat waarschijnlijk, niet lang op zich wachten.
  De Gele hesjes zijn waarschijnlijk een voorbode, van minder vriendelijk confrontaties.
  In de gehele EU moeten de overheden stoppen, met het liegen en bedriegen van de goedwillende burgers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.