jan roos

Column Jan Roos: Buitenlandse krakers mogen illegale gelukszoekers naar Amsterdam halen. Het paard van Troje!

Geen categoriejan 04 2019, 12:00
In zijn eerste column van 2019 zet Jan Roos het fenomeen kraken in de aandacht. Een misdaad, aldus Roos, waar echt geen romantische trekjes aan kleven. Ook de verwevenheid met de industrie van de illegale migratie baart hem grote zorgen.
Als ik ergens een broertje dood aan heb, dan zijn het wel krakers. Sommige mensen (vrijwel altijd links, en met het wereldbeeld van Vincent Bijlo) zien er iets romantisch in. Ik zie een misdaad. Je claimt je iet toe wat niet van jou is.
Feit is dat kraken in Amsterdam steeds wordt goedgepraat met het verhaaltje over woningnood, maar de grap is dat vrijwel alle krakers in de hoofdstad geen Nederlanders zijn. Rot dan op als je iets aan de woningnood wil doen. Pak je vieze onverzorgde hond bij zijn nekvel en ga lekker langharig werkschuw tuig uithangen in Spanje, Portugal, Italië of een ander land van herkomst. Twee vliegen in één klap! En van vliegen zijn ze gek, want hygiëne staat niet in het krakershandboek.
Miscchien denk je: 'Maak je toch niet zo druk, Jantje. Kraken is allang verboden!' Ja, dat klopt. Alleen in Amsterdam gedoogt het extreem-linkse gemeentebestuur dit ordinaire huisjepik.
En wat het nog erger maakt is dat dit bestuur ook nog eens vijfhonderd illegale gelukszoekers aan een huis gaan helpen. Keurig verzorgd, inclusief natje en droogje en een wasmachine van Miele. Het mag ze natuurlijk aan niks ontbreken, want ze hebben immers niets bijgedragen aan de opbouw van dit land. Maar aan de afbouw doen ze flink hun best.
Wat deze twee zaken aan elkaar koppelt is het volgende: de overheid wil dat we weer eens een sloot immigranten opnemen van zo'n pendelboot. Bij NGO's en onze media zijn die vaartuigen beter bekend als reddingsschepen. Bootladingen kansarme gelukszoekers halen ze van de Libische kust en varen ze naar Europa toe, met alle gevolgen van dien.
Nu blijkt dus dat dit schip geregistreerd staat in Nederland. En wel op het postadres van het ultra-enge en extreem-linkse kraakbolwerk Vrankrijk in Amsterdam. Het lijkt me stug dat dit niet zonder goedkeuring van het stadsbestuur gebeurt. Dus onze hoofdstad laat buitenlandse krakers nog meer buitenlanders naar de stad halen. Weet je hoe je zoiets noemt? Het paard van Troje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten