snapshot6

Partijkantoor van radicaal-rechtse AfD doet BOEM, politie vermoedt terroristische aanslag

Geen categoriejan 04 2019, 14:00
Bij het kantoor van de Duitse partij AfD is gisteravond een grote explosie geweest. Niemand raakte gewond, maar de ravage is groot.
Het Oost-Duitse stadje Döbeln is gisteren opgeschrikt door een grote explosie. Wonder boven wonder raakte daar niemand bij gewond, maar de voorgevel van het partijkantoor van de radicaal-rechtse AfD-partij - een zusterpartij van de PVV - lag na afloop wel in puin. De politie kan nog niets met zekerheid bevestigen, maar er wordt wel sterk vanuitgegaan dat dit een terroristische aanslag geweest is:

"Voor het partijkantoor van de rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD) in de Oost-Duitse plaats Döbeln is een zware explosie geweest. Volgens de Leipziger Volkszeitung wordt rekening gehouden met een aanslag. Een politiewoordvoerder zegt dat er een onbekende substantie is ontploft. Er raakte niemand gewond."

Sinds 6 mei 2002 weten Nederlanders maar al te goed dat het gevaarlijk kan zijn om ter rechterzijde van de VVD te staan. Pim Fortuyn en Theo van Gogh moesten het met de dood bekopen, Geert Wilders kreeg loodzware beveiliging en ook Thierry Baudet moet bewaakt worden omdat er genoeg onverlaten zijn die hem wel wat zouden willen aandoen.
Duitsland was tot dusverre verschoond gebleven van deze vorm van agressie tegen rechtse politici, maar na vandaag kunnen onze oosterburen hun kop niet meer in het zand steken: je kan rechts zijn, maar dat betekent wél dat je een levensgroot target op de rug schildert. Zeker niet prettig, maar het is niet anders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten