Duitse Polizei voert mega-razzia uit tegen ‘criminele clans’ in Noordrijn-Westfalen

De Duitse Polizei. Bron: Flickr / mw238
Foto: De Duitse Polizei. Bron: Flickr / mw238

De Duitse politie is gisteravond een grote actie begonnen om van criminaliteit verdachte ondernemers een bezoekje te brengen. Natuurlijk was de kern van de actie in Noordrijn-Westfalen en er waren honderden agenten op de been. Bookmakers, theezaakjes en shishalounges waren veelbezochte plekken waar de politie verdenkingen bij had.  De actie was gericht tegen maffiapraktijken in het industriestaatje en miljoenen euro’s werden in beslag genomen aldus de Duitse krant Zeit. Ook werden 14 verdachten ingerekend. De zoektocht sluit aan bij eerdere onderzoeken waarbij Italiaanse maffialeden werden gearresteerd. In december 2018 nog werden ruim 90 verdachten opgepakt. 

In de meeste gevallen gaat het om verdenkingen van het witwassen van geld, belastingontduiking en zwartwerk, aldus de veiligheidsdiensten. Opvallend is dus dat niet bedreigingen van burgers, overlast of andere zaken hierbij leidend waren, maar overtredingen die de staatskas schaden. Dat is natuurlijk hoe we staten kennen: als het om haar eigen belang gaat zijn ze er als de kippen bij om de ‘veiligheid’ te garanderen. De verdachten zijn familieclans: corrupte en criminele families die huizen de Duitse deelstaat.

Een medewerker van de Duitse politie: “Wij onderzoeken consequent strafbare feiten die door individuele leden van de familieclans zijn gepleegd.”

Het gaat hierbij om een grote actie waarbij verschillende diensten bijdroegen aan het onderzoek. Medewerkers van de belastingdienst waren aanwezig en er werden verkeers– en identiteitscontroles uitgevoerd. In de grote steden van het Ruhrgebied vind behoorlijk wat criminaliteit plaats. Volgens officiële statistieken zijn in sommige gebieden 12.000 delicten per 100.000 inwoners. Dat is een schrikbarend hoog cijfer. Dortmund, Essen, Düsseldorf en Keulen springen er uit. Ook Munster is behoorlijk crimineel.

Het is waarschijnlijk dat voornamelijk jonge mannen verdacht worden voor delicten. Volgens de statistieken zijn mannen onevenredig actief in het criminele circuit. In dit specifieke geval gaat het dan ook complete families die scenes uit de Godfather naspelen in het echt. Dat shishalounges, bookmakers, restaurantjes en kroegen veelbezochte plaatsen zijn als het gaat om witwassen behoeft geen verbazing. Het gebeurt wel vaker dat dit soort bedrijvigheid wordt gekaapt door criminele bendes en misbruikt voor het witwassen van geld.

Dat is op dergelijke locaties gewoon veel makkelijker. Veel mensen betalen met cash op die locaties en de ‘omzet’ aanvullen met geld verdiend in het criminele circuit valt niet snel op. Door onderzoek te doen naar de hoeveelheid gasten in relatie tot de omzet kunnen ambtenaren achterhalen of het aannemelijk is dergelijke ondernemers te verdenken.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

61 reacties

 1.   

  Zwangere vrouw neergestoken in Duitsland, asielzoeker opgepakt

  Baby overleden!!!

  1.   

   “asielzoeker opgepakt”

   Ik dacht opgehangen…

  2.   

   Dagelijks 10 geweldsdelicten tegen vluchtelingen in Duitsland. Je baas geeft al weer aan hoe ziek jullie zijn.

   1.   

    Dagelijks zo, ‘n 100 gewelds delicten door “vluchtelingen” gepleegd…..alleen al in Germania!

    1.   

     Dat is niet in de misdaadcijfers te vinden beste.

     1.   

      Dat van jou ook niet neulveter flikker op

     2.   

      @edoc431: Niet reageren is beter en effectiever.

     3.   

      Dat is het wel. Vrij gemakkelijk zelfs. Luister naar je baas, je mag niet op mij reageren. Hij vertelt wat je wel of niet mag. Je zult aan de lijn lopen en vooral niet zelfstandig denken.

    2.   

     En waarom zwijgen die MeningsSturende Media daarover? Waarom mogen we dat niet weten?

   2.   

    Heel problematisch inderdaad, het toont maar weer aan welke negatieve effecten er kleven aan massa-migraties. Zo zou het niet moeten zijn, maar zo is het nu eenmaal wel…

    1.   

     @Teunis: Ik schat alleen niet dat dit nog langer zo doorgaat, de Duitse kiezer is natuurlijk niet achterlijk.

    2.   

     Dus een aantal mensen dat zich niet kan gedragen krijgt hun zin? Zo voedt je kinderen ook niet op, hoop ik. Volgens mij is het veel belangrijker om migratie redenen en de misdragende vluchtelingen en hun autochtone gelijken aan te pakken. Goeden met slechten af rekenen is einde beschaving.

     1.   

      Zo ken ik in Nederland ook een aantal minderheden die hun zin krijgen jankorgel

     2.   

      @aytas: Als de migratie redenen zijn aantepakken en zo voorkomt dat mensen emigreren is dat natuurlijk het beste om te doen. Maar zolang degene die daar eventueel iets aan kunnen doen dit niet doen is het wellicht toch beter om zo min mogelijk culturen die dusdanig verschillen van de onze om integreren mogelijk te maken binnen te halen.

     3.   

      Dan is er nooit een beschaving geweest Aytas want zolang ik me kan herrineren zijn de goede de dupe van de slechte.

   3.   

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

   4.   

    @Aytas; U bent een ordinaire linkse fascist. Och al die arme en beschaafde vluchtelingetjes, die doen nooit een vlieg kwaad. Het is allemaal de schuld van rechts. Ik zou Handtas derhalve willen typeren als een blinde vink met oogkleppen die alles recht lult wat krom is. Verzint u ook even een ‘links verheerlijkend en asielzoekers ontlastend’ verhaaltje als reactie op het onderstaande?

    weeweewee.voiceofeurope.com/2019/01/german-afd-politician-was-hit-on-his-head/

  3.   

   Het betreft een geweldsdaad in de relationele sfeer.

   1.   

    Blablabla. Blaaskaak. Het kan in ieder geval jouw niet overkomen. Zelfs de muizen en ratten, willen niet eens in je buurt komen. En relaties? Hahahahahaha. Tiktaktiktak!

   2.   

    @Quisling; Dan mag het natuurlijk. Niets aan de hand en volkomen legitiem. Tjonge jonge wat een inhoudelijke topreactie weer!

  4.   

   “In het Duitse Bad Kreuznach is begin dit weekend een 25-jarige Poolse vrouw neergestoken terwijl zij in het ziekenhuis lag. De vrouw, die inmiddels stabiel is, verloor hierbij haar ongeboren kind. Een 25-jarige Afghaanse asielzoeker is aangehouden.

   AD 13-01-2019

 2.   

  Het lijkt wel of Teunis teleurgesteld is in de doelgroep van de razzia.
  .
  Zouden we vandaag wat van ons aller Groentje horen of is hij ook….?

 3.   

  Eerst ‘wier sjaffen das’ en dan vreemd opkijken?

  1.   

   4/1

 4.   

  Volgens schattingen van de politie wonen er in Berlijn bijna twintig grote Arabische familieclans. Ze hebben elk maximaal 500 leden. Twaalf clans veroorzaken ernstige problemen voor de politie, omdat zij herhaaldelijk georganiseerde misdaden plegen.

  De clans, bestaande uit Arabieren, Turken en Afrikanen, opereren voornamelijk in het westen van de stad. Sommige Arabische clans wonen in de voorstad Neukölln in Berlijn en hebben bepaalde straten onder elkaar verdeeld.

  Het probleem beperkt zich niet tot Berlijn. De clans zijn ook actief in het Ruhrgebied, in Nedersaksen en Bremen.

  1.   

   Heb je daar een bron of zoekterm bij Ritter?

   1.   

    Lugar

    Zoek onder de kop: “Berlijnse onderwereld volledig in handen van extreem gewelddadige Arabische clans”

    1.   

     Fenixx.

     I rest my case.

     1.   

      Ernst,
      Ook hier betreft het Arabische clans.
      Schlag gegen kriminelle Araber-Clans im gesamten Ruhrgebiet!

      Mit einem Großaufgebot von mehr als 1300 Beamten ging die Polizei in den großen Ruhrgebiets-Städten (Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Bochum, Dortmund, Recklinghausen) gegen kriminelle Großfamilien vor. Besonders im Visier der Ermittler: Spielhallen, Shisha-Bars und Cafés.
      bron. Bild

     2.   

      @Stanly2000: Denk je dat het beter wordt als je op de trol reageert?

     3.   

      Lugar,
      Nee maar als een domme jongen domme opmerkingen plaats kan ik me soms niet inhouden.

     4.   

      Lugar heeft zijn medestrijders niet meer in bedwang.
      Allemaal luisteren naar Capo-gestapo Lugar.
      Anders wordt je verbannen door middel van zijn script.
      Een ergere straf bestaat er niet.

     5.   

      @Stanly2000: Begrijpelijk. Toch heb je veel meer effect als je ‘de domme jongen’ negeert, dat gaat hij vervelend vinden.

     6.   

      @Stanly2000: Bovendien, tot slot; als jij niet reageert kan hij zijn spelletje ook niet meer spelen, door jouw reacties speel je zijn spelletje, en hij vindt het héérlijk.

     7.   

      Het is wel zo dat de onderwereld in het westen ,waar eerst de nette mensen de dienst uitmaakte voor een groot is overgenomen door het Arabische gespuis Dat is gewoon een feit..

   2.   

    Lugar

    Of onder de kop: “Berlijn: 20 Arabische clans beheersen georganiseerde misdaad”

    1.   

     Dankjewel Ritter!

     1.   

      welt.de/politik/deutschland/article154174175/Berlins-Unterwelt-ist-verloren-an-die-arabischen-Clans.html

    2.   

     Auteur Bert Brussen.
     Dat geeft gelijk duidelijkheid.

     1.   

      Spaanse kok

      Kennelijk heeft u het artikel niet gelezen.

      De bron zijn de Duitse media.

      In de Duitse media zijn veel artikelen verschenen over deze Arabische Clans die de onderwereld in o.a. Berlijn beheersen.

     2.   

      @Ritter: Je probeert het wel maar het is kansloos. Deze figuur komt hier niet om met jou te discussiëren en je weet het!

     3.   

      Lugar, loodgieter bellen, je hebt weer een lekkage.
      .
      Ritter, alles wat Bert Brussen aanhaalt, herhaalt of naar verwijst, wantrouw ik.

     4.   

      “alles wat Bert Brussen aanhaalt, herhaalt of naar verwijst, wantrouw ik.”
      —————————————————————–
      Zalig zijn de simpelen van geest.

 5.   

  Die witwassers, criminelen enzo… Zijn dat lelieblanke Germanen, of….?

  1.   

   Zojuist een uitgebreid artikel in Welt gelezen. Wat mij nog het meest raakt (boos en verdrietig) is dat Duitsland écht haar best heeft gedaan om de nieuwkomers een plaats te bieden en te helpen, maar dat ze gewoon keihard de putdeksel op hun neus krijgen, ten koste van gewonden en doden onder de goedwillende Duitse bevolking. Uiteraard gaat de wal dit schip keren, kwestie van tijd!

   Bron: welt.de/politik/deutschland/article154174175/Berlins-Unterwelt-ist-verloren-an-die-arabischen-Clans.html

   1.   

    Lugar, de nieuwkomers hebben helemaal geen behoefte aan goede hulp. Zij hebben hun eigen agenda. Ik lees hierboven dat ze de straten hebben gedeeld en dat is nog maar het begin. Borgerhout (Antwerpen) is nu geheel in handen van Marokkanen. Vandaar dat het nu Borgerrokko heet. Een jongen van acht jaar heeft op televisie verkondigd dat straks Antwerpen helemaal van hun wordt.

    1.   

     @Barry: Of ze behoefte hebben aan hulp weet ik niet, ik weet alleen wel dat Duitsland ruimhartig en goedgevig is geweest. Ze worden volledig vertrapt en natuurlijk is dat voor mij geen verrassing, ik ken de uitkomsten van de islamisering van Europa. Het maakt mij alleen wel verdrietig, ik heb te doen met de gewone Duitser die ook maar gewoon overhoop wordt gestoken.

 6.   

  De kroonjuwelen verwijderen van dat sujet,oog om oog-mes om mes!

  1.   

   @TD: Het ergste is dat het nooit minder wordt, met de import van islam is het hek van de dam! Kwestie van tijd voordat het finaal uit de hand loopt.

  2.   

   Quote : De kroonjuwelen verwijderen.
   .
   Hoho, oppassen voor de gevolgen.
   Zie: Zonder schaamte: Koninklijke familie verkoopt Nederlandse kunstschatten aan hoogste bieder

   1.   

    Spaanse kok:
    Humor,altijd goed!

   2.   

    “Zonder schaamte: Koninklijke familie verkoopt Nederlandse kunstschatten aan hoogste bieder”. Ja en? De rotzooi is nu eenmaal ‘eigen bezit’. Is al een tijdje geleden afgesproken met het gepeupel. En als je het daar niet mee eens ben, kan je op een partij stemmen, of oprichten die dit voorkomt. Maar daar ben je niet glibberig genoeg voor. Nietwaar, Jabba de lul?

 7.   

  Kijk alleen maar in wat voor autos die criminelen rondrijden,daar hoef je niet zon grootschalig onderzoek voor te doen. Gewoon alles afpakken tot de laatste cent. Misdaad mag niet beloont worden.

  1.   

   @Fusilier: Daar heb je wel een punt. Als je kijkt wat zulks kost in de aanschaf en daarna in de vaste lasten, dan heb je wel iets uit te leggen.

 8.   

  De Duitse politie kan in precaire situaties adequater handelen dan Nederland,de Duitsers hebben de GSG9 eenheid die al vanaf 1973 operabel is,een eenheid die op Duitse leest is geschoeid dat is onmiskenbaar,het pistool ziet nét iets losser in de holster dan de NL politie!

  1.   

   @TD: Politie en justitie zijn sowieso effectiever en beter georganiseerd dan de onze. Kan ook niet anders want wij hebben al jarenlang kaalslag en bezuinigingen losgelaten op onze korpsen, bovendien is het Duitse OM verplicht tot vervolgen waardoor er veel meer resultaat wordt geboekt.

 9.   

  Je verwacht het niet hé.
  Ik las trouwens per ongeluk de reactie van die Afrikaanse gelukzoeker Aytas, want normaal sla ik die al over als ik de naam lees.
  Wat een slachtofferrol toch en nooit durven erkennen dat het moslims of vluchtelingen/soortgenoten zijn. Nederlanders doen dit gemiddeld veel eerlijker.
  Als jij een misdaad pleegt als Nederlander of misbruik maakt van een sociaal systeem hoor je bestraft te worden.
  Als een Allochtoon iets doet worden ze altijd verdedigd door hun eigen kudde.
  Vieze trol die hier echt niet hoort.

  1.   

   +1

 10.   

  Is de Duitse regering opgepakt?; het grootste misdaad syndicaat in dat vieze landje dat voor de derde keer binnen 1 eeuw bezig is met het vernietigen van Europa.

 11.   

  Dweilen met de kraan open

 12.   

  “voornamelijk jonge mannen verdacht worden voor delicten. Volgens de statistieken zijn mannen onevenredig actief in het criminele circuit.”

  Discriminatie! Waar blijven de vrouwen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!