Rutte verdubbelt afvalstoffenheffing voor ‘lijfeigenen’ van B.V. Nederland

Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer. Bron: Tweede Kamer.
Foto: Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer. Bron: Tweede Kamer.

De afvalstoffenheffing gaat dit jaar flink omhoog, zo rekenden een aantal mensen bij de Rijksuniversiteit Groningen ons voor. Waarvoor? Om Jesse Klavers klimaatwaanzin te betalen? Of om de potjes van Rutte’s subsidiehazen te spekken, die gaan namelijk ‘investeren’ in duurzame energie. Hoe het ook zij: het Rijk verhoogt de belastingen op afval en dus rekenen gemeenten dit gewoon door naar de burger. 

GeenStijl kopt met ‘U wordt verneukt door Mark Rutte’. Deze woordkeuze mag discutabel zijn, maar het is een feit: onder Rutte steeg de belastingdruk sterk.Rendementen op lijfeigenen van B.V. Nederland zijn dus stukken hoger dan rendementen op spaargeld. Zou u €1000 op uw bankrekening hebben staan om te sparen dan is uw rendement erg laag. Waarschijnlijk minder dan 1%. Maar als u in het bezit bent van 17 miljoen lijfeigenen in het Nederlandse systeem van Rutte dan is het rendement véél hoger.

Bent u in het bezit van burgers dan kunt u de belastingen gewoon met 4% verhogen. En dat gebeurt dan ook. NOS.nl meldt dat de gemeentelijke heffingen met zo’n 4,3% stijgen. Dat moet goed voelen bij de heren en dames van het ministerie van Financiën. De rendementen op belastingopbrengsten zijn dus goed dit jaar. Fijn… Huurders komen er nog bekaaider van af dan kopers. Voor huurders stijgen de belastingen met meer dan 5%(!). Primaire reden van de stijging is de verdubbeling van de belasting op afval door de Rijksoverheid.

Gemeenten produceren weinig en geven vooral geld uit dus komt de rekening bij de burger te liggen. Ze kunnen niet anders. En de drogredenen waarom dit allemaal nodig zou zijn vind je weer overal terug in de pers. De heffing zijn ‘nodig’ om gemeenten te stimuleren ‘te recyclen’. Maar het belasten van afval betekent niet dat er daarmee voldoende redenen zijn voor gemeenten om meer te recyclen. Daarvoor moet infrastructuur worden aangelegd en het geld komt uiteindelijk bij het Rijk terecht en niet bij de gemeenten.

Een vreemde maatregel dus, waarbij de redenen die doelmatigheid zouden garanderen gewoon drogredenen zijn.

 

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

67 reacties

 1.   

  Laatst hoorde ik iemand zeggen: “Ik produceer nauwelijks afval, woon vrij en steek tegenwoordig alles in de fik.”

  Gek hè?

  1.   

   Dat werkt volgens mij niet zo, wij wonen ook vrij, maar in een brandton is vlgs Handhaving ook al niet meer toegestaan.
   Snoeiafval na melding bij de Gemeente is toegestaan, mits je geen overlast veroorzaak.

   1.   

    Natuurlijk is het niet toegestaan. Maar deze nieuwe belastingen, die overigens niet minder worden als je de vuilnis opstookt, zorgen wel voor dit soort toestanden.

 2.   

  Laat me een voorspelling doen: van de door kabinet en coalitie (VVD, CDA, D’66, CU) beloofde koopkrachtverbetering in 2019 komt niets terecht. Die verbetering was compensatie voor de gestegen energielasten, de verhoging van de lage BTW met 50% en de hogere pensioenpremie.

  En inderdaad, de eerste 2 belastingschijven zijn verlaagd. Maar daar staat tegenover dat de heffingskortingen nog veel meer zijn verlaagd. Met als gevolg dat uiteindelijk in 2019 toch meer belasting moet worden betaald.

  Rutte/Dijkhoff, Buma/Hoekstra, Pechtold/Jetten en Segers/Schouten hebben de bevolking bedonderd. En niet zo’n klein beetje ook.

  1.   

   “Nadenkertje. Bij aantreden #Rutte1 vormden collectieve lasten 35,9 % van het bbp. In 2019 stijgt dat tot meer dan 39%. Dat is plm 25 miljard euro per jaar meer. Per huishouden is Nederland in de Rutte-jaren meer dan 3000 euro per jaar meer gaan betalen aan belastingen en premies.”

   Bron: Twitter Baudet

  2.   

   Gekko
   Heb je ooit meegemaakt dat het anders was . We betalen al 300% belasting op de electra en 200% op gas daar hoor ik ze ook niet over . Alsmze dat geld echt aanwenden dan hadden we niets meer hoeven te betalen . Maar het is nooit genoeg bij de roverheid . Wordt echt tijd at de makke schapen de politiek eens afstraffen . Maar zie het niet gebeuren grootste helft stemt toch weer op die corrupte zooi

 3.   

  En ook de vrijstelling “eigen woningforfait” (Wet Hillen) wordt met 3,333% ingeperkt. Ofwel van iedere € 1.000 vrijstelling wordt nu € 34,– afgepakt (moet je gaan betalen).

  Hoe zat het ook alweer met de gunstige koopkrachtplaatjes: iedereen gaat er op vooruit?

  1.   

   “(…) iedereen gaat er op vooruit?”

   Bij Rutte wel, die naait je gewoon waar je zelf bij staat.

   1.   

    …“(…) iedereen gaat er op vooruit?”…
    Ja idd in uw loonzakje zit iets meer…er liggen alleen wel veel onevenredig hogere rekeningen op de mat..
    VVD =
    Betrouwbaar………( )
    Onbetrouwbaar….(×).

    1.   

     [_] Betrouwbaar
     [x] Onbetrouwbaar

 4.   

  Ja mensen 20 maart 2019 Is de tijd of af te rekenen met rutte lll. Ik vraag mij toch af welke hersenlose zielen er toch weer op een van deze 4 partije gaan stemmen.

  1.   

   Stem FVD!

   1.   

    Ik zou zeggen: stem een partij die niet mee doet met de krankzinnig dure klimaatplannen. Dan is de keus beperkt tot 3: PVV, SGP en FvD.

    1.   

     +1

     1.   

      +2

    2.   

     +1

 5.   

  Een grote oplichters bende daar in Den Haag. Hoogste tijd om goed te overwegen waar je op stemt in Maart. Die oplichters, bedriegers moeten hard afgestraft worden. Tijd voor een gruwelijk grote bezem door deze regering te halen. Normale oplichters worden opgepakt dus waarom deze arrogante zakken vullende regering niet?

 6.   

  Stem FVD, OF PVV.
  Die komen tenminste nog op voor eigen bevolking.

  1.   

   Inderdaad, +1

   1.   

    En de SGP dan? (Op12 nog in beeld)

 7.   

  Er is maar een juiste oplossing, bij de komende verkiezingen duidelijk niet op die linkse en midden partijen stemmen!

  1.   

   Juist, +1

 8.   

  Het gezegde je bent van je eerste leugen niet gebarsten,was het maar wel zo geweest dan waren we nu van LEUGENAAR RUTTE verlost.

  1.   

   Met zijn tere vaasje, niet te vergeten.

   1.   

    Zou een zegen zijn als rutte in dat vaasje zou belanden…..

 9.   

  En de vvd krijgt straks gewoon weer 30 zetels..
  Volgend jaar zal de belastingdruk weer hoger zijn dan dit jaar…verwachting voor het jaar daarop..nog hoger!!
  Er zijn honderdduizenden zogenaamde artsen, ingenieurs en apothekers te voeden, kleden, medisch te verzorgen en te huisvesten….de miljarden die dit de autochtone bevolking kost wordt welliswaar nooit openbaar gemaakt maar moeten wel worden opgebracht.
  De brexit zal de afdracht aan de eu ook laten toenemen…we are soo fucked!!

  1.   

   “En de vvd krijgt straks gewoon weer 30 zetels…”

   Nee hoor, in 2017 was de trend van het zetelverlies zichtbaar, VVD verloor 9(!) zetels. Helaas werden zij nog wel de grootste partij, voor mij overigens onvoorstelbaar maar ik heb dan ook PVV gestemd. De PVV die overigens 5(!) zetels won, ook dat zie ik als een trend.

   Ik zie dat PVV en FVD door zullen groeien en de grootste partijen zullen worden omdat het Nederlandse volk het zal is om “democratisch’ gefukt te worden door het kartel van de oude elite. Het is 2018, we zijn inmiddels 170 jaar verder en het is de hoogste tijd voor directe democratie!

   1.   

    Die grootste partij is hem in de schoot geworpen, door de minioorlog die Rutte met Erdogan in Rotterdam uitvocht.
    En vergeet niet, dat iedere genomen maatregel van Balkenende en Rutte nooit meer worden terug gedraaid.
    De EU en de Bilderbergclub zijn de werkelijke bazen in Nederland.

    1.   

     “De EU en de Bilderbergclub zijn de werkelijke bazen in Nederland”

     Zeker, daarom ben ik ervan overtuigd dat FVD & PVV daar verandering in kunnen en zelfs moeten brengen! Rutte I t/m III heeft genoeg schade aangericht, en niet in het minst aan het vertrouwen dat we met elkaar (nog) hebben in de ‘democratie’.

    2.   

     “En vergeet niet, dat iedere genomen maatregel van Balkenende en Rutte nooit meer worden terug gedraaid.”

     Waarom niet? wetten kunnen heel goed afgeschaft worden. Stel dat het FvD en de PVV, samen met bv. 50plus samen 75+ zetels krijgen. Dan is er heel veel verandering mogelijk en dat wordt ook hoog tijd, anders komt op een gegeven ogenblik het kritische punt waarbij Nederland ook in elkaar stort.

   2.   

    Tja lugar ik deel uw optimisme niet..het gros van de nederlandse bevolking is helaas niet zo slim.
    Baudet en Wilders worden nog steeds door de msm aangepakt en als fascistische populisten afgeschilderd.
    Dat zie je in duitsland ook bij de afd..als die grünen de straat op gaan heet dat demonstrieren….als de afd de straat op gaat noemen ze dat marschieren.
    Zo zet je de afd weg als militante fascisten ipv een migratie kritische partij.
    …Maar we zullen zien of nederland bestaat uit domme masochistische lammeren of uit verstandige mensen die zich niet langer willen laten uitkleden!!……

   3.   

    Ook alweer in Trouw vandaag (Ephimenco): De vrijheid om in eigen idoterieën te geloven wordt tegenwoordig niet meer gepruimd.

  2.   

   De artsen beginnen anders zich nu ook achter hun oren krabben dat er zoveel ziekenhuizen zijn gesloten of op de tocht staan.

   1.   

    Dat is helemaal ongekend! Ziekenhuizen failliet…

    1.   

     Dat is één van de vvd stokpaardjes en heet marktwerking lugar!!

     1.   

      Wat wil jij dan? Realistisch en eerlijk graag. De belastingen omlaag en goede voorzieningen? Hoe dan?

     2.   

      De bureaucratie uit de ziekenhuizen halen, de managementlagen en de perverse drive van medici om mensen tot hun laatste snik te willen behandelen omdat de verzekeraar hen daartoe dwingt. Van dat laatste helaas teveel gezien in mijn directe omgeving

     3.   

      We hoeven de belastingen niet te verhogen. Misschien zouden er wat meer mensen moeten gaan werken i.p.v. alleen maar van onze belastingcenten te leven.

     4.   

      Rpml
      Mensen niet te lang in leven houden, er werd mij laatst hier een zieke geest verweten om zelfde opmerking. Als je de zorg inderdaad op die manier wilt bekijken komen we ergens. Ik vind wel dat er dan wel individueel moet worden gekeken en dat kan inderdaad zonder bureaucratie en managers.

     5.   

      @Aytas Discussie over dat onderwerp ligt gevoelig, raakt de ethiek. Desalniettemin hadden ze mijn vader zijn laatste 3 weken mogen besparen, hij wilde niet meer, de medici wel… het werden 3 afgrijselijke weken voor hem die niets aan levenskwaliteit toevoegden en die héél veel geld hebben gekost. Laatste 2 maanden nog 2 van dergelijke gevallen meegemaakt, mensen die niet meer willen, palitatief weigeren en maar door experimenteren.

      PS Kijk nog even in onze discussie van gisteren ;-)

     6.   

      Onze ouderen laten stikken terwijl er best wel wat van die niets uitvretende migranten het land uit kunnen. Ons land is overbevolkt waarvan een deel geen flikker uitvreet en geen grote bijdrage leveren. Maar ook die moeten allemaal betaald worden van onze belastingcenten voor hun bed bad brood regeling, als ze ziek worden, hun huur niet kunnen betalen vanwege te lage uitkering of aan al die instanties die met bloed zweet en tranen hen moeten gaan begeleiden.

    2.   

     Hoe wil jij die openhouden en tegelijkertijd de belastingen verlagen nu de aardgasbaten teruglopen? Oh wacht, het ligt aan de migranten!

     1.   

      Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

     2.   

      ….Oh wacht, het ligt aan de migranten!….
      Juist…..(×)
      Onjuist.( ).
      Of kosten die geen miljarden..??
      Je kunt geld maar 1 keer uitgeven.

     3.   

      “Oh wacht, het ligt aan de migranten!”
      ————————————————-
      Dat was al duidelijk sinds “Binnen Zonder Kloppen” van Pieter Lakeman.

      Een aanrader!

      Inmiddels zijn we vele jaren verder en is de toestand vele malen erger. Het wordt onhoudbaar.

      De hoofdschuldigen zijn trouwens degenen die de poorten voor die migranten hebben opengedaan en nog steeds open houden. Dat zijn de verraders van hun eigen volk en die mogen van mij hun terechte straf krijgen in een tribunaal.

     4.   

      Een vol land is een duur land. En aangezien wij de volste land van Europa zijn klopt dat ook met onze dure bestedingen. Denk maar aan de prijzen van onroerend goed, files zijn geen natuurverschijnsel, natuur en milieu lijden er onder wat des te merkwaardiger maakt dat er politici zijn voor meer groen en tegelijk meer migratie. Daarnaast heeft ons land een merkwaardige traditie; Het binnenlaten van immigranten met gemiddeld weinig of geen bruikbare kwalificaties, een grote afstand qua cultuur en taal en geringe verdiencapiciteit.

     5.   

      Denk ook even aan de onevenredige hoge belasting van de sociale zekerheid en de zorg door (islamitische) allochtonen, de onevenredig hoge vertegenwoordiging in de criminaliteit en wat dat betekent voor politie en justitie: die kunnen al jaren hun taak niet meer aan.

      Het hele land is ontwricht door de massa-emigratie, om maar niet te spreken over de sfeerverpestende werking die met name van hun onopgevoede jeugd uitgaat. Nederland, met name in de grote steden, is geen leuk land meer. Het is verpest door de maakbaarheidsidealen van linkse luchtfietsers. En dat geldt voor heel West-Europa.

     6.   

      En denk aan de partijen die dit faciliteren.

 10.   

  Rutte heeft “beloofd” dat hij niet naar Brussel vertrekt, dus hij zal straks wel in Brussel zitten, lachen met Timmermans dat hij Nederland inmiddels OnNederland heeft gemaakt en op naar de 50% belastijgdruk voor het grotere heil. Eigenlijk is de VVD nog socialistischer dan de SED. Grote nep dus, net zoals die andere poppenkast partijen. Ik stem PVV maar kan me voorstellen dat niet iedereen dat doet. Wat ik me echt niet kan voorstellen is nu nog een stem uitbrengen op dat clubje wat er nu zit.

  1.   

   “(…) maar kan me voorstellen dat niet iedereen dat doet.”

   FVD is een goede tweede, er zal zeker samenwerking gezocht worden met de PVV. Andersom geldt hetzelfde.

  2.   

   Noem mij èèn land waar de socialisten welvaart hebben gebracht,,,het is altijd”’iedereen even WEINIG”.

 11.   

  Sorry voor mijn woordkeuze.
  Maar dat brilletje moet van narigheid stront gaan schijten.
  Hij bedondert de boel en hij lacht je in je gezicht uit.

  Velen vertellen graag die Gele hesjes die stellen niks voor.
  Kijk naar Frankrijk, kijk naar Belgie daar gaat de overheid ze in de ban doen.
  Dat is niet voor niks.
  Angst voor de waarheid.
  Krikke in Den Haag gaat het ook verbieden.
  Alleen Rotterdam gaat nog dapper door.
  Laat men op 02-02-2019 in Maastricht of Utrecht, een grote vredelievende manifestatie houden en daar de ondergang van Rutte 3 bespoedigen.

  1.   

   Als we in de nabije toekomst nog een beetje leuk willen leven…en niet alleen maar moeten werken om de linkse hobby’s te financieren moet de huidige regering worden weggevaagd!!
   Stem PVV..stem FVD!!!!

   1.   

    +1

   2.   

    Ik financier mijn eigen hobby. Daar helpt geen PVV of FVD mij mee. Gewoon gezond verstand. Nooit afhankelijk worden van de een of andere hotemetoot is het beste advies.

    1.   

     Eigen hobby of hobby’s van linksers die het van jouw centen doen, als je het dan hebt over gezond verstand..!

 12.   

  Hoe komt het toch dat ik af en toe een onbedwingbare neiging krijg om die vreselijke grijns van zijn gezicht weg te slaan.

 13.   

  Die pauze-clown moet er nog om lachen ook, waarover lacht die leugenaar eigenlijk nìet vraag ik me af.

 14.   

  Hopelijk kunnen velen het niet meer betalen. Voor velen is dat hun eigen schuld. 20 maart kunt u het veranderen door op de PVV of het FvD te stemmen. Doet u dat niet dan hoop ik dat u zwaar in de problemen komt.

 15.   

  Het duurt niet lang meer dat heel Nederland in de fik staat

 16.   

  Ik heb nooit op die valse lachman gestemd. Het overgrote deel van de kudde hadden bij de laatste verkiezingen opnieuw voor Rutte 3 gekozen en zij mogen zeker niet klagen. De zin luidt: “Niet alleen de lusten, maar ook de Lasten”., …..”Wie Zaait, Zult Oogsten” !!!

 17.   

  Groenlinks = De Mokerslag die partij bezorgt ons een portemonnee roof een Catastrofe milieuramp, D66 zonder D wordt 66 = Democratische ondergang en meeloper op Groenlinks, PVDA = Vals, DENK= dubbele agenda volkeren tegen elkaar opzetten. CDA = Meelopers met VVD, Wat we daarna nog over hebben is het enige wat we hebben.

 18.   

  En dan kom je met je goeie gedrag een aanhangertje met rotzooi rommel brengen bij de gemeentewerf en krijg je ook nog doodleuk te horen 5 euro tja zo komt er steeds meer zwerfvuil

 19.   

  Hier in La Douce begint eindelijk de geschiedenis zich te herhalen, 14 juli 1789 remember toen werd er afgerekend met de uitbuiting door de elite, sinds 17 november worden straten, mleinen overheidsinstanties, supermarten etc etc geterroriseerd door “les gilets jaunes” macron en z’n hautaine oplichters bende gaan betalen voor jaren onderdrukking door “gauche caviar” ze zijn niet in staat het volk tot rede te brengen, ze liegen, bedriegen, beloven etc etc, de politie is ondanks enorme aantallen ook niet meer in staat de orde te handhaven, gevolg van de acties, 58000 nieuwe werklozen, miljarden schade, dinsdag as. komt een openbaar debat, is nu al verloren zaak voor de overheid, Macron exit !!! Rutte ha ha ha , zijn beloftes, leugens en volksverlakkend gedrag worden uiteindelijk door het volk afgerekend! schavotten worden uit de musea gehaald, bloedende marktpleien met tromgeroffel zie ik nog niet zitten,,,, PEK EN VEREN,,,, des te meer !!!!!!!!!!!!!

  1.   

   Ik las dat de gilets jaunes heel succesvol zijn in het vernielen van flitspalen. Beter kan het karakter van dit zooitje ongeregeld niet worden beschreven.

  2.   

   Vind je de guillotines niet nodig? Ik eigenlijk wel als we ons beseffen dat de globalistische elite, waarvan de EU en de nationale politiek niks anders zijn dan marionetten, heel bewust aanstuurt op de totale vernietiging van Europa door ons de massa-immigratie door de strot te duwen, de hele klimaat-onzin, de politieke correctheid, dat eigenlijk niks anders is dan puur censuur van alles dat niet in het EU-verhaal (lees:-leugen) past, en aantoont dat de EU en ook de nationale politiek steeds meer fascistische tactieken toepast. Die mensen hebben hun volk moedwillig en bewust verraden, en ik zou het van harte steunen als we daarvoor de doodstraf herinvoeren om zulke hoogverraders voor het vuurpeloton of op de guillotine te krijgen.

 20.   

  Rutte: “Maar we gaan er allemaal op vooruit in 2019, hoor…..ha ha ha ha ha ha ha”…En het merendeel van de schaapjes gelooft die liegende mafkees ook nog. Hoe lang nog voor we die Globalistische pedofiele illuminati-marionet eindelijk eens het torentje uittrappen en de VVD naar 0 zetels laten terugzakken? Het wordt tijd dat we ons eigen land weer terugveroveren, de immigranten verplicht laten remigreren, de klimaat-onzin beantwoorden met onze middelvinger, de soevereiniteit terugpakken van de EU, en eindelijk weer opkomen voor de eigen burgers, en de algemeen heersende normen en waarden. Daarom STEM FVD…..

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!