Rutte verdubbelt afvalstoffenheffing voor 'lijfeigenen' van B.V. Nederland

Geen categoriejan 10 2019, 12:00
De afvalstoffenheffing gaat dit jaar flink omhoog, zo rekenden een aantal mensen bij de Rijksuniversiteit Groningen ons voor. Waarvoor? Om Jesse Klavers klimaatwaanzin te betalen? Of om de potjes van Rutte's subsidiehazen te spekken, die gaan namelijk 'investeren' in duurzame energie. Hoe het ook zij: het Rijk verhoogt de belastingen op afval en dus rekenen gemeenten dit gewoon door naar de burger.
GeenStijl kopt met 'U wordt verneukt door Mark Rutte'. Deze woordkeuze mag discutabel zijn, maar het is een feit: onder Rutte steeg de belastingdruk sterk.Rendementen op lijfeigenen van B.V. Nederland zijn dus stukken hoger dan rendementen op spaargeld. Zou u €1000 op uw bankrekening hebben staan om te sparen dan is uw rendement erg laag. Waarschijnlijk minder dan 1%. Maar als u in het bezit bent van 17 miljoen lijfeigenen in het Nederlandse systeem van Rutte dan is het rendement véél hoger.
Bent u in het bezit van burgers dan kunt u de belastingen gewoon met 4% verhogen. En dat gebeurt dan ook. NOS.nl meldt dat de gemeentelijke heffingen met zo'n 4,3% stijgen. Dat moet goed voelen bij de heren en dames van het ministerie van Financiën. De rendementen op belastingopbrengsten zijn dus goed dit jaar. Fijn... Huurders komen er nog bekaaider van af dan kopers. Voor huurders stijgen de belastingen met meer dan 5%(!). Primaire reden van de stijging is de verdubbeling van de belasting op afval door de Rijksoverheid.
Gemeenten produceren weinig en geven vooral geld uit dus komt de rekening bij de burger te liggen. Ze kunnen niet anders. En de drogredenen waarom dit allemaal nodig zou zijn vind je weer overal terug in de pers. De heffing zijn 'nodig' om gemeenten te stimuleren 'te recyclen'. Maar het belasten van afval betekent niet dat er daarmee voldoende redenen zijn voor gemeenten om meer te recyclen. Daarvoor moet infrastructuur worden aangelegd en het geld komt uiteindelijk bij het Rijk terecht en niet bij de gemeenten.
Een vreemde maatregel dus, waarbij de redenen die doelmatigheid zouden garanderen gewoon drogredenen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten