Scheisse! Privégegevens honderden Duitse politici op straat beland

Is dat even balen! De privégegevens van honderden Duitse politici liggen op straat door een hack. Zo’n beetje heel het parlement (behalve de AfD) en tientallen andere politici zijn getroffen! Dat meldt De Volkskrant.

Telefoonnummers, adresgegevens, sollicitatiebrieven, bank- en creditcardgegevens, identiteitskaarten, persoonlijke chats, interne correspondentie van politieke partijen en noem het maar op! Allemaal op straat! Meine Güte!

En u weet, wie ‘hack’ zegt, moet ook ‘de Russen’ zeggen! Weekblad Der Spiegel meldt dat de Duitse inlichtingendienst een groep genaamd ‘Snake’ verantwoordelijk houdt voor de hack en deze groep ‘zou banden hebben met de Russische inlichtingendienst’. Nul bewijs, mooie bliksemafleider, en kennelijk niemand die vraagt hoe ze dit zo zeker weten. Zo hoeven ze zich in ieder geval niet in allerlei bochten te wringen als uitkomt dat ze geen flauw benul hebben waar de hack écht vandaan kwam, laat staan of ze kunnen bewijzen dat de hack op wat voor manier dan ook in opdracht van de Russische inlichtingendienst was.

Het zou natuurlijk best kunnen, maar daar is tot nu toe nog geen bewijs voor aangeleverd. Ook wordt er op deze manier totaal niet meer gelet op het feit dat de digitale kanalen waar Duitse politici gebruik van maken zo makkelijk te hacken zijn. Hoe het kan dat de politieke partij AfD niet is getroffen, roept ook een aantal vragen op.

Er bestaat in ieder geval een flinke kans dat de gelekte informatie tot wat schandaaltjes gaat leiden of zelfs rare figuren aantrekt die het oneens zijn met een bepaalde politicus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. victus

  Alhier zijn al vele jaargangen van gratis Chinees Indisch restaurant bamboe kalenders de gegevens van Jan met de Pet bekend bij elke instantie en bureau van welk allooi dan ook. Oud nieuws. Wazige autodealers die voorgedrukte folders versturen naar jouw adres met toevallig het kenteken van jouw auto in koeieletters erop attenderend dat het hoog tijd wordt om in te ruilen bijvoorbeeld.

 2. AS210854

  En nu op hangende pootjes de Amerikaanse regering om hulp vragen.

 3. TD

  Kan me niet voorstellen dat laakbare gegevens over politici als Alexander Gauland,Beatrix von Storch of Alice Weidel in de openbaarheid zullen komen
  Angela Merkel is een ander geval,buiten de catastrofale miskleun “ihr seid alle willkommen” zal ze vast meer anti-duitse akties op haar geweten hebben!

 4. Chauvinist

  ‘Hoe het kan dat de politieke partij AfD niet is getroffen, roept ook een aantal vragen op.’

  Nee hoor. De hack heeft waarschijnlijk voor 2017 plaatsgevonden. In 2017 kwam AfD pas in het parlement waardoor er van AfD geen gegevens zijn buitgemaakt zijn. Simpelweg omdat dit nog niet kon.

  Zo simpel is het… behalve voor tegenstanders van AfD want die zoeken een stok om mee te slaan.

  1. Gekko

   Bravo Chauvinist, eindelijk een lotgenoot die met simpel logisch nadenken allerlei complottheorieën in 1 klap naar het rijk der fabelen verwijst. Dat mag jij hier vaker komen doen.

 5. Rien Noppen

  Het voordeel van dit soort lekken is dat hier, net zoals blijkt uit de uitgelekte mails van Hillary Clinton, over het algemeen brave bestuurders zijn.

  Een tegenvaller voor de complotgekkies.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.