Stuur ze maar terug! Turkse president Erdogan zegt dat vier miljoen Syriërs in Turkije terug naar huis kunnen

Het Turkse leger zorgt voor veiligheid.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag laten weten dat de vier miljoen Syrische burgers die momenteel in Turkije wonen binnenkort terug naar hun eigen land kunnen. Turkije en Amerika hebben namelijk afgesproken dat er een safe zone van zo’n 30 kilometer diep in het noorden van Syrië gecreëerd wordt door de Turken. Syriërs die daar leven hoeven nergens voor te vrezen: niet voor Assad, niet voor ISIS, niet voor Al Nusra, en niet voor de diverse Koerdische groeperingen, waaronder de zogenaamde ‘milities’ die banden onderhouden met de terreurorganisatie de PKK.

Hoewel het nu nog niet allemaal je van het is, heeft Erdogan gezegd op een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het Rode Kruis dat die veilige zone druk wordt opgezet… en dat het binnen afzienbare tijd goed zal zijn in die zone in het noorden van Syrië en ten oosten van de Eufraat. Syriërs in Turkije kunnen dan linea recta terug naar hun land.

Hartstikke mooi, natuurlijk. We horen al jaren dat al die Syriërs ‘echte vluchtelingen’ zijn die liever ook niet vertrokken waren uit hun land. Geweldig, dan kunnen ze nu dus terug. Nou ja, bijna. En dat geldt dan niet alleen voor Syriërs in Turkije, maar ook voor hun landgenoten in Europa. Want wat voor Syriërs in Turkije geldt, geldt ook voor hun vrienden in Nederland, Duitsland, Griekenland, etc.

Ik twijfel er niet aan dat Erdogan er inderdaad voor zal zorgen dat dit gebeurt. De opvang van Syriërs in Turkije was nooit bedoeld om permanent te worden. Maar hoe gaat links-Europa hiermee om? Ons werd verteld dat ‘die arme Syriërs’ opgevangen moesten worden omdat het in eigen land niet veilig was. Welnu, Erdogan garandeert hun veiligheid binnenkort feitelijk. Waarom zouden ze dan toch nog in Nederland moeten blijven?

Ik kijk uit naar de excuus/flauwekulverhalen van de pc-crowd. Want ze zullen iets moeten verzinnen nu Turkije doet waar verstandige mensen als ik al jaren om roepen — de creatie van een veilige zone in Syrië, waar Syriërs veilig kunnen leven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. HendrikJan

  Deze Erdogan heeft Miljarden Euro,s ontvangen voor het huisvesten van deze Syriërs en hij stuurt ze na gedane arbeid retour thuisland.
  Wanneer volgt West Europa (Nederland) dit voorbeeld.?

  1. netniet

   6 miljard middels de EU bijdragen voor lokale opvang blijkt veel van het goede. 3 miljard per jaar aan uitkeringen in Nederland voor niet Westerse allochtonen, blijkt dat dan weer niet. Vind u dat ook zo vreemd ? Ik wel.

   1. Achja

    9 miljard voor hypotheekaftrek op villa’s is dan weer een heilig huisje.

 2. TD

  Dan is alles toch opgelost!
  Kunnen ze ophouden met COA opvang,registratie,indentificatie controles en de hele rambam,hup koffertje pakken,doei.
  Het marrakesh akkoord voorziet in de nieuwe situatie óók in regulaire terugkeer,barrières zijn er niet meer!

  1. HendrikJan

   Ik hoorde via de marifoon dat de overheid vissersmannen incl boot, uitgenodigde om het aantal gratis veerboten uit te breiden in de Middellandse zee.
   Dus de opvang gaat gewoon door.

 3. netniet

  Het maakt niets uit of ze terug moesten of niet. Beleidsmakers zijn druk in ontwikkeling hier om er zorg voor te dragen, dat een ieder die regels aan de laars lapt, de zaak traineert en bovenal een kind verwekt mag blijven.

  Dat een dergelijke gang van zaken schuurt met het land van herkomst, waar de bevolking vandaan wordt gejat, de inzittende bevolking hier die het mag bekostigen, mensen die zich weloverwogen wel aan de geldende procedures houden e.d. mag niet benoemd worden, onder dreiging van sociaal isolement middels etikettering als racist, haatzaaier en een scala aan fobieën.

 4. Aytas

  Oorlogsindustrie, wie profiteert er weer? Een fascist wil de waarheid niet weten.

  1. netniet

   De linkse of de rechtse fascisten ? En welke absolute waarheid betoogt u hier ?

   1. Aytas

    Een fascist als de schrijver die denkt dat de hele wereld er is om zijn broek op te houden. Dat leek me nogal duidelijk met de verwijzing naar waar er geprofiteerd wordt van oorlog.

    1. Siemien

     Ons Aytasje, een reaguurder die een sympathische fetisj heeft voor het fascisme..

     1. Scarletti

      Beste Doppert/Quispel en Noppen,
      Het zou voor het inhoudelijke niveau van DDS beter zijn als u samen met goede halal vriendin afscheid neemt. Siemien is hier een graag geziene gast met inhoudelijk correcte bijdragen, hetzij met ruwe randjes. Keurig taalgebruik is immer beter, doch soms geldt…. “zachte heelmeesters maken stinkende wonden”.
      @ Siemien, zeker niet weggaan

    2. netniet

     Mike een fascist ? U bent mij kwijt hier. Misschien dat enige coherente onderbouwing van uw kant iets kan betekenen ?

     1. Aytas

      Dan begrijp jij fascisme niet. Lees de teksten van Gabriele D’Annunzio of Umberto eco. Mike is het slechtste wat een mens kan zijn.

     2. Siemien

      @Netniet Aytasje heeft een ernstige sympathische fetisj voor het fascisme.

      Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.
      Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
      Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
      Aytas laat precies zien wie Aytas eigenlijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
      Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
      Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytas opflikkert…dat vind ik..

     3. Aytas

      De lul roept tot niets anders op dan een zondebok de schuld geven, het is de migrant of links. Dat is naast de andere kenmerken waaraan hij voldoet, jammeren over tradities, ophemelen natiestaat etc de belangrijkste. Bij de lul zal nooit de gedachte opkomen dat er van de maatregelen waar hij toe oproept veel menselijk leed zal optreden. Kortom een fascist.

     4. Rien Noppen

      Het zou voor het inhoudelijke niveau van DDS beter zijn als jij opflikkert, Siemien. Je hebt inhoudelijks niets te melden en je vervuilt dit blog met hysterische en stupide scheldpartijen.

     5. netniet

      Aytas lijkt meer een warhoofd, die graag dingen naroept, bij gebrek aan zelfstandige argumenten.

      Iemand vragen waarom die een ander een fascist noemt. Vervolgens komt er een externalisatie maar het werk van derden en tevens wordt de vraagsteller verweten, niet te begrijpen wat fascisme is.

      Een stelling deponeren, die desgevraagd niet weten te onderbouwen en dan de gespreksgenoten uit gaan lopen maken. Het is toch ietwat inferieur gedrag.

     6. gister

      siemien, het zou voor het inhoudelijke niveau van DDS beter zijn als jij opflikkert. inhoudelijks heb je niets te melden en je vervuilt dit blog met stupide en hysterische scheldpartijen.

     7. Aytas

      Net niet

      Het stond er toch echt al. Beter opletten.

      “De lul roept tot niets anders op dan een zondebok de schuld geven, het is de migrant of links. Dat is naast de andere kenmerken waaraan hij voldoet, jammeren over tradities, ophemelen natiestaat etc de belangrijkste. Bij de lul zal nooit de gedachte opkomen dat er van de maatregelen waar hij toe oproept veel menselijk leed zal optreden. Kortom een fascist”

     8. Adriaan

      @Noppen en gister, gaat het wel goed met jullie? Ik heb namelijk mijn grote twijfels.

     9. fockingworst

      @riennoppentrol roept op om siemien weg te gaan ivm de inhoud van de reacties van @siemien.
      Aan de inhoud van de reacties van @siemien valt geen foute feitelijke informatie te vinden.
      Over de verpakking van woorden waar @siemien zijn verhaal mee bekleed, kan je twisten over de smaak.
      @riennoppentrol kan zich dus beter niet opwerpen alszijnde een soort neutrale adviseur.

    3. Achja

     Shht hij mag niks negatiefs zeggen over zijn geliefde president Erdohan als onderdaan. Anders is het over met boze stukjes typen over Nederland.

  2. Siemien

   Uiteraard wil Aytasje haar fetisj voor het fascisme weer even etaleren

  3. DeBruijn

   Bij u is iedereen fascist, dat weten we nu wel. Trouwens die opmerkingen van u zij zelf steeds fascistisch iemand als fascist wegzetten, terwijl zij het niet zijn.

   1. Aytas

    Donder toch op joh. Net als de rest hier heb je geen idee dat jullie het gedachtegoed vertegenwoordigen wat voor 11 miljoen mensen de dood in kampen heeft betekent. En jullie laten het weer gebeuren, schrijver maakt de propaganda.

    1. Scarletti

     Uw wens is vermoedelijk de moeder van de gedachte. Uw wenst 11mln, het waren er 6. Of dat niet al gruwelijk genoeg was.
     Wij weten dat u een Islamitische achtergrond heeft net als de groot moeftie van Jeruzalem die de nazi’s met alle liefde een helpende hand toestak. U had misschen beter op kunnen letten bij geschiedenis i.p.v. u hier uit te laten over propaganda

  4. DeBruijn

   En weer scheld u mensen uit, nu voor lul en dan maar moraliserend prediken hier.

   TROLL, Hypocriet en weet ik wat.

   1. Original NL

    Handtas is gewoon een domme kaffer!
    # stuur terug!!

  5. DeBruijn

   U begrijpt zelf fascisme niet, u vond mijn verhaal eerder ook al fascistisch, omdat ik vertelde dat mijn nichtje moest verhuizen omdat zij gepest werd door Marokkanen.

   U snapt er echt geen bal van, echt geen bal.

   Terug naar school aub.

 5. Korporaal Monty

  Zullen Wilders en Erdogan het hierover alle twee eens eens zijn.

  Nu de andere partijen nog.

  1. gister

   de vieze dictator erdogan speelt een smerig spelletje met saoedi-arabië en melkt de net zo smerige moordpartij van een tenminste zo smerige andere dictator uit voor politiek-strategisch voordeel.

   de vertoning is te walgelijk voor woorden.

 6. DeBruijn

  Syriërs mogen niet eens terugreizen van de Nederlandse staat, omdat het niet veilig zou zijn. Er waren heel wat Syriërs die vorig jaar al terug wilden, maar dat mocht niet.

  Hier in Nederland is er iets goed mis met de leiders.

  1. Siemien

   20 maart en 23 mei

   #Stem PVV/FvD

   1. santiago

    Siemien.
    Ofwel je stemt PVV ofwel je stemt FvD. Allebei tegelijk kan niet en meneer Wilders gaat nooit met baudet in zee. Hoe kun je het bedenken.

 7. Ritter

  De meeste Syrische “vluchtelingen” zijn naar Noord/West Europa vertrokken vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  Het zijn in essentie illegale economische migranten. Want de meesten reizen vanuit Turkije naar Noord/West Europa. En Turkije is een veilig land.

  Deze Syrische “vluchtelingen” zullen dit “gratis geld” niet opgeven. Die krijg je niet meer uit Europa; hoe veilig Syrië ook is.

  1. TD

   Ritter:
   Mee eens

  2. Troelstra

   Ik heb het altijd al gezegd en dus heb ik ook altijd al gelijk gehad: Het zijn geen vluchtelingen. Het zijn parasieten. Weg ermee! En met hen graag ook hun linkse collaborateurs!

 8. Rien Noppen

  Ik heb de indruk dat de terugkeer van de Syrische vluchtelingen direct op gang komt als er een leefbare situatie in Syrië ontstaat omdat die mensen in Turkije ook geen menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Als Erdogan die situatie kan bevorderen lijkt me een goede zaak.

  1. Diederik van Walsum

   Ik denk van niet, en dan bedoel ik de syriers die in Nederland verblijven.

  2. gister

   de terugkeer van de syrische vluchtelingen komt direct op gang als er een leefbare situatie in syrië ontstaat omdat die mensen in Turkije ook geen menswaardig bestaan kunnen opbouwen. het lijkt mij een goede zaak als erdogan die situatie kan bevorderen.

  3. TD

   Rien Noppen:
   ” in Turkije ook geen menswaardig bestaan kunnen opbouwen”
   Daarom is het toch prachtig dat die mogelijkheid nu wel bestaat door de “safe zone” in hun eigen land!

 9. nienke

  Als ze daar veilig zijn kunnen ze toch terug ook de vluchtelingen in Nederland.
  Maar dat gaat hier zeker niet lukken voordat Nederland het veilig vindt moet er heel wat gebeuren.
  Er zullen wel weer hoopjes linkse politici en linkse advocaten die er een goede boterham aan verdienen tegen zijn.
  Weet bijna zeker dat het hier niet gaat lukken.

 10. poldi

  Als dat gebeurt en het wordt door Nederland opgevolgd dan hebben de asieladvocaten een probleem want hun multiple hogerberoep verdienmodel komt dan in de problemen.

 11. TD

  Misschien moet een toekomstige Nederlandse regering ervoor zorgen dat wij wereldwijd de qualificatie “ongastvrij land” krijgen mbt illegalen en de islam.
  Wie weet wat de toekomst brengt,want volgens Erdogan hebben Syriërs nu in hun eigen land een veilige thuishaven,waar men heerlijk zichzelf kan zijn zonder de onvriendelijke blikken van Nederlandse islamofoben en verdere uitvreters!

  1. Korporaal Monty

   “Misschien moet een toekomstige Nederlandse regering ervoor zorgen dat wij wereldwijd de qualificatie “ongastvrij land” krijgen”

   Hoezo misschien?
   FvD en de Geert Wilders worden toch de grootste.
   Als het aantal FvD en PVV adepten hier op dit forum representatief is voor Nederland, gaan ze een monster zegge halen.

 12. TD

  correctie: uitvreters=tuig

 13. Gerlos

  Hier zij ook duizenden en duizenden asiel/gelukszoekers uit Syrië die voor de wederopbouw weer naar hun thuisland kunnen vertrekken

 14. sjun

  Vestandige opmerking van Erdogan. Politiek ter navolging. Tenslotte moet Syrië weer opgebouwd worden en dat gaat slecht als mensen met de meeste mogelijkheden in Europa, Amerika en Canada zitten.

 15. Arie B

  De economie van NL zal een zware slag toegebracht worden als al die hoogopgeleide doktoren, tandartsen ed ineens terugkeren naar Syrië. We zullen ons best moeten doen om daar weer bovenop te komen.. maar we gaan het graag proberen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.