Schokkend: FD neemt stelling tegen idiote Klaver-CO2-belasting

Geen categoriejan 28 2019, 12:00
Je verwacht het niet.
Dit is ronduit schokkend: het FD lijkt vandaag stelling te nemen tegen de idiote CO2-heffing van GroenLinks. Die partij wil dat 'grote bedrijven' 25 euro per ton CO2 gaan betalen. Vervolgens loopt dat bedrag op tot 100 euro per ton in 2030.
Het FD noemt het plan om de CO2-uitstoot te beprijzen eerst "een goed idee," maar vervolgens komt de werkelijkheid dan toch aan de beurt. En wat blijkt, geeft zelfs de linkse krant toe? Juist: zo'n maatregel zal het Nederlandse bedrijfsleven in het verderf storten:

Voor een bedrijf als ASML is een paar tientjes per ton geen enkel probleem. Maar neem Hoogovens, goed voor 6 miljoen ton CO₂. Dat bedrijf krijgt dan over twee jaar 300 miljoen euro voor de kiezen, dus zo’n 35.000 euro per werknemer, die de Europese en Chinese concurrentie niet krijgt. Daar valt niet tegenop te innoveren, waardoor we straks staal gaan importeren dat nog veel vervuilender is geproduceerd.

Het zegt erg veel over het onzinnige plan van Klaver dat zelfs een krant die zo duidelijk lid is van het mediakartel moet toegeven dat het allemaal niet gaat werken. China en andere Europese landen beprijzen CO2-uitstoot niet (waarom zouden ze trouwens ook? Er is in principe niets mis met CO2, bomen en planten zijn ons dankbaar dat er CO2 in de lucht is), waardoor de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven ondermijnd wordt.
Met andere woorden, als het kabinet het CO2-plan van Klaver overneemt zal de werkloosheid uiteindelijk toenemen. Meer mensen met een uitkering, meer mensen die het gevoel hebben dat ze nutteloos zijn (want dat doet werkloosheid met je). Dát is de ideale toekomstvisie van GroenLinks. Maar hé, de CO2-uitstoot is dan wél wat minder -- in Nederland welteverstaan, want in de rest van de wereld maken ze zich er totaal niet druk om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten