Stuur ze maar terug! Turkse president Erdogan zegt dat vier miljoen Syriërs in Turkije terug naar huis kunnen

Stuur ze maar terug! Turkse president Erdogan zegt dat vier miljoen Syriërs in Turkije terug naar huis kunnen

Het Turkse leger zorgt voor veiligheid.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag laten weten dat de vier miljoen Syrische burgers die momenteel in Turkije wonen binnenkort terug naar hun eigen land kunnen. Turkije en Amerika hebben namelijk afgesproken dat er een safe zone van zo'n 30 kilometer diep in het noorden van Syrië gecreëerd wordt door de Turken. Syriërs die daar leven hoeven nergens voor te vrezen: niet voor Assad, niet voor ISIS, niet voor Al Nusra, en niet voor de diverse Koerdische groeperingen, waaronder de zogenaamde 'milities' die banden onderhouden met de terreurorganisatie de PKK.

Hoewel het nu nog niet allemaal je van het is, heeft Erdogan gezegd op een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het Rode Kruis dat die veilige zone druk wordt opgezet... en dat het binnen afzienbare tijd goed zal zijn in die zone in het noorden van Syrië en ten oosten van de Eufraat. Syriërs in Turkije kunnen dan linea recta terug naar hun land.

Hartstikke mooi, natuurlijk. We horen al jaren dat al die Syriërs 'echte vluchtelingen' zijn die liever ook niet vertrokken waren uit hun land. Geweldig, dan kunnen ze nu dus terug. Nou ja, bijna. En dat geldt dan niet alleen voor Syriërs in Turkije, maar ook voor hun landgenoten in Europa. Want wat voor Syriërs in Turkije geldt, geldt ook voor hun vrienden in Nederland, Duitsland, Griekenland, etc.

Ik twijfel er niet aan dat Erdogan er inderdaad voor zal zorgen dat dit gebeurt. De opvang van Syriërs in Turkije was nooit bedoeld om permanent te worden. Maar hoe gaat links-Europa hiermee om? Ons werd verteld dat 'die arme Syriërs' opgevangen moesten worden omdat het in eigen land niet veilig was. Welnu, Erdogan garandeert hun veiligheid binnenkort feitelijk. Waarom zouden ze dan toch nog in Nederland moeten blijven?

Ik kijk uit naar de excuus/flauwekulverhalen van de pc-crowd. Want ze zullen iets moeten verzinnen nu Turkije doet waar verstandige mensen als ik al jaren om roepen -- de creatie van een veilige zone in Syrië, waar Syriërs veilig kunnen leven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties