‘Trumpfluisteraar’ Roger Stone opgepakt wegens onderzoek Russische beïnvloeding presidentsverkiezingen

Roger Stone, campagneadviseur voor team Trump, is opgepakt vanwege het onderzoek van speciaal aanklager (en oud-FBI-chef) Robert Mueller naar Russische inmenging van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt de NOS.

Roger Stone is altijd al een wispelturig figuur geweest in de Amerikaanse politiek. Misschien kent u wel het concept van de ‘Super-PAC’s’, waar organisaties zendtijd kopen en spotjes maken om een kandidaat te steunen of zwart te maken? Dat komt uit het brein van deze man. De man heeft zelfs een documentaire waarin zijn geschiedenis te zien is en men een tipje van de sluier licht over zijn werkwijze.

Zo’n beetje alles wat er mis is met de Amerikaanse politiek, dat rauwe ‘koste wat het kost’-pragmatisme, je kunt er geld op inzetten dat de naam Roger Stone vroeg of laat opduikt. Dat hij vanochtend werd gearresteerd is dan ook totaal niet verrassend!

Hij zou tijdens de campagne connecties hebben gehad met WikiLeaks en kennis hebben gedeeld met Trump’s team over wat er binnenkort zou gaan verschijnen. Daarnaast zou hij hierover hebben gelogen tegenover het Huis van Afgevaardigden. Tevens zou hij een getuige hebben proberen te beïnvloeden.

Wie de documentaire bekijkt ziet een uitermate controversieel figuur die met een larger than life houding z’n eigen invloed véél groter maakt dan die waarschijnlijk is, maar eveneens liegt over bepaalde aspecten waar men wél van denkt dat hij invloed heeft gehad. Dingen die niet door de beugel kunnen, nét niet bewezen kunnen worden en ergens ook wel weer geniaal doch zo doortrapt als de neten zijn.

Of dit echt een dreun voor Trump gaat worden valt te bezien, de man is al decennia actief in de Amerikaanse politiek en glipt telkens zo’n beetje overal tussenuit. Wel is het echt een showman waar je tijdens verhoringen van kunt genieten, maar alleen omdat zijn doortrapte manier van doen geen effect op jou persoonlijk heeft. De man is, zeker voor de Democrats, een walgelijke vertoning die zaagt aan de fundamenten van de democratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Florissa

  Dat hebben wij hier ook ,dat heet NPO ,maar dan voor links ,gek dat de media hier nooit over spreekt .

  1. Mendelssohn

   Die media leest of beluistert u toch nooit.

 2. Rien Noppen

  Het net sluit zich rond de wetsovertreder Trump.

  1. Vit

   Ohh ja joh, valt wel mee toch? De wens is de vader van de gedachte.

  2. Koos sssss

   2 jaar en 25 miljoen dollars later staat charlatan Mueller nog steeds met lege handen.
   Inmiddels is wel duidelijk, dat Russiagate door de democraten is geschapen nadat Trump de verkiezingen gewonnen had.

   Los van de dubbele moraal, omdat de democrats er werkelijk nooit moeite mee hadden als de USA zich met manipulatie van verkiezingen in andere landen bezig hield.

   Veel brouhaha en zoals altijd blijft er geen spaan over van de beschuldigingen.
   Het enige waar Mueller en zijn linkse USA vriendjes voor inzetten is dat er aan Trump zoveel brandlucht komt te hangen, dat hij niet wordt herkozen.

   Afijn, zoveel kwaadaardige domheid, daar komt Rien Noppen spontaan op klaar.

   1. Rien Noppen

    “2 jaar en 25 miljoen dollars later staat charlatan Mueller nog steeds met lege handen.”

    Nou ja, lege handen, inmiddels zijn door toedoen van Mueller 34 personen aangeklaagd, veroordeeld danwel legden ze een schuldigverklaring af. Mueller heeft meer mensen voor de rechter gebracht dan welke Openbare Aanklager in de V.S. ooit. En de man is nog lang niet klaar!

    1. Koos sssss

     zie dit: http://verenoflood.nu/russiagate-trump-en-de-onttakeling-die-msm-moeten-volgen/

     De vraag is, of het Meuller te doen is om Russiagate, of dat hij hiermee Trump domweg het werk onmogelijk wil maken door hem van zijn medestanders te isoleren.

 3. Ritter

  De heksenjacht gaat gewoon door.

  Na 2 jaar onderzoek is er nog steeds niets gevonden dat op samenwerking wijst tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

  De media hebben niets kunnen vinden; de Senaatscommisie heeft niets kunnen vinden; en voorzover we weten heeft Mueller ook niets gevonden.

  Verleden week reageerden de media wederom hysterisch omdat het “bewijs” was gevonden dat Trump had gelogen. In een artikel van Buzzfeed.

  Na 24 uur bleek het artikel (zoals de meeste artikelen over Trump in de media) gebaseerd op roddels. Wat een teleurstelling voor de media die al over “afzetting” van Trump spraken.

  Hillary moest van de rechter 60000 emails overhandigen; ze heeft er snel 30000 vernietigd en alleen maar 30000 emails overhandigt. En ze komt er gewoon mee weg.

  Trump heeft volkomen gelijk; het is een heksenjacht omdat de media en het politieke en media establishment nog steeds niet kunnen verkroppen dat Trump in 2016 heeft gewonnen.

  1. Rien Noppen

   Zelfs Ritter zal nu moeten inzien dat Trump de dans niet meer zal kunnen ontspringen.

   1. Bosche draak

    Nog niet misschien, probeert u voor de verandering maar eens toe te lichten waarom dan wel.

    1. Rien Noppen

     Omdat in de combinatie van de arrestaties en schuldigverklaringen van Cohen, Manafort en Stone de Openbare Aanklager Mueller de samenzwering van Trump met de Russen toereikend zal kunnen bewijzen.

   2. springmaarachterop

    Blijf nog even hopen armzalige sloeber die je bent….

    1. Adriaan

     Als een kind zo blij is Noppen met deze ontwikkeling. Hij kan er bijna niet van slapen. Het wordt steeds spannender voor hem.

     1. Beukman

      Of Noppen er niet van kan slapen durf ik niet te zeggen, @Adriaan.
      Maar blij? Zeker. Ieder rechtschapen mens zal blij zijn met het feit dat Trumps positie langzaam onhoudbaar wordt. Niet dankzij de Democraten, maar dankzij de Republikein Mueller, die handelt uit naam van de gerechtigheid, en die zelfs van Donald zelf respect ontvangt vanwege diens rechtlijnige onkreukbaar.

     2. Rien Noppen

      Over mijn nachtrust heb ik niet te klagen, Adriaan. Mogelijk wordt de kwaliteit ervan minder als ik tot de conclusie moet komen dat Trump zal worden herverkozen.
      Als bekend voorspel ik dat Trump voor het eind van dit jaar zal zijn afgetreden. Dan moeten we nog een jaar door met de golem Pence maar dan kan opnieuw een Democraat als president aantreden.

      Ik zet mijn kaarten voorlopig even op Kamala Harris, een prachtvrouw!

   3. Ritter

    Rien Noppen

    Ondertussen is wel duidelijk dat er geen samenwerking heeft plaatsgevonden tussen de Russen en Trump tijdens de verkiezingen

    Vandaar ook dat ze Trump op een andere manier proberen te “pakken” en het onderzoek uitbreiden naar gebieden waar in eerste instantie het onderzoek niet voor was bedoelt.

   4. edoc431

    Zielepoot blijft het proberen je zou je eigenlijk kapot moeten lachen als het niet zo zielig was .

  2. Beukman

   Misschien moet je eens googelen op de naam Konstantin Kilimnik, @Ritter. Deze naam is jou wellicht onbekend, omdat je hem alleen treft in de MSM.

   Het net sluit zich om Donald. Stone lijkt ook het een en ander te verbergen te hebben. Maar inderdaad: er is nog niets bewezen.

   Wat inmiddels wél vaststaat, is dat Donald omringd is/was door criminelen. Een groot deel van hen is inmiddels veroordeeld. Stone, al 40 jaar boezemvriend van Donald, is een grote vis die nu in het net spartelt.

   1. Rien Noppen

    Kilimnik lijkt inderdaad de schakel te zijn tussen Trump en
    Poetin in de samenzwering met de Russen tijdens de verkiezingscampagne.
    Kilimnik werkte voor de Russische Inlichtingendienst toen hij contacten onderhield met Gates en Manafort. Manafort heeft verklaard dat hij met Kilimnik sprak over de cyberattack op de DNC en het publiceren van e-mails van de partij. We weten nu ook met zekerheid dat de Russen dat uitvoerden.

    De feiten zijn eenvoudig bekend en geen zinnig mens gaat er nog vanuit dat er geen sprake was van een samenzwering van Trump met de Russen. Het enige wat Mueller nog moet regelen is dat dit zo oorverdovend wordt bewezen dat de GOP Trump wel moet laten vallen.

    1. toetssteen

     Ach grutjes, er stond een Rus on het stemhokje.
     Echt waar!

     Ga nog even onder het bed kijken. Voor je het weet liggen Casper en zijn spookmaatjes eronder.
     Nite.

     1. Rien Noppen

      Heb je echt niets meer te melden, onnozele?

 4. Ritter

  “De man is, zeker voor de Democrats, een walgelijke vertoning die zaagt aan de fundamenten van de democratie.”
  ———-

  Natuurlijk , b.v. de Clinton’s zijn dus geen gevaar voor de fundamenten voor de democratie.

  Laten we wel wezen. De Clinton’s en andere Democraten komen weg met dingen waar de Republikeinen niet mee weg komen omdat de gevestigde media in het algemeen een spreekbuis voor de Democraten zijn en ze vaak een “vrije pas” krijgen van de media.

  Als je kijkt naar wat b.v de Clinton Foundation heeft gedaan is het onvoorstelbaar dat ze er mee weg zijn gekomen.

  Maar ja, kennelijk hebben de media geen probleem met Democraten die op een “doortrapte manier” handelen.

  En laten we ook niet vergeten dat b.v Manafort die nu is veroordeeld ook voor Democraten heeft gewerkt. Enzovoorts.

  1. Rien Noppen

   Ritter begint in de wanhoop over de Clintons te praten.
   Hij weet dat rond Trump er veel mensen zijn aangeklaagd en veroordeeld.
   Rond Clinton niemand, zoals er ook nooit een snipper bewijs is gevonden van crimineel gedrag rond de e-mails van Clinton.

 5. fusilier

  Die muur komt er , daar kun je vergif op innemen.

  1. Rien Noppen

   Dat zou ik niet doen want dan overleef je het niet, fusilier.

   Die muur komt er niet meer. Daarvoor is Trump allang het momentum kwijt. Zelfs een meerderheid van de Republikeinen in de Senaat wil het al niet meer.

 6. fusilier

  Wacht maar af de noodtoestand komt steeds dichterbij.

  1. Rien Noppen

   Dat vrees ik ook, fusilier. Een kat in nood maakt rare sprongen.

 7. Mendelssohn

  Trump is toch wel zo machtig dat hij deze man uit de wind kon houden?.. Als het moet laat Trump je rustig kopje ondergaan en kijkt de andere kant op zo blijkt maar weer. Dan blijkt opeens dat Trump eveneens onder de oppervlakte is verdwenen. Het zou zo maar kunnen.

  1. Rien Noppen

   De komende dagen zal Trump verklaren dat Stone, net als zijn jarenlange compagnon en vriend Cohen, een smerige leugenaar is.

   1. Beukman

    Yep. Stone heeft waarschijnlijk onder ede gelogen. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij hiermee door justitie onder druk zal worden gezet. Om zijn hachje te redden of althans de schade beperkt te houden, zal hij zijn vriend Donald laten vallen als een baksteen.
    Het was een prachtige vriendschap.

 8. Meriadoc Brandebok

  De geur van wangedrag die nu om Trump en Co heenhangt is met een normale luchtverfrisser inmiddels te bestrijden.

  1. Meriadoc Brandebok

   = niet meer.

 9. fusilier

  Brandebok. Het is wel te hopen dat jij als zogenaamd christen, de mens Trump niet haat. Het verkeerde wat hij doet in jouw ogen, dat mag je afkeuren,maar daar blijft het bij.

 10. Beukman

  Brekend: Donald staat op het punt om toe te geven aan de Democraten en de overheid weer open te gooien – gedurende drie weken, waarin er verder kan worden onderhandeld over de Muur.
  Gaat de overheid na die drie weken opnieuw op slot, of zal Donald eindelijk inbinden?

  1. Spaanse kok

   Blijft opmerkelijk stil hier.
   Had Ritter verwacht om te vertellen hoe slim deze move van Trump is.

   1. Beukman

    Hij heeft die heks Pelosi toch maar mooi een hak gezet in haar poging om 800000 ambtenaren thuis te houden.

  2. Rien Noppen

   Trump heeft een nederlaag geleden. Hij heeft geen stuiver binnen voor zijn belachelijke muur en heeft akelig ingeboet aan populariteit.

   Pelosi is een maatje te groot voor deze politieke amateur.

 11. toetssteen

  2015 was het exit en nu nog steeds geen nagelhard bewijs. Keenie heur.

  1. Rien Noppen

   “Keenie heur.”

   Raar gewauwel weer, Toetssteen.

  2. Beukman

   Tja @Steen, er wordt hier een zaak opgebouwd, steen voor steen. Zo ging dat ook bij Watergate destijds. Uiteraard laat Mueller zich niet in de kaart kijken. Maar enfin, dat weet je zelf ook wel.

 12. Dik

  Het wil maar niet vlotten met de liefde tussen links en Trump. Hij doet wat hij zegt en wat hij zegt doet hij. Zijn voorstander zijn ruim in de minderheid en zuurlinkser kunnen dit maar niet accepteren. Trump gaat zelfs voor een tweede termijn!

  1. Siemien

   39/10

  2. Spaanse kok

   Quote : Zijn voorstander zijn ruim in de minderheid en zuurlinkser kunnen dit maar niet accepteren.
   .
   Het gaat met de dag slechter met Lugar.
   Totale ontreddering.

   1. Beukman

    Misschien kan mijn vriend @Lugar maar beter zichzelf in zijn script stoppen.

  3. Beukman

   Hij doet wat hij zegt en wat hij zegt doet hij, aldus @Dik.

   Pardon? Hij heeft gezegd dat hij zijn belastingaangifte zou openbaren als hij president werd. Heb jij ze gezien?
   Hij heeft beloofd dat er een Muur zou komen, en dat Mexico die ging betalen. Jou iets van bekend?

 13. Bes Tolen

  Het westen is zo door leugens beïnvloed dat ook mensen, die weten welke forse bronnen, die leugens altijd al kunnen rondbazuinen, daar niet voor durven uit te komen.
  Ik raad wel aan de invloeden op de Joego Slavische oorlogen van de negentiger jaren proberen na te gaan. Ook wie de financiële crises veroorzaken en wie er het meeste van profiteren. Wie in staat zijn buiten de democratische orde om oorlogen te voeren en hele bevolkingen op drift te brengen. Uiteraard ten nadele ook van de gewone mensen van Amerika en Europa, die aan alle kanten worden bedrogen en daardoor verkeerde conclusies trekken.

 14. Bes Tolen

  Rusland is een beter land dan de Sovjet Unie maar duidelijk minder machtig. Een en ander wil niet zeggen dat Rusland geen problemen heeft of alles goed doet of dat je zo’n land maar internationaal haar gang moet laten gaan.
  Het westen zocht sinds de val van het Sovjet regime naar nieuwe vijanden en die vonden de NATO c.s. al gauw mooi in Joego Slavië waarmee ook het opgekomen multiculturalisme en de moslims als vermeende onderdrukte minderheid werden gediend. Het westen, wie waren dat toen? Waarom geloven de mensen in het westen in de kwalijke krachten terwijl ze met een beetje meer gezond verstand kunnen vaststellen dat die liegen en bedriegen. Altijd al maar nu in een wereld met grotere verbanden zijn ze in macht gegroeid. Het probleem van nu is dat de grotere verbanden in foute en soms heel foute dan wel onbekwame handen zijn.
  Dat geldt ook voor delen van internationale organisaties bijvoorbeeld van de VN.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.