Update! Toch doden gasexplosie Parijs! Vier mensen overleden

De gasexplosie in Parijs blijkt toch ernstigere gevolgen te hebben gehad dan in eerste instantie gedacht! Het leek eerst te gaan om minimaal 20 gewonden, waarvan 2 in levensgevaar. Via de Telegraaf.

Het dodental blijkt op vier te staan. Dit werd bevestigd door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij rapporteerden eerst echter 12 zwaargewonden waarvan er vijf in levensgevaar verkeerden. Twee daarvan zijn brandweermannen die tijdens de explosie aanwezig waren. De explosie kwam waarschijnlijk namelijk als een gevolg van de brand in een bakkerij.

Het lijkt er dus op dat er 12 zwaargewonden waren waarvan vijf in levensgevaar en nog eens 24 lichtgewonden. Van die vijf zijn er dus waarschijnlijk vier van overleden. Het AD spreekt echter van zeker 36 gewonden waarvan een aantal in kritieke toestand. Zij maken echter bekend dat twee van de overleden slachtoffers de brandweerlieden zijn. Een van hen zou onder puin zijn bedolven door de explosie, maar dit moet nog worden bevestigd.

Op het moment zijn er meer dan tweehonderd brandweerlieden en agenten ingezet, evenals twee traumahelikopters. Bekijkt u ook vooral de foto’s en videobeelden via de bovenstaande link. Niet vanwege de sensatie maar het geeft echt goed weer wat voor een regelrechte ravage het is. Je ziet de ‘doelloze staar’ in de ogen van sommige mensen, wat misschien nog wel meer zegt over de explosie dan al het puin om hen heen.

Ik hoop dat de overige slachtoffers het zullen overleven en zonder al te veel problemen het ziekenhuis weer kunnen verlaten. Mijn steun en medeleven hebben ze, en ik hoop dat er mensen om hun heen zijn waar ze dit mee kunnen verwerken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Esther

  Gewoon een gaslek of een aanslag? Als het een aanslag is dan zal de politieke elite dat niet naar buiten brengen…..Het volk in de gele hesjes zijn nu al woedend op de politieke macht, en dan weer een aanslag erbij! Tevens het feit dat het levensgevaarlijke migratiepact er aan zit te komen……
  Pffff.

  1. Korporaal Monty

   Esther
   “Gewoon een gaslek of een aanslag?”

   Ik denk dat we hier nog wel de nodige reacties op zullen krijgen.
   Maar voor jou is het dus wel duidelijk.
   Wachten we de reactie van IS maar af dan.

   1. Vit

    Het was allah’s wil.

    1. Vit

     Of satan dat kan ook.

   2. Esther

    Ik vermoed een medewerker die geradicaliseerd is……Zijn doel is bereikt, vier doden…
    Maar het hoeft natuurlijk niet zo te zijn…..
    In ieder geval zeggen de autoriteiten dat het een gaslek was….dan hoeven ze ook geen afkomst erbij te vermelden….Tenslotte moeten ze ook de demonstrerende burgerbevolking in de gele hesjes rustig zien te krijgen……En als je dan nog zegt dat het een aanslag was…..
    En het migratiepact komt er ook nog eens aan……
    Dat zou een beetje te veel worden..

 2. Ries

  Brandweermannen die bij de explosie aanwezig waren? Wat een toeval. Vier doden, 12 zwaargewonden en 24 lichtgewonden? Het lijkt hier wel te gaan om een broodfabriek. De explosie brak uit na een brand of tijdens een brand. Als er ergens een brand ontstaat en de mensen hebben in de gaten dat het in de buurt is, gaan ze op de loop. Ik vind het aantal getroffenen in het licht van het ongeluk bizar. Maar ik ga niet zo ver dat ik een aanslag vermoed. Aanslagplegers doelen op een zo groot mogelijk aantal slachtoffers (en dat klopt hier dan weer wel…), maar wie zoekt daarvoor een bakkerij uit? Een inkoopcentrum lijkt me dan meer voor de hand liggen. Welnu, de komende dagen zullenw e meer weten.

  1. Esther

   Misschien door een geradicaliseerde medewerker…..
   Alles is mogelijk……

 3. Duke

  Eco-terrorisme om de Fransen van het gas af te krijgen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.